ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ«Θα βρούμε λύση,όμως οι υπεύθυνοι θα την πληρώσουν»

«Θα βρούμε λύση,όμως οι υπεύθυνοι θα την πληρώσουν»

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με τους Άλκη Μπότσο και Ανδρέα Πογιατζή, για το θέμα του γηπέδου της Λεμεσού.

Bet on Alfa

Αναλυτικά:

Για το θέμα του γηπέδου της Λεμεσού: «Ενημερωθήκαμε την Παρασκευή ανεπίσημα από εκπροσώπους των μηχανικών των δημοσίων έργων, ο οποίος μίλησε και με εκπροσώπους των ομάδων. Είπαμε προτού ανακοινώσουμε οτιδήποτε, να έχουμε ακριβής αριθμούς. Η άδεια οικοδομής και όλα τα στοιχεία που είχαν υπογραφτεί πριν αναλάβω εγώ, μιλούσαν για γήπεδο 13.000 θέσεων. Ήταν κεραυνός εν αιθρία όταν ακούσαμε πως υπάρχει πρόβλημα.

Αυτό ήταν το 2017 και ήταν βάση προδιαγραφών του 2010. Όταν έφυγε ο Κονταρίδης και τα σχέδια αναλύθηκαν από την επίβλεψη των δημοσίων έργων, ο ΚΟΑ είχε και άλλων μελετητή για να επιβλέψει για ότι χρειάζεται. Τώρα που βάλαμε την παραγγελία, παραγγέλθηκαν μεγαλύτερες καρέκλες. Δεν ήταν οδηγία της ΟΥΕΦΑ αυτή. Με αυτές τις καρέκλες όμως μειώνει την χωρητικότητα του έργου. Δεν πέφτει όμως στο 9.200-9.500, όπως γράφτηκε.

Χθες πληροφορήθηκα πως ο αρχικός μελετητής ενημερώθηκε από τις ομάδες και είπε πως θα στείλει τα σχέδια για 13.000 θέσεις, όπως ήταν η αρχική μελέτη. Εμείς λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις που έβαλε, λέει πως ήταν στις 12.600».

Τι θα κάνει ο ΚΟΑ: «Ο ΚΟΑ βρέθηκε στη μέση, χωρίς να έχει ευθύνη και όποιος έφταιξε γι’ αυτό το φιάσκο, θα τον κυνηγήσουμε. Θα βρούμε λύση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όμως οι υπεύθυνοι θα την πληρώσουν».

Αν γνώριζαν για το θέμα νωρίτερα: «Ποτέ δεν ενημερωθήκαμε πως θα έχουμε λιγότερες θέσεις στο γήπεδο, πριν από την Παρασκευή».

Αν επηρεάζεται η κατηγορία του γηπέδου: «Μας είπαν ξεκάθαρα πως δεν επηρεάζεται η κατηγορία του γηπέδου για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Αν είναι αισιόδοξος πως θα λυθεί το θέμα: «Είμαι πάντα αισιόδοξος και πιστεύω θα βρεθεί λύση. Υπάρχει απογοήτευση σε αυτό το στάδιο να παρουσιάζεται αυτό το θέμα, στο οποίο δεν πήραμε εμείς αποφάσεις. Όταν όλα είναι καταγραμμένα για 13.000 θέσεις, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς; Να βγούμε στις κερκίδες να μετράμε;».

Επόμενη κίνηση του ΚΟΑ: «Περιμένω πλήρη ενημέρωση. Ενημέρωσα και το Υπουργείο και νομίζω ότι μπορούμε σε αυτό το στάδιο να γίνει κάτι με τις καρέκλες».

Ποιος έχει την ευθύνη: «Επειδή πιθανότατα να υπήρξε και αντισυμβατική συμπεριφορά, δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη συζήτηση γιατί αν υπήρξε παράβαση συμβολαίων, πιθανότατα να μην είναι το τελευταίο επεισόδιο».

Αν φταίει κάποιος λειτουργός: «Θέλω να ξεκαθαρίσω για να μην υπάρχει καμία σκιά, πως δεν υπήρχε καμία επιτήρηση από τον ΚΟΑ. Υπήρχαν συμβάσεις».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Παρόλες τις αντιδράσεις, ο αριθμός των καρτών είναι σε ανοδική πορεία. Πιστεύω πως με την ολοκλήρωση και του νέου γηπέδου, γιατί ο κόσμος θέλει την άνεσή του, να πηγαίνει στο γήπεδο και να περνάει καλά, θα αυξηθούν κι άλλο».

Autoremarketing

Bet on Alfa