ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΠροβληματικός προγραμματισμός, προβληματική προετοιμασία, προβληματική εικόνα...

Προβληματικός προγραμματισμός, προβληματική προετοιμασία, προβληματική εικόνα…

Όταν είχε λήξει ο τελικός Κυπέλλου στις 25 Μαίου με το εύστοχο πέναλτι του Χάμπου είχαμε όλοι νιώσει το αίσθημα εκείνο πως στην τελευταία ζαριά αποφύγαμε την καταστροφή. Μίας χρονιάς που τίποτα δεν πήγε σωστά σε τρεις μεταγραφικές περιόδους αλλά και αγωνιστικά με αποτέλεσμα την απόλυση Λάρκου και έπειτα του Μπεργκ. Πήραμε βαθιά ανάσα και είπαμε ευτυχώς μάθαμε από τα λάθη μας και δε θα τα επαναλάβουμε.

Bet on Alfa

Σχεδόν 4 μήνες μετά και με εξασφαλισμένη είσοδο σε ομίλους Κόνφερενς, δυστυχώς τα δεδομένα δεν είναι τα αναμενόμενα. Ως ΟΜΟΝΟΙΑ24 αυτό το διάστημα στηρίξαμε τόσο την ομάδα προγραμματισμού, όσο και την διοίκηση αλλά και τον προπονητή Νιλ Λένον. Το ξεκαθάρισμα του προηγούμενου ρόστερ έγινε στο σωστό timing και άρα εδώ και τρεις μήνες γνωρίζαμε τι θέλει η ομάδα. Οι πρώτες τέσσερις μεταγραφές έγιναν και πάλι στο σωστό χρόνο και από τότε (1,5 μήνα μετά) φάνηκε ξεκάθαρα πως κάπου το σύστημα κόλλησε. Πρώτα η περίπτωση Λάμκελ Ζε που υπό φυσιολογικές συνθήκες και με το παρελθόν του δε θα σηκώναμε καν το τηλέφωνο και μετά η περίπτωση Μπεζούς που κατέληξε ναι μεν θετικά αλλά όπως δήλωσε και ο ίδιος ο παίκτης όλα έγιναν μέσα σε τρεις μέρες ξαφνικά. Οι δύο αυτές περιπτώσεις δείχνουν πως το τελευταίο διάστημα λειτουργήσαμε σπασμωδικά και με τρόπο που τρέχουμε και δε φτάνουμε. Η αιτιολογία πως παίκτες από το πάνω ράφι είναι δύσκολο να έρθουν Ιούλιο μήνα είναι δεκτή εξού και η υπομονή που επιδείξαμε. Το ότι όμως σήμερα έχουμε 13 Αυγούστου και ακόμα λέμε πως περιμένουμε άλλες τρεις ΒΑΣΙΚΕΣ μεταγραφές είναι εξαιρετικά προβληματικό. Δυστυχώς τα κενά σε συγκεκριμένες θέσεις στην ομάδα είναι τόσο χτυπητά που καθιστούν τους υπεύθυνους προγραμματισμού ως υπεύθυνους για ολιγωρία!

Όσο αφορά την προετοιμασία… Τη δεδομένη στιγμή, άραγε οι δυνατότητες και η ποιότητα του υφιστάμενου ρόστερ είναι αυτά τα χάλια που είδαμε ψες; Εμείς είμαστε βέβαιοι πως όχι. Δε θα προσπαθήσουμε να το παίξουμε προπονητές όμως θα παραθέσουμε κάποια στοιχεία που παραπέμπουν σε προβληματική προετοιμασία της ομάδας. Τα φιλικά είπαμε είναι τα παιχνίδια του προπονητή και επιτρέπονται οι δοκιμές. Όσο όμως προχωράμε προς τις επίσημες υποχρεώσεις θα πρέπει να διαφαίνεται η φιλοσοφία της ομάδας για φέτος. Δυστυχώς η χθεσινή διάταξη της ομάδας σε ένα παιχνίδι Σούπερ Καπ ήρθε για να φέρει μεγάλο προβληματισμό. Όταν δηλώνει ο προπονητής εδώ και καιρό ότι θα φτιάξουμε ένα επιθετικό σύνολο με κατοχή μπάλας, με ένταση στο παιχνίδι, αυτό εννοούσε; 3-5-2 με επτά αμυντικογενείς παίκτες; Όταν σε όλα τα φιλικά αυτό που φαίνεται πως θα ισχύσει για φέτος θα είναι το 4-2-1-3 και αυτό εφαρμόζεται, γίνεται στο πρώτο επίσημο να αλλάζει; Προβληματικό είναι και το γεγονός πως δεν έχουμε ακόμη καταλάβει σε κρίσιμες θέσεις ποιος είναι ο βασικός κορμός. Αλλαγές επί αλλαγών σε πρόσωπα, σε θέσεις κλπ κλπ. Μπορεί να μας πει κάποιος πως γίνεται με ένα επίσημο παιχνίδι να βγάζουμε τέτοια συμπεράσματα… Είναι όμως αυτό που βλέπουμε μέχρι στιγμής και οφείλουμε να το καταγράψουμε. Για παράδειγμα από το πουθενά στο φιλικό με ΑΕΚ χαραμίσαμε για ένα ημίχρονο τον καλύτερο παίκτη μας Μπρούνο Φελίπε στο δεξί άκρο, ενώ αριστερά και στο δεκάρι έκανε παπάδες σε όλα τα άλλα φιλικά. Αλλά είπαμε ήταν φιλικό δικαιολογούνται όλα. Ψες όμως; Στην πρόβα τζενεράλε τόσο ανακάτεμα τράπουλας; Δε βγάζει νόημα! Μας προβληματίζει που ούτε κόντρα στην ΑΕΚ ούτε κόντρα στον Απόλλωνα ψες, δεν είδαμε κάτι στο παιχνίδι μας που να πούμε μπράβο δουλέψαμε σε αυτό. Ούτε καν κυκλοφορία μπάλας έστω και για 5 λεπτά. Ούτε ένας ωραίος συνδυασμός… Μόνο ατομικές ενέργειες κυρίως από τον Μπρούνο.

Την Πέμπτη είναι το πρώτο Ευρωπαικό. Τον πήχη για ομίλους Γιουρόπα, τον έθεσε επίσημα η ΟΜΟΝΟΙΑ και ο Λένον. Θα χρειαστεί να ανέβουμε γολγοθά αγωνιστικά με τα σημερινά δεδομένα. Αλλά αρχικά θα πρέπει να κρατηθεί μια ισορροπία. Δεν ήρθε φορ, δεν ήρθε οκτάρι, δεν ήρθε εξτρέμ. Παρ΄όλα αυτά με αυτούς που έχουμε θα πρέπει να επιλεγούν οι καλύτεροι σε ένα σχηματισμό γνώριμο και να δουλευτούν σαν ρολόι σκληρά. Εμείς πιστεύουμε! Πιστέψτε το και εσείς!

Autoremarketing

Bet on Alfa