ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗKAA Gent: Βέλγικα "βουβάλια"... με Ευρωπαική εμπειρία, αλλά και...

KAA Gent: Βέλγικα “βουβάλια”… με Ευρωπαική εμπειρία, αλλά και “λαβωμένα” (Analysis)

Βέλγικη ομάδα ξανά στο δρόμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για το Europa League! Μόλις πέρσι γεύτηκε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού η ΟΜΟΝΟΙΑ από τη Βέλγικη Άντβερμπ στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι.

Bet on Alfa

Η KAA Gent ιδρύθηκε 1864 ως γυμναστικός Σύλλογος και ακολούθως το 1900 δημιουργήθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα. Εδρεύει στην πόλη Γάνδη και αγωνίζεται στην Ghelamco Arena χωρητικότητας 20,000 θεατών.

Οι «The Buffalos», όπως είναι το παρατσούκλι τους, έχουν κερδίσει μία φορά το πρωτάθλημα τη σεζόν 2014-15, τέσσερεις φορές το κύπελλο τις σεζόν 1963–64, 1983–84, 2009–10, 2021–22 και μία φορά το σούπερ καπ το 2015.

Ήταν δύο φορές φιναλίστ του κυπέλλου Ιntertoto τις χρονιές 2006 και 2007. Έχει δώσει 111 αγώνες στην Ευρώπη (13 Champions League, 84 Europa League, 14 Conference League) μετρώντας 40 νίκες, 25 ισοπαλίες και 46 ήττες.

Προπονητής της είναι ο 58χρονος Βέλγος, Hein Vanhaezebrouck, ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν γνώριμοι στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου παίκτες όπως ο Núrio Fortuna που είχε παίξει στην ΑΕΛ και οι Vadis Odjidja-Ofoe, Hugo Cuypers που είχαν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Το πρωτάθλημα Βελγίου έχει ήδη ξεκινήσει με την KAA Gent να μετρά στα πρώτα δύο ματς ισάριθμες ισοπαλίες, απέναντι σε Standard Liège (2-2) και Sint-Truiden (1-1).

Το market value της ΚΑΑ Gent είναι στα 54,83 εκ χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι από μόνο του πέραν του γεγονότος πως στο ρόστερ της ομάδας υπάρχει αρκετή ποιότητα.  Γράψαμε στον τίτλο πως η Βέλγοι είναι λαβωμένοι καθώς χάνουν με εγχείριση στο γόνατο το αστέρι τους, τον Μαροκινό επιθετικό Ταρίκ Τισουνταλί, ο οποίος μάλιστα σκόραρε και στα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος φέτος. Ταυτόχρονα μετρούν άλλους τρεις τραυματισμούς . Τον 27χρονο Βέλγο αμυντικό μέσο Ζιουλιέν Ντε Σαρτ με πρόβλημα στους προσαγωγούς, τον Αγκολέζο αριστερό μπακ Νούριο Φορτούνα καθώς και τον 33χρονο φορ Λορέντ Ντεπουάτρ με μυικό πρόβλημα.

Οι Βέλγοι τη φετινή σεζόν προχώρησαν σε δύο μεταγραφές, τον κεντρικό αμυντικό Τζόρνταν Τορουναρίγκα από την Χέρτα Βερολίνου έναντι 3,5 εκ ευρώ και τον Hugo Cuypers από την Μέχελεν έναντι 4εκ ευρώ.

Ο πρώτος αγώνας μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΚΑΑ Gent θα γίνει στην Ghelamco Arena στις 18 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στο ΓΣΠ στις 25 Αυγούστου.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa