ΑρχικήΦΩΝΗ ΛΑΟΥΆποψη Φιλάθλου:"Kι όμως..."

Άποψη Φιλάθλου:”Kι όμως…”

Η απογοήτευση και το σοκ από το χθεσινό παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ, είναι διάχυτη σε όλο το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑ. Κι όμως…Αυτό είναι ένα γεγονός και δεν μπορεί να αλλάξει.Οι λόγοι και οι αιτίες που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, έχουν συζητηθεί και αναλυθεί. Πλέον δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει ότι η ομάδα αντιμετώπισε μια ομάδα υψηλότερου επιπέδου, τα πήγε καλά σε κάποιους τομείς, σε κάποιους άλλους όχι. Δεν θα υπεισέλθω σε αυτά, ούτε θα μπω σε αγωνιστικές λεπτομέρειες, αφού δεν είμαι προπονητής. Αρμόδιο είναι το τεχνικό τιμ, το οποίο και εμπιστεύομαι. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα πίστης στην ομάδα, ένα μήνυμα σοβαρότητας και ρεαλιστικής αισιοδοξίας.

Bet on Alfa
Παρατηρώ ότι όλοι στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μουδιασμένοι. Κατανοητό. Κι όμως… Ήδη έχουμε εξασφαλισμένη τη συμμετοχή μας σε ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Εντούτοις, είμαστε μπροστά σε μια ακόμα πιο μεγάλη πρόκληση. Μια πρόκληση που για κάποιους από τους ποδοσφαιριστές μας ίσως να είναι η τελευταία τους ευκαιρία να πετύχουν. Την είσοδο σε ομίλους στο Champions League. Δεν γνωρίζει κανείς από εμάς πότε θα μας ξαναδοθεί αυτή η ευκαιρία, αν και ευχόμαστε και πιστεύουμε αυτό να γίνεται συχνά στο μέλλον.
Παρόλα αυτά, ακούω και διαβάζω δηλώσεις που δείχνουν φόβο, έλλειψη πίστης, απογοήτευση και κατά κάποιο τρόπο εγκατάλειψη του ονείρου για τους ομίλους του Champions League. Δηλώσεις ή άρθρα του τύπου “θα πάμε να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι και να κυνηγήσουμε τις όποιες πιθανότητες” ή ότι “θα πέσουμε με το κεφάλι ψηλά”  ή ότι “παίζουμε με μια ανώτερη ομάδα” και πολλά άλλα παρόμοια, ξυπνούν μνήμες του μίζερου παρελθόντος. Προσωπικά λέω πως αυτά θα πρέπει από τώρα και στο εξής να διαγραφούν από τις σκέψεις του καθενός στο οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑ και να δούμε όλοι μπροστά την ευκαιρία που έχουμε. Υπάρχει ακόμα ένα ολόκληρο παιχνίδι. Όχι στην μιζέρια, όχι στην εγκατάλειψη του ονείρου, όχι στην ηττοπάθεια, διαφορετικά στον επαναληπτικό θα υποστούμε διασυρμό. Εξηγούμαι πως, κατανοώ πλήρως και γνωρίζω ποιοι είμαστε, ποιος είναι ο αντίπαλος και τις δυσκολίες που υπάρχουν μετά την ήττα με 2-0. Κι όμως… Μετά το χθεσινό, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ πήραν το μάθημα τους απέναντι σε πιο ποιοτικούς παίκτες και πλέον οφείλουν στον επαναληπτικό να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. Εξάλλου, όπως συνηθίζει να δηλώνει συχνά πυκνά ο προπονητής μας, η ομάδα εξελίσσεται. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αποκτώντας εμπειρίες παίζοντας απέναντι σε πιο δυνατές ομάδες. Έχουμε τον επαναληπτικό για να δείξουν οι παίκτες μας βελτίωση και εξέλιξη σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε υπόψιν πως όλοι οι επόμενοι μας αντίπαλοι στους ομίλους (ακόμα και στο Europa League) θα είναι παρόμοιου επιπέδου ομάδες και θα πρέπει να προσαρμοστούμε για να τις αντιμετωπίζουμε με επιτυχία.
Η προσέγγιση για το επόμενο παιχνίδι θα πρέπει να είναι κεφάλια μέσα, ελάχιστες δηλώσεις, η ψυχολογική τόνωση των παικτών, η καλύτερη τακτική προετοιμασία στο επιθετικό κομμάτι και στις στατικές φάσεις, να μπαίνουμε δυνατά και χωρίς φόβο στις διεκδικήσεις της μπάλας, η καλλιέργεια της πίστης στο ότι μπορούμε να το πετύχουμε, πολλή δουλειά με στόχο την πρόκριση. Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Ο αντίπαλος ήδη θεωρεί βέβαιη τη συμμετοχή του στο UCL ενώ οι δηλώσεις τους δείχνουν ότι μας θεωρούν δεδομένους’ κι αυτό ίσως να είναι καλό για εμάς. Ο αντίπαλος είναι πολύ ποιοτική ομάδα αλλά δεν είναι άτρωτη, δεν είναι τόσα πολλά σκαλιά πιο πάνω, δεν είναι μεγαθήριο, δεν είναι η Μπάγιερν. Να θυμίσω ότι άλλες κυπριακές ομάδες κέρδισαν ή και απέκλεισαν ομάδες αυτού (και ανώτερου ακόμη) του επιπέδου. Να θυμίσω ότι κι εμείς κάποτε (όχι πολύ παλιά) αποκλείσαμε την ΑΕΚ του Ριβάλντο και του Μπλάνκο, μας απέκλεισε άδικα η Δυναμό Μόσχας του Βαλμπουενά και του Κουράνι ενώ είδαμε στα μάτια την Μαν. Σίτι του Ρομπίνιο. Οπότε, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.
Κύριοι στο τεχνικό τιμ, ποδοσφαιριστές και όσοι έχετε άμεση σχέση με την ομάδα. Οι στιγμές είναι ιστορικές. Σας ευχαριστούμε που ήδη μας έχετε κάνει περήφανους. Κι όμως… Οφείλετε όλοι να παλέψετε για τον μεγάλο στόχο, την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες. Πρέπει να το πιστέψετε επειδή μπορείτε. Παίζουν με 11 αυτοί, με 11 κι εσείς. Κάντε το για το ΣΥΛΛΟΓΟ, για τον ΛΑΟ, για την ΙΣΤΟΡΙΑ, για ΕΣΑΣ.  Σπάστε το πικρό ποτήρι της ήττας και φέρτε μας το γλυκό νέκταρ του Champions League. Πάντοτε μακριά από βαρύγδουπες φανφάρες, ταπεινά, με σοβαρότητα και ΠΙΣΤΗ.
ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Γιάννος
Autoremarketing

Bet on Alfa