ΑρχικήΦΩΝΗ ΛΑΟΥΆποψη φιλάθλου: Γιατί προτιμώ το μπάσκετ αντί το ποδόσφαιρο;

Άποψη φιλάθλου: Γιατί προτιμώ το μπάσκετ αντί το ποδόσφαιρο;

Ούσα ένα άτομο το οποίο έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ειδικότερα τις πολεμικές τέχνες, προσπαθώ να σχηματίζω πάντοτε μία γνώμη για όλα τα αθλήματα.

Bet on Alfa

Έχω καταλήξει να πιστεύω πως είναι καλύτερο να παρακολουθεί κάποιος αγώνες μπάσκετ από αγώνες ποδοσφαίρου. Θα εξηγήσω με απτά επιχειρήματα τη θέση μου, θεωρώντας πως για τα όποια κακά αμαυρώνουν το χώρο του αθλητισμού ευθύνονται οι άνθρωποι και όχι το εκάστοτε άθλημα.

Θεωρώ πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο σε μεγάλο βαθμό έχει αλλοιωθεί από την επιδίωξη της φήμης και απόκτησης χρήματος, απόρροια της τεράστιας λαοφιλίας του στον κόσμο. Είναι ένα άθλημα το οποίο επιθυμεί να δημιουργεί ανθρώπους οι οποίοι όχι απλώς θα είναι θεατές αλλά φανατικοί οπαδοί. Οπαδός είναι εκείνος ο οποίος έχει διαποτιστεί σε τέτοιο μεγάλο βαθμό από την ιδεολογία μίας ομάδας και δε διστάζει ακόμα και να προβεί σε εγκληματικές ενέργειες όταν κρίνει πως αυτό είναι απαραίτητο.

Από την άλλη, το μπάσκετ θεωρώ πως διακρίνεται από μεγαλύτερη συνέπεια και δικαιοσύνη σε θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή των αγώνων και τα αποτελέσματα αυτών. Θεωρώ πως είναι ένα άθλημα το οποίο στοχεύει περισσότερο στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και λιγότερο στον τυφλό οπαδισμό και φανατισμό.

Συνεπώς, αυτό εξηγεί το γιατί με ευχαριστεί περισσότερο να παρακολουθώ πλέον αγώνες μπάσκετ και όχι ποδοσφαίρου.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Autoremarketing

Bet on Alfa