ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΑνούσια σύσκεψη... αναίτια αναβολή

Ανούσια σύσκεψη… αναίτια αναβολή

Όλο και περισσότερο προσπαθεί εργολαβικά η κυβέρνηση να βγάλει την ουρά της έξω από το ζήτημα διακοπής ή συνέχισης του Πρωταθλήματος… Από την άλλη όλο και πιο εκτεθειμένη μένει η ΚΟΠ πιστεύοντας σε φαντάσματα. Δεν μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη απ’ ότι σήμερα η Κυβερνητική πλευρά και όπως όλα δείχνουν πάμε για μία ανούσια συνάντηση την Πέμπτη στο Προεδρικό και από την άλλη αποδεικνύεται αναίτια η αναβολή που πήρε η απόφαση την περασμένη εβδομάδα.

Bet on Alfa

Τι δήλωσε ο κ. Κούσιος σήμερα;

Τα πρωτόκολλα έχουν ήδη ετοιμαστεί από το Υπουργείο Υγείας και είναι γενικά πάντα σε συσχετισμό με τα διατάγματα. Αν η ΚΟΠ θέλει να καταρτίσει ένα πιο εξειδικευμένο πρωτόκολλο είναι απόλυτο δικαίωμα της».

Θα πρέπει να τύχει έγκρισης της κυβέρνησης το πρωτόκολλο: «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται τέτοια έγκριση καθώς εφόσον υιοθετούνται τα πρωτόκολλα του Υπουργείου και προχωράμε πιο εξειδικευμένα θεωρείται εγκριμένο. Εφόσον τηρούνται τα βασικά πρωτόκολλα του Υπουργείου, οποιοδήποτε πρωτόκολλο με περισσότερα μέτρα και προφυλάξεις δεν θα τύχει οποιασδήποτε ένστασης.

Αν ζητηθεί οποιαδήποτε οικονομική συνδρομή του κράτους από την ΚΟΠ, η κυβέρνηση μπορεί να ανταποκριθεί; «Δεν μπορώ να το πω αυτό. Αν τεθεί τέτοιο θέμα θα το μελετήσει ο Υπουργός οικονομικών. Γνωρίζω όμως ότι τα αποθέματα και οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους είναι περιορισμένες Στην πανδημία έχουν χαθεί πολλά έσοδα την στιγμή που προέκυψαν τεράστια έξοδα».

Θα πρέπει να τύχει έγκρισης της κυβέρνησης το πρωτόκολλο:«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται τέτοια έγκριση καθώς εφόσον υιοθετούνται τα πρωτόκολλα του Υπουργείου και προχωράμε πιο εξειδικευμένα θεωρείται εγκριμένο.  Εφόσον τηρούνται τα βασικά πρωτόκολλα του Υπουργείου, οποιοδήποτε πρωτόκολλο με περισσότερα μέτρα και προφυλάξεις δεν θα τύχει οποιασδήποτε ένστασης.
Αν ζητηθεί οποιαδήποτε οικονομική συνδρομή του κράτους από την ΚΟΠ, η κυβέρνηση μπορεί να ανταποκριθεί;«Δεν μπορώ να το πω αυτό. Αν τεθεί τέτοιο θέμα θα το μελετήσει ο Υπουργός οικονομικών. Γνωρίζω όμως ότι τα αποθέματα και οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους είναι περιορισμένες. Στην πανδημία έχουν χαθεί πολλά έσοδα την στιγμή που προέκυψαν τεράστια έξοδα».
 
Συμπέρασμα:
Η ΚΟΠ την Πέμπτη δεν πρόκειται να πάρει ούτε ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ σε ΤΙΠΟΤΑ… και αυτό γίνεται συνειδητά από την κυβέρνηση για να μην φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη για ότι συμβεί. Κρίνουμε τη συνάντηση της Πέμπτης λοιπόν εντελώς ανούσια και η ΚΟΠ δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Με λίγα λόγια είτε που η ΚΟΠ θα σηκώσει όλο το βάρος και θα εγγυηθεί στις ομάδες την ασφαλή επανέναρξη είτε που η διακοπή είναι και πάλι μονόδρομος. Το έργο της ΚΟΠ και στο οικονομικό κομμάτι της πιθανής επανέναρξης (για αποζημιώσεις που μπορεί να προκύψουν) δυσχαιρένει επίσης, καθώς ο κ. Κούσιος εν ολίγοις είπε από τώρα ότι δεν έχει σάλιο.
Με όλα αυτά που διαδραματίζονται τολμούμε να πούμε πως η αναβολή της οριστικής απόφασης την περασμένη Παρασκευή κακώς έγινε, αφού δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ μέχρι αυτή την Παρασκευή.
Autoremarketing

Bet on Alfa