ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΑντέχετε να μιλήσουμε για αλήθειες και ηθική κύριοι της...

Αντέχετε να μιλήσουμε για αλήθειες και ηθική κύριοι της Ανόρθωσης;

“Απ’ όν μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμα!” λέει μια πολύ σοφή Κυπριακή ρήση…. Στην περίπτωση της Ανόρθωσης ταιριάζει γάντι! Διαβάσαμε εκτενώς τη σημερινή επίσημη τοποθέτηση της ομάδας της Αμμοχώστου και επειδή προκαλείτε να μιλήσουμε για αλήθειες παρασκήνια και ηθική, ελπίζουμε να το αντέξετε.

Bet on Alfa
  • Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, πριν καν εμφανιστεί η πανδημία στην Ευρώπη, είχε θέσει ως πρώτιστη προτεραιότητα της την Ασφάλεια και Υγεία των ποδοσφαιριστών, προπονητών, μελών του προσωπικού καθώς και των φιλάθλων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, Τόσο μεγάλη έγνοια και τόσο επαγγελματικά πρωτόκολλα εφαρμόσατε για την υγεία, που στείλατε παράνομα πριν ένα μήνα, και νόμιμα μετά τα διάγματα, τους παίκτες σας στο “Αντώνης Καρράς” για προπόνηση σε ομάδες χωρίς ούτε καν να σκεφτείτε να τους κάνετε έστω και ένα τεστ απλό πριν για τον Κορωνοϊό…
  • Θέσαμε ως στόχο την ολοκλήρωση των διοργανώσεων μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, νοουμένου ότι θα το επιτρέπουν οι Αρχές του Κράτους, οι συνθήκες στον τομέα της Υγείας και φυσικά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Σε αυτή τη θέση, με την οποία αρχικά όλα τα Σωματεία δήλωναν ότι συμφωνούν, εμείς, μείναμε σταθεροί και αμετακίνητοι μέχρι τέλους… Το επέτρεψαν οι αρχές του κράτους κύριοι και δεν το ξέρουμε εμείς, ή μήπως έδωσαν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι;
  • Η Επιδημιολογική Ομάδα και οι Ιατρικές Υπηρεσίες έχουν σχεδιάσει πρωτόκολλα και έχουν βρει μηχανισμούς για την αντιμετώπιση θετικών κρουσμάτων σε σχολεία και άλλες υπηρεσίες, ώστε να επανέλθουμε στην ομαλότητα. Περιέργως βέβαια, ουδέποτε έγινε ουσιαστική συζήτηση γύρω από το Πρωτόκολλο που η ΚΟΠ κατέθεσε στην Κυβέρνηση ενώ ακόμα πιο αξιοπερίεργος είναι ο χειρισμός που αποφασίστηκε για τα κρούσματα στο ποδόσφαιρο, σε σχέση με τα κρούσματα για παράδειγμα στα σχολεία. Τι να συμπεράνουμε από αυτό; Ότι επιδημιολόγοι, κράτος και ΚΟΠ συνωμότισαν για να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Αν έχετε την τόλμη (που δεν την έχετε) να βγείτε και να πείτε πως ο λόγος που οι επιδημιολόγοι π.χ απέρριψαν την πρόταση για μη περιορισμό ολόκληρης της ομάδας σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα είναι για να διακοπεί επίσημα το πρωτάθλημα. Φέρτε στοιχεία λοιπόν και όχι αερολογίες και εμείς δίπλα σας.
  • Θα μπορούσε και η Ανόρθωσις να συμμετάσχει στα παρασκηνιακά πάρε-δώσε, θα μπορούσε να κάνει εκπτώσεις από τις αξίες της, θα μπορούσε να παραβιάσει κάποιες από τις αρχές της. Και θα μπορούσε, κάνοντας αυτό, να «κερδίσει» διαφορετική αντιμετώπιση στη δίκαιη διεκδίκησή της για αγώνα μπαράζ καθορισμού της εξόδου στο Champions League, σε περίπτωση διακοπής του πρωταθλήματος. Δεν θα ήταν όμως πια η Ανόρθωσις! Το πλέον γελοίο σημείο της ανακοίνωσης… Εμείς να δεχτούμε ότι παίκτηκε χοντρό παρασκήνιο… Βασικά πάντα παίζεται, δε θα λειτουργούσε τώρα;;; Το γελοίο είναι που θέλετε να πιστέψουμε ότι δεν είχατε συμμετοχή σε αυτό το παρασκήνιο επειδή δε βολευτήκατε… Όλη αυτή την περίοδο που το παρασκήνιο Αποέλ – ΚΟΠ – Κυβέρνησης και λοιπών μικρότερων ομάδων “μαγείρευε”, εσείς είσασταν παρόντες εκεί και ας σας πονάει να το ακούτε.  