ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΤα διπλά συμβόλαια στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών στην...

Τα διπλά συμβόλαια στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών στην Αγγλία.

Τα διπλά συμβόλαια ποδοσφαιριστών ήταν κάτι που απασχόλησε και το κυπριακό ποδόσφαιρο στο παρελθόν.

Bet on Alfa

Σήμερα, αυτή η πρακτική που είναι διαδεδομένη σχεδόν σε όλα τα πρωταθλήματα παγκοσμίως, βρίσκεται στο στόχαστρο του Εφόρου Φορολογίας στην Αγγλία.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, ο Έφορος Φορολογίας στην Αγγλία ελέγχει αυτή τη στιγμή 171 ποδοσφαιριστές , 44 συλλόγους και 31 αντζέντηδες με το ποσό που θεωρείται ότι υπαιξερέθηκε να φτάνει τα 330 εκ. στερλίνες.

Με απλά λόγια εκείνο το οποίο γίνεται είναι ότι οι απολαβές ενός ποδοσφαιριστή μοιράζονται ανάμεσα σε 2 συμφωνίες. Την συμφωνία εργοδότησης, η οποία κατατίθεται στην ομοσπονδία και στις φορολογικές αρχές και με βάση την οποία καταβάλλονται οι διάφοροι φόροι, και συμφωνία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (image rights) η οποία συνήθως είναι ιδιωτική συμφωνία και για την οποία δεν καταβάλλονται κοινωνικές ασφαλίσεις.  Οι συμφωνίες για image rights δεν δημοσιεύονται όμως συχνά διαρρέουν στο τύπο όπως η περίπτωση του  Wayne Rooney που το 2010 φέρεται να κέρδισε £760,000 από τα image rights.

Οι σύλλογοι θεωρούν ότι αυτή είναι μία θεμιτή πρακτική αφού στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι χορηγίες και οι προωθητικές ενέργειες είναι μέρος του παιχνιδιού. Ενδεικτικά αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times ότι σύμφωνα με την Deloitte,  οι 20 συλλόγοι της Premier League θα έχουν για φέτος έσοδα ίσα με  £1.38 δισ. στερλίνες.

Η απόφαση του Εφόρου Φορολογίας στην Αγγλία είναι να εντείνει τους ελέγχους στους συλλόγους τους επόμενους μήνες.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa