ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΜια φορά και ένα καιρό ... και η παράγκα...

Μια φορά και ένα καιρό … και η παράγκα καλά κρατεί.

Δίνουν και πέρνουν οι συζητήσεις για την χθεσινή διαιτησία.

Bet on Alfa

Τίθενται ξανά στο τραπέζι  από φίλους τα ίδια ερωτήματα: 

  • Μπορεί να κάνει κάτι η ΟΜΟΝΟΙΑ για την διαιτησία;
  • Έχει τρόπο το σωματείο να σταματήσει αυτό το καραγκιοζλίκι.
  • Μήπως δεν αντιδρά δυναμικά η διοίκηση; 
  • Μήπως υπάρχουν ενέργειες που δεν έγιναν;

Εμείς την θέση μας την είπαμε πολλές φορές.

Η διαιτησία στη Κύπρο είναι πιονί ενός καλά οργανωμένου συστήματος με βαθιές ρίζες στο οικονομικό – πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας. Το σωματείο και η όποια διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από μόνη της δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. 

Είναι χρήσιμο να θυμόμαστε την ιστορική εξέλιξη των πραγμάτων διότι μόνο έτσι καταλήγουμε στα σωστά συμπεράσματα.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης είναι πρόεδρος της ΚΟΠ από τον Σεπτέμβριο του 2001. Τότε στενός του συνεργάτης ήταν ο Αντρέας Ακκελίδης πρώην γ.γ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Το 2005 εκλέγηκε στην εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΠ ως Γιώργος Κούμας.

Σε δύο χρόνια , το 2007 ο Ακκελίδης “φαγώθηκε” από την ΚΟΠ όταν ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης αποφάσισε ότι δεν χρειαζόταν πλέον την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ακολούθησαν διάφορα μετά  την εκδίωξη του εκπροσώπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Την θέση του Ακκελλίδη πήρε το 2009 ο Νικ Νικολάου.

Για όσους ενδιαφέρονται να θυμηθούν τα γεγονότα παραθέτουμε πιο κάτω ένα άρθρο του Σάββα Κοσιάρη στο Sigmalive στις 21/06/2009 με τίτλο “ΚΟΠ-2001-2009”.

Ο Σάββας Κοσιάρης παραθέτει την ιστορία.

Κατά την γνώμη μας το σημείο κλειδί είναι η εκλογή Κούμα στη ΚΟΠ το 2005. Μέσα σε 2 χρόνια εκδιώχθηκε ο Ακκελίδης και τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Όσοι έζησαν τα γεγονότα στο ποδόσφαιρο πρέπει να τα συνδυάζουν και με τις αντίστοιχες πολιτικές εξελίξεις στην υπό κρίση περίοδο. Τότε θα είναι εύκολο να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να καταλάβουν γιατί υπάρχει η σημερινή κατάσταση.

 

Άρθρο Σάββα Κοσιάρη στο Sigmalive στις 21/06/2009 με τίτλο “ΚΟΠ-2001-2009

“Η αναδρομή στο παρελθόν, πέρα από την υπενθύμιση γεγονότων και στιγμών, αποτελεί και ένα χρήσιμο εργαλείο για εκείνον που την επιχειρεί. Μαθαίνει, γνωρίζει, αξιολογεί, κρίνει και συγκρίνει συμπεριφορές στη βάση των εκάστοτε δεδομένων. Μια τέτοια αδρή αναδρομή επιχειρούμε σήμερα στις τέσσερις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες στην ΚΟΠ, στο πλαίσιο βέβαια του χώρου που διαθέτει η στήλη, με τη δέσμευση ότι θα επανέλθουμε.

Το Σεπτέμβριο του 2001 αναλαμβάνει την προεδρία ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης χωρίς ανθυποψήφιο, διαδεχόμενος το Μάριο Λευκαρίτη. Ο κ. Κουτσοκούμνης θέλει να έχει δίπλα του, σαν βασικούς συνεργάτες, αυτούς που ο ίδιος επιθυμεί. Στηρίζει Αντρέα Ακκελίδη (Ομόνοια) και Κρις Γεωργιάδη (Ανόρθωση) σε βάρος του μέχρι τότε Γενικού Γραμματέα, αείμνηστου Λάμπρου Αδάμου, ο οποίος πιέζεται να αποχωρήσει. Εκλογική αναμέτρηση γίνεται μόνο για τη θέση του ταμία, στην οποία ο Θεόδωρος Κύζης (Εθνικός Άχνας) επικρατεί του παραδοσιακού Αντρέα Ματσουκάρη (Ολυμπιακός).

Το Σεπτέμβριο του 2003 ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης και οι βασικοί του συνεργάτες επανεκλέγονται χωρίς ανθυποψηφίους. Εκλογική αναμέτρηση γίνεται μόνο για δύο θέσεις. Ο Θεόδωρος Κύζης (Εθνικός Άχνας) επικρατεί του Σπύρου Μαραγκού (μικρές κατηγορίες) για τη θέση του ταμία και ο Λουκάς Έλληνας (Ολυμπιακός) του Σπύρου Μαραγκού, επίσης, για τη θέση του βοηθού Γραμματέα.

Τον Αύγουστο του 2005 ο Κωστάκης Κουτσκούμνης δεν έχει ανθυποψήφιο για 3η θητεία. Χωρίς «αντίπαλο» επανεκλέγονται οι βασικοί του συνεργάτες Ανδρέας Ακκελίδης και Κρις Γεωργιάδης, αλλά για τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων γίνεται «σκληρή» αντιπαράθεση. Οι συνεργάτες του προέδρου -Κατσικίδης (Απόλλων) και Φαντάρος (Ν. Σαλαμίνα)- υπερισχύουν των Χάρη Λοϊζίδη (ΑΠΟΕΛ) και Δημήτρη Σολομωνίδη (ΑΕΛ). Το γεγονός αυτό προκαλεί τη θυελλώδη αντίδραση του ΑΠΟΕΛ, η διοίκηση του οποίου κατηγορεί τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη για εμπλοκή του στο παρασκήνιο για αποκλεισμό του Χάρη Λοϊζίδη. «Ούτε εσύ δεν ψήφισες το Λοϊζίδη, ο οποίος προέρχεται από την ομάδα που σε ανέδειξε στην ΚΟΠ», του φωνάζει ο ΑΠΟΕΛ. Το 2005 εκλέγεται στην Εκτελεστική και ο Γιώργος Κούμας (ΕΝΠ) στη θέση του βοηθού Γραμματέα σε βάρος του Γιώργου Παπαέτη.

Τα γεγονότα του 2007 είναι νωπά… Ο Γιώργος Κούμας, ως εκπρόσωπος του Εθνικού Άχνας πια, γίνεται ο «πρωταγωνιστής» παίρνοντας τη θέση του αναπληρωτή προέδρου. Φεύγουν «κακήν κακώς» Ακκελίδης, Κρις Γεωργιάδης, Κατσικίδης, Φαντάρος… Μπαίνει στην Εκτελεστική και ο Χάρης Λοϊζίδης. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης επανεκλέγεται πάλι στην προεδρία χωρίς ανθυποψήφιο, έχοντας βασικούς συνεργάτες αυτούς που επιθυμούσε…”

 

 

 

 

 

Autoremarketing

Bet on Alfa