Τόσο παρόντες που τη νύκτα της Πέμπτης πριν την πρώτη άτυπη Γενική Συνέλευση είχατε ενημερωθεί από τις σκοτεινές δυνάμεις ότι ο Υπουργός Υγείας την επομένη με το διάταγμα του θα ανακοίνωνε προπονήσεις σε πεντάδες, με στόχο να τορπιλίσει την απόφαση της ΓΣ. Και επειδή ούτε τα νώτα σας δεν μπορείτε να καλύψετε, σαν κουτορνίθια δεν περιμένατε καν να περάσει εύλογο χρονικό διάστημα από την ώρα επίσημης ανακοίνωσης και προλάβατε σε χρόνο μηδέν να στείλετε παίκτες για προπόνηση. Επίσης ματς μπαράζ;;; Δηλαδή πιο Γκεμπελική λογική δεν υπάρχει. Να διαγραφούν δηλαδή τα δεδομένα μιας σεζόν για όλους τους διεκδικητές και να το παιχτεί σε ένα ματς… καλά που δεν μας είπατε και για ζίττο. 
  • Ο κόσμος της Ανόρθωσης, μπορεί αν μη τι άλλο να αισθάνεται για μια ακόμα φορά υπερήφανος. Γιατί η Ιστορία μιας ομάδας, δεν είναι αυτή που γράφουν μόνο τα βιβλία για να την εξιστορούμε στις επετείους. Είναι ζωντανή! Αποτελείται από την καθημερινή μας δράση. Είναι οι ηθικές αρχές που καθορίζουν το πλαίσιο κάθε μας απόφασης… Ας αφήσουμε τα βιβλία της Ιστορίας και της επετείους διότι ανάμεσα σε αυτές είναι και η 15η Ιουλίου του 1974, με πρώην Πρόεδρό σας στην ηγετική πυραμίδα της ΕΟΚΑ Β… Επίσης ας αφήσουμε και τις ηθικές αρχές που διέπουν κάθε σας απόφαση στην πάντα, διότι άλλοι είναι που έστησαν σκηνικό με λαδώματα για ψευδές δελτίο υγείας και άλλοι είναι αυτοί που πήγαν να το παίξουν έξυπνοι και παραβίασαν τα αυστηρά διατάγματα για να ξεκινήσουν προπονήσεις…  
  • «Συγχαρητήρια» σε όσους έκαναν χρήση του τιμοκαταλόγου λίγο μετά που τον κατάγγειλαν (;), προκειμένου να εξασφαλίσουν αυτό που επιζητούσαν…. Κλείνουμε με αυτό! Η ΟΜΟΝΟΙΑ κύριοι φέτος μίλησε με στοιχεία και ονόματα και παρέδωσε στοιχεία στην ΟΥΕΦΑ ενα σωρό. Ψάχνουμε να βρούμε που είσασταν κρυμμένοι και δεν βρήκαμε ούτε μία επίσημη τοποθέτηση όταν πολεμούσε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Βρήκαμε μόνο μία δήλωση του Χαμπουλά ότι είναι πισωγύρισμα να φέρουμε ξένους διαιτητές… Αλλά τότε βλέπετε όλα ήταν βολικά στην πρώτη θέση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κάνει χρήση τιμοκαταλόγου. Και αν έχετε στοιχεία ότι έκανε κάτι τέτοιο σας προκαλούμε να τα δημοσιεύσετε και να τα στείλετε στην ΟΥΕΦΑ επίσης. Επίσης θα χαρούμε να σας δούμε και από χρόνου να πολεμάτε το κατεστημένο μαζί μας. Πράξεις κύριοι όχι ανακοινώσεις.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν πανέτοιμη να παίξει χωρίς κανένα φόβο. Θέσαμε μόνο 2 όρους. Να παικτεί όπως διακόπηκε με ξένους διαιτητές και με εγγύηση από τις αρχές της υγείας των παικτών. ΤΙΠΟΤΑ αλλο! Αν θεωρείτε ότι αυτά ήταν λάθος τότε αυτά να πείτε ανοικτά χωρίς να κρύβεστε…. Αλλά βλέπετε η προπαγάνδα είναι μέρος του σκοτεινού DNA σας.

Autoremarketing

Bet on Alfa