ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΠροσγείωση, αυτοκριτική και… πίσω στο σχεδιαστήριο

Προσγείωση, αυτοκριτική και… πίσω στο σχεδιαστήριο

“Η φετινή χρονιά δεν θα είναι μεταβατική”, δήλωνε ο Ολίβα μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ Λάρνακας. Σήμερα, 24 ώρες μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Ολίβα όχι μόνο παραδέχτηκε ότι την δεδομένη στιγμή o Απόλλωνας υπερέχει σημαντικά της ομάδας μας, αλλά αναγνώρισε ότι στην ομάδα μας υπάρχουν και κενά και αδυναμίες.

Bet on Alfa

Η ζητούμενη ομοιογένεια είναι το πρώτο δεδομένο. Οι ημιτελείς προσπάθειες, οι λανθασμένες  τελικές πάσες, η αδυναμία ορθόδοξης ανάπτυξης σε μεγάλα διαστήματα του χθεσινού παιχνιδιού, αλλά και πενιχρή αποτελεσματικότητα της ομάδας (2 γκολ σε 4 παιχνίδια), αυτό καταμαρτυρούν. Η ομάδα θέλει χρόνο για να δέσει και όσο πιο γρήγορα το αποδεχτούμε αυτό τόσο το καλύτερο. Δυστυχώς, τόσο ο τεχνικός διευθυντής όσο και ο προπονητής βιάστηκαν να ψηλώσουν τον πήχη και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα όσα πρόσφατα δήλωσαν. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το κατά πόσο οι δύο τους υποτίμησαν το κυπριακό πρωτάθλημα, αλλά η χθεσινή εμφάνιση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, δεν συμβαδίζει με τα όσα η πλειοψηφία του κόσμου μας ανάμενε.

Αγωνιστικά η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει κενά. Αργή ανάπτυξη, κενά στην αμυντική και την επιθετική της λειτουργία, απουσία ακραίων επιθετικών. Απέναντι σε ένα κουρασμένο αντίπαλο, που είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις 72 ώρες πριν το παιχνίδι, δεν καταφέραμε να ορθώσουμε ανάστημα. Μετά το χαμένο πέναλτι του Ματ, καταρρεύσαμε ψυχολογικά. Αυτά είδαμε χτες στο ΓΣΠ.

Σε ατομικό επίπεδο, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο. Το να δέσουν όμως οι μονάδες και να φτιάξουν ένα ομοιογενές και αξιόμαχο σύνολο, χρειάζεται χρόνο και παιχνίδια. Σαφώς και ο Ολίβα θα αναγκαστεί να ανακατέψει ξανά την τράπουλα, μέχρι να βρει το ιδανικό σχήμα.

Και κάτι τελευταίο. Η προπονητολογία, την δεδομένη χρονική στιγμή, δεν προσφέρει καμιά ουσιαστική λύση στα προβλήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Ολίβα, πρέπει να αφεθεί να δουλέψει και να βρει λύσεις στις αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας μας.

Ας αφήσουν στην πάντα λοιπόν τα μεγάλα λόγια και τις βαρύγδουπες δηλώσεις και ας στρωθούν στην δουλειά. Η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας, είναι να τα αναγνωρίσουμε και να δουλέψουμε σκληρά για να τα βελτιώσουμε.

Autoremarketing

Bet on Alfa