ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΏρα αποφάσεων, ώρα ευθύνης!

Ώρα αποφάσεων, ώρα ευθύνης!

 

Την ερχόμενη Τρίτη 29 Μαΐου μια περίοδος εσωστρέφειας, αντιπαραθέσεων και ‘άναρχου διαλόγου’ ολοκληρώνεται. Όσα δεν καταφέραμε να συζητήσουμε με ομαλότητα στα πλαίσια μιας συγκροτημένης προσπάθειας εδώ και 3 δεκαετίες, θα πάρουν σάρκα και οστά με μια ‘fast forward’ διαδικασία ενός τριμήνου.

Bet on Alfa

Το γράφουμε ξανά. Για την αποτυχία να φτάσουμε με ομαλότητα σε ένα αποτέλεσμα, διαμέσου ενός ολοκληρωμένου διαλόγου, ευθύνη έχουν όλες οι πλευρές. Επαναφέρουμε στην μνήμη του κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ την διαδικασία που ξεκίνησε επί προεδρίας Στέλιου Μυλωνά, για μια εντός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συζήτηση για δημιουργία εταιρείας «Λαϊκής βάσης». Πόσοι στα αλήθεια πήραν στα σοβαρά την υπό εκκόλαψη διαδικασία; Οι αφορισμοί και τα ‘ταπελώματα’ ήταν πάντα πολύ πιο “in” σε ότι έχει σχέση με την ομάδα μας.

Φτάσαμε λοιπόν, με μαθηματική ακρίβεια στην επιλογή λύσεων ‘εκ των έξω’ λόγω έκτακτης ανάγκης… Επιβάλλεται επί της ουσίας μια λύση εφικτή, για να αποτραπούν τα δυσάρεστα αδιέξοδα. Ακόμα και οι άμεσα εμπλεκόμενοι στις συνομιλίες με το ‘team Παπασταύρου’ εξέφρασαν είτε δημόσια, είτε ιδιωτικά, εύλογες ανησυχίες για την επόμενη ημέρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ, όταν θα λειτουργήσει με το ‘μοντέλο εταιρείας’… Και αυτό από μόνο του λέει αρκετά.

Σε κάθε περίπτωση. Έφτασε η ώρα να βάλουμε τα συμφέροντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πάνω από απόψεις, εμμονές, πικρίες, συναισθήματα. Έφτασε η ώρα να βάλουμε το ‘εγώ’ μας κάτω και να δούμε το ‘εμείς’. Έφτασε η ώρα να δράσουμε συλλογικά, όπως επιβάλλει η ιστορία του σωματείου μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εκφράσουμε ελεύθερα την βούληση μας. Κάθε άλλο. Το κάθε μέλος έχει καθήκον να παρευρεθεί στην Συνέλευση της Τρίτης και να εκφράσει ελεύθερα την άποψη του. Αυτό που πρέπει όμως να γίνει, στο τέλος της ημέρας, είναι να σεβαστούμε την άποψη της πλειοψηφίας όποια και αν είναι αυτή. Στο τέλος της ημέρας αυτό είναι το αποτέλεσμα των δημοκρατικών διαδικασιών.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να δει με καθαρό μυαλό την επόμενη ημέρα. Ιδιαίτερα αυτοί που θα διοικήσουν, έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στα μέλη του σωματείου, αλλά και στον κόσμο του. Δεν μπορεί να έχουμε ακόμα μια χρονιά με την ίδια τραγική κατάληξη όπως αυτή που είχαμε πριν μερικές βδομάδες. Πρώτιστο καθήκον είναι να χτιστεί μια ομάδα, η οποία να δείξει χαρακτήρα στο γήπεδο και να κάνει τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να επιστρέψει στις κερκίδες.

Ο χρόνος δυστυχώς δουλεύει εναντίον μας. Αντιλαμβανόμενοι την πολύ δύσκολη συγκυρία την οποία διέρχεται το σωματείο μας, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα του, ότι και αν αποφασίσει η πλειοψηφία την ερχόμενη Τρίτη. Γιατί μπορεί εμείς να είμαστε περαστικοί, αλλά στην ΟΜΟΝΟΙΑ, πάντα θα υπάρχει η επόμενη ημέρα.

Autoremarketing

Bet on Alfa