ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟOι πραγματικότητες των αριθμών από τη χθεσινή συνέλευση.

Oι πραγματικότητες των αριθμών από τη χθεσινή συνέλευση.

του Χριστόφορου Χριστοφή.

Στις 21/05/2018 το σωματείο ανακοίνωνε ότι τα εγγεγραμμένη μέλη του συλλόγου είναι 2018.

Bet on Alfa

Επίσης ενημέρωνε ότι δικαίωμα ψήφου στην επικείμενη καταστατική και έκτακτη γενική Συνέλευση, διατηρούν 1129 μέλη.

Στην εκλογική συνέλευση ψήφισαν 867 μέλη.

Στην χθεσινή καταστατική συνέλευση ψήφισαν μόνο 504 μέλη. Υπέρ της πρότασης Παπασταύρου ψήφισαν 489 μέλη.

Αυτό σημαίνει ότι από τα 1129 που είχαν δικαίωμα ψήφου παρουσιάστηκαν και ψήφισαν 504, δηλαδή πιο κάτω από το 50% των μελών που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Επομένως το 50% των μελών του σωματείου που είχαν δικαίωμα ψήφου επέλεξαν να μην παραστούν καν για να ψηφίσουν.

Αυτό μπορεί να μην επηρεάζει την νομιμότητα της απόφασης, όμως το ζήτημα δεν είναι νομικό.

Το ζήτημα που πρέπει να προβληματίσει είναι γιατί το 50% των μελών μας δεν μπήκαν καν στο κόπο να έρθουν στη συνέλευση ενώ πριν λίγες μέρες 867 μέλη πήγαν στην εκλογική συνέλευση και ψήφισαν;

Ό,τι και να λεχθεί η πραγματικότητα είναι ότι το 50% των μελών – δηλαδή του σκληρού πυρήνα των ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ – δεν ήρθε να ψηφίσει διότι είτε διαφωνεί με την εταιρεία είτε διαφωνεί με την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ακόμα εάν αναλογιστεί κάποιος ότι δεν ξέρουμε ποια είναι η γνώμη των υπολοίπων χιλιάδων ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ , που δεν είναι μέλη, η αποδοχή της πρότασης Παπασταύρου δυνατόν να είναι ακόμα πιο περιορισμένη.

Συνεπώς οι θριαμβολογίες για 97% έγκριση της πρότασης Παπασταύρου είναι άτοπες και άστοχες όταν αυτή εγκρίθηκε μόνο από το 50% των εγγεγραμμένων μελών του σωματείου που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Αντίθετα, εκείνο που πρέπει να προβληματίσει είναι η ορθότητα των διαδικασιών που ακολουθούμε, εάν υπάρχουν δημοκρατικά ελλείμματα και πως τα διορθώνουμε και εάν τελικά, οι αποφάσεις των μελών του σωματείου εκφράζουν και τη πλειοψηφία του κόσμου που στηρίζει την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Autoremarketing

Bet on Alfa