ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΗ "οικειοποίηση" του συντελεστή ομάδας ισχυρότερης μπορεί να στείλει...

Η “οικειοποίηση” του συντελεστή ομάδας ισχυρότερης μπορεί να στείλει την ΟΜΟΝΟΙΑ στους δυνατούς!

Κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για τη στιγμή είναι αβέβαιος τόσο ο τρόπος διεξαγωγής, το πότε και από πιο προκριματικό θα ξεκινήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Υπάρχουν όμως δεδομένα αδιαμφισβήτητα τα οποία υπό προυποθέσεις μπορούν να ευνοήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ στο Ευρωπαικό της όνειρο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Bet on Alfa

Είναι γεγονός ότι με 4 προκριματικούς το ταξίδι θα έιναι δύσκολο για είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως μικρές υπερβάσεις μπορούν με τη βοήθεια της κλήρωσης να μας φέρουν ακόμα και στους δυνατούς στα ίδια τα play off της διοργάνωσης… Ναι καλά διαβάζετε… Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πιθανότητα να είναι ακόμη και στους δυνατούς στα playoff του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στους δυνατούς σε περισσότερο από ένα προκριματικό

Κατ’ αρχήν η ΟΜΟΝΟΙΑ από την αρχή, ως ευρωπαϊκό συντελεστή θα χρησιμοποιήσει αυτόν της Κύπρου, ο οποίος είναι υπέρτερος του δικού της (5.350 έναντι 1.500). Με δεδομένο ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ θα παίξει 4 προκτιματικούς, θεωρείται βέβαιο ότι στον πρώτο προκριματικό θα είναι στους δυνατούς καθώς ήδη έχει βάλει από κάτω της 15 ομάδες και τις υπολοίπονται να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα ακόμη δύο χωρών για να το κάνει και μαθηματικά βέβαιο. Για το β’ προκριματικό η κλήρωση γίνεται ταυτόχρονα με τον πρώτον και έτσι η κατάταξη των ομάδων με βάση τον συντελεστή τους θα ισχύει η ίδια. Με δεδομένο ότι σε αυτό το γύρο συμμετέχουν 20 ομάδες, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα είναι λογικά στους αδύναμους.

Εφόσον η ΟΜΟΝΟΙΑ αποκλείσει τη σχετικά βαθμολογικά πιο ισχυρή της στον β προκριματικό, τότε ξεκινά να αποκτά ενδιαφέρον το παιχνίδι καθώς όποια αδύναμη ομάδα αποκλείσει ισχυρή, θα πάρει τον συντελεστή της και θα (έχει πολλές πιθανότητες να) κληρωθεί ως τέτοια στον τρίτο γύρο. 

Αδύναμη στον τρίτο… δυνατή στα playoff και το αντίστροφο

Αν στο δρόμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τύχει μία ομάδα με πολύ καλό συντελεστή (δηλαδή ισχυρή αντίπαλος) στο β΄προκριματικό και καταφέρουμε να την αποκλείσουμε τότε, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πάρει το συντελεστή της και θα είναι σχεδόν σίγουρα στους δυνατούς στον γ΄προκριματικό. Το σενάριο αυτό όμως θα μας καθιστά και σίγουρα στους αδύνατους στα playoff σε περίπτωση που περάσουμε από την αδύναμη αντίπαλο του γ΄προκριματικού.
Αν στο δρόμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο β’ προκτιματικό τύχει μία ομάδα με πλησιέστερο προς εμάς συντελεστή τότε αυτό θα σημαίνει ότι στην κληρωτίδα του γ΄ προκριματικού θα είμαστε στους αδύνατους. Το ενδιαφέρον όμως αυτού του σεναρίου, είναι πως εφόσον η ΟΜΟΝΟΙΑ κάνει την υπέρβαση έναντι ενός ισχυρού αντιπάλου στον γ’ προκριματικό τότε στα playoff θα οικειοποιηθεί την βαθμολογία του ισχυρού με τις πλείστες πιθανότητες να είναι με το μέρος μας να είμαστε στους ισχυρούς στην κλήρωση των playoff…

Όλα αυτά βέβαια είναι σενάρια τα οποία μπορεί να μην απέχουν από την πραγματικότητα όμως ακόμη και ο τρόπος διεξαγωγής των προκριματικών θα παίξει και εκείνος τον ρόλο του. Αν όντως στις 17 Ιουνίου η ΟΥΕΦΑ πει για ένα παιχνίδι κάθε προκριματικός αυτό θα είναι σίγουρα επιπλέον ατού για την ΟΜΟΝΟΙΑ, που θα χρειαστεί στο τέλος και λίγο την τύχη με το μέρος της στην κλήρωση.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa