ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΘέλει και υψώνει ανάστημα... Όλη η αλήθεια για "Μακάρειο"...

Θέλει και υψώνει ανάστημα… Όλη η αλήθεια για “Μακάρειο” και Primetel!

Ένας χρόνος περίπου έχει περάσει από την ιστορική απόφαση για μετατροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε μοντέλο εταιρείας με τον κ. Σταύρο Παπασταύρου να επενδύει ένα πολύ μεγάλο ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά τα 7 εκ ευρώ. Δυστυχώς αυτό το ιστορικό ξεκίνημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η αγωνιστική κατάσταση της φετινής ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι κακή με αποτέλεσμα ακόμη και ο στόχος της Ευρώπης να φαντάζει μακρινό όνειρο, ενώ η είσοδος στην εξάδα ήρθε εν μέσω συγκυριών.

Bet on Alfa

Η ΟΜΟΝΟΙΑ Ποδόσφαιρο από την αρχή έκανε λανθασμένες επιλογές ιδιαίτερα στην επιλογή του “αρχιτέκτονα” που θα έστηνε την ομάδα από την αρχή.

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ24 είναι αρκετά τα ζητήματα που επικρίναμε έντονα την Διοίκηση για λάθη και παραλείψεις που έγιναν φέτος και με τον ίδιο ζήλο δεν διστάζουμε να στηρίζουμε και όσα θετικά έγιναν και γίνονται.

Οι τελευταίες κινήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ποδόσφαιρο με την έδρα καθώς και τα τηλεοπτικά διακιώματα μας βρίσκουν στο πλευρό της Διοίκησης.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει και υψώνει ανάστημα όπως της αξίζει και πλεον δείχνει πως η διευθέτηση σε μεγάλο βαθμό του οικονομικού βαριδίου από παλιές αμαρτίες, της λύνει τα χέρια.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρη ενημέρωση η ΟΜΟΝΟΙΑ προχώρησε σε μονομερή τερματισμό του συμβολαίου με Primetel και ναι υπάρχει η σκέψη η ομάδα μας για κάποια χρόνια να αγωνίζεται στο Μακάρειο Στάδιο.

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ24 ψάξαμε τα δύο αυτά ζητήματα που προέκυψαν και πιο κάτω σας παρουσιάζουμε όλο το παρασκήνιο:

Η αμετακίνητη “Primetel” και το συμβόλαιο απελπισίας…

Η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή τη στιγμή διατηρεί ένα συμβόλαιο με Primetel που λήγει με το τέλος αυτής της αγωνιστικής περιόδου. Η Διοίκηση Τζιωνή προέτρεξε πέρσι να φτιάξει και δεύτερο συμβόλαιο με Primetel που αφορά την περίοδο 2019-2023 με σκοπό να προεισπράξει κάποια λεφτά που είχε άμεση ανάγκη η ΟΜΟΝΟΙΑ για τα κριτήρια. Σε αυτή την αδύνατη στιγμή της ομάδας μας η Primetel έχοντας το πάνω χέρι μας πρότεινε συμβόλαιο ύψους 1,75εκ ευρώ, ποσό που θεωρείται εξευτελιστηκό για το βεληνεκές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και σε σχέση με το τι θα παίρνουν ομάδες όπως η ΑΕΚ η ΑΕΛ και η Ανόρθωση με τον μισό κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η τότε διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τα χρονικά περιθώρια να πιέζουν για τα κριτήρια, υπέγραψε αυτό το συμβόλαιο. Παράλληλα, λίγο καιρό μετά που η Cablenet υπέγραψε το συμβόλαιο μαμούθ (3εκ ετησίως) με Αποέλ για τα δικαιώματα του 2019-2024, η Primetel ήρθε σε συμφωνία με την εν λόγω εταιρία για κοινή πλατφόρμα προβολής των ποδοσφαιρικών αγώνων από του χρόνου.

Η αλήθεια είναι πως δεν νοείται μία ΟΜΟΝΟΙΑ με το βάρος της ιστορίας της και τον όγκο του κόσμου που την ακολουθεί (πρώτη στα εισιτήρια εισόδου σε αγώνες πέρσι) να μην μπορεί αν τυγχάνει έμπρακτου σεβασμού από την όποια τηλεοπτική πλατφόρμα. Υπό αυτό το προίσμα ο πρόεδρος και επενδυτής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Σταύρος Παπασταύρου μπήκε σε συζητήσεις με την Primetel για βελτίωση του συμβολαίου. Απέναντι του φαίνεται όμως ότι βρήκε “κλειστές πόρτες” καθώς η Primetel πατούσε πάνω στο συμβόλαιο “απελπισίας” που υπέγραψε με Tζιωνή. Αυτή η εξέλιξη έφερε και την CYTA στο προσκήνιο που σίγουρα λιγουρεύεται ένα μεγάλο συνεργάτη στα ποδοσφαιρικά όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ, ιδιαίτερα μετά την φυγή άλλων μεγάλων “παικτών” από την πλατφόρμα. Η CYTA  φαίνεται να αξιώνει πρόταση κατά μισό εκατομμύριο αυξημένη από αυτή της  Primetel… Ακόμη και με αυτό το δεδομένο η Primetel δεν έδειξε ευαισθησία με την ΟΜΟΝΟΙΑ να υψώνει ανάστημα και να τερματίζει μονομερώς αυτό το συμβόλαιο έχοντας μελετήσει πως οι όποιες συνέπειες είναι διαχειρίσημες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως ανάμεσα στα διάφορα κεφάλαια της επένδυσης Παπασταύρου, εντός ΟΜΟΝΟΙΑΣ, υπάρχει και μελέτη που ασχολείται με το ενδεχόμενο δημιουργίας δικής μας τηλεοπτικής πλατφόρμας ούτως ώστε η ομάδα μας να μην εξαρτάται από κανέναν τρίτο παρά μόνο από τον κόσμο της. Δεν πιστεύουμε να υπάρχει ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ που δεν θα προτιμούσε να έδινε τα χρήματά του σε μία “πράσινη” πλατφόρμα παρά στον όποιον άλλο τρίτο. Αυτό όμως το σενάριο παρόλο που θεωρητικά θα επιφέρει κέρδη περισσότερα και από αυτά που προτείνει η CYTA φαίνεται να είναι πιο απομακρυσμένο προς το παρόν καθώς εμπεριέχει ένα ρίσκο.

Ο μονομερής τερματισμός του συμβολαίου με Primetel θα φέρει και την επίσημη πρόταση από CYTA εντός του προσεχούς διαστήματος και τότε θα μπορούμε να μιλούμε με δεδομένα.

Το εξωφρενικό ενοίκιο του ΓΣΠ και η σκέψη για Μακάρειο…

Η μελέτη των οικονομικών της εταιρείας έφερε στο προσκήνιο άλλο ένα μεγάλο οικονομικό βαρίδιο για την ΟΜΟΝΟΙΑ που αφορά το ενοίκιο για τη χρήση του ΓΣΠ. Η εξέλιξη με την κάρτα φιλάθλου καθώς και το παρασκήνιο στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο έχει μειώσει κατακόρυφα την προσέλευση κόσμου στα γήπεδα, γεγονός που στερεί από τις περισσότερες ομάδες τα κύρια τους έσοδα.

Πλεον το ΓΣΠ είναι ασύμφορο στη χρήση του, κάτι που δεν φαίνεται να ανησυχεί τους αρμόδιους καθώς παίζουν εκ του ασφαλούς ότι σε κάθε περίπτωση θα έχουν ΟΜΟΝΟΙΑ και Αποέλ εκεί. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε σε συνάντηση με ΓΣΠ προκειμένου να βελτιώσει τους όρους ενοικίασης του γηπέδου, με το ΓΣΠ να αξιώνει πως ακόμη και με ελάχιστη μείωση του ενοικίου χρήσης, το γήπεδο δεν θα μπορεί να συντηρηθεί. Για να γνωρίζουμε, το ΓΣΠ θέλει ενοίκιο χρήσης 25000 ευρώ ανά αγώνα… 

Και σε αυτό το ζήτημα η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και κινήθηκε γρήγορα. Ο κ. Παπασταύρου συνάντησε τον κύριο Μιχαηλίδη με πρόταση για χρήση του Μακαρείου Σταδίου για ορισμένα χρόνια. Πρόταση η οποία εμπεριέχει μελέτη από μηχανικούς που έβαλε η ΟΜΟΝΟΙΑ με ΟΛΑ τα έργα που χρειάζεται το Μακάρειο για να γίνει αξιοπρεπές γήπεδο για αγώνες 1ης κατηγορίας. Μάλιστα η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει διατεθιμένη να βάλει και το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσει στην πραγματοποίηση των βελτιωτικών έργων.

Αυτό που περιμένει η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι την αξιολόγηση της πρότασής μας από το ΔΣ του ΚΟΑ και άμεσα θα συγκληθεί εκ νέου συνάντηση. Αρχικά να πούμε πως αυτή η πρόταση φαίνεται τυγχάνει θετικής αποδοχής.

Επίσημα από την ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκαθαρίζεται πως η πρόταση αφορά μόνο τη χρήση του Μακαρείου για κάποια χρόνια μέχρι να εξεταστεί ενδελεχώς το ζήτημα έδρα από την ομάδα.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa