ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ11 Νοεμβρίου 2021... η αρχή μιας προδιαγεγραμένης πορείας!

11 Νοεμβρίου 2021… η αρχή μιας προδιαγεγραμένης πορείας!

Έχουν γραφτεί πολλά και θα γραφτούν άλλα τόσα… Η πικρία είναι μεγάλη και ο ΛΑΟΣ ψάχνει από κάπου να πιαστεί! Η ημέρα γράφτηκε η σημερινή μας μοίρα είναι μία και ορίζεται πριν από περίπου 1 χρόνο στις 11 Νοεμβρίου 2021 με την απόλυση Νεόφυτου Λάρκου! Όχι ως άτομο αλλά ως θεσμό! Χωρίς καμία μα καμία σοβαρή δικαιολογία αποφασίσαμε να πορευτούμε χωρίς μοντέλο Αθλητικού Διευθυντή! Πλέον το δείγμα και οι αποδείξεις είναι τόσες πολλές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, όσα λόγια και δικαιολογίες και να ακούσουμε. Άρα αν θέλουμε να αριθμήσουμε και ευθύνες, αυτός/οι που πρότειναν την κατάργηση του μοντέλου και αυτοί που έλαβαν την απόφαση, έχουν και την πρώτη ευθύνη του σημερινού καταντήματος, διότι περί αυτού πρόκειται.

Bet on Alfa

Πόσο εύηχο είναι το να λέμε στα λόγια ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ όλοι είναι υπό κρίση, αλλά αυτό να μην ισχύει για όλους, από τη στιγμή που υπάρχουν άτομα υπεράνω κρίσης και χωρίς επί της ουσίας να έχουν κάποιον που θα κρίνει καθημερινά τη δουλειά τους.

Να τα πάρουμε όμως με τη σειρά! Καταργούμε το θεσμό του Αθλητικού διευθυντή και πως πορευόμαστε; Με Μπεργκ προπονητή και Σίμο Ταραπουλούζη που από υπεύθυνος σκάουτινγκ, να αναλαμβάνει αυξημένες ευθύνες στον τομέα προγραμματισμού και οργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος, θεωρητικά για ένα διάστημα, μέχρι να  βρεθεί και καλά η χρυσή συνταγή για το πως θα πορευτούμε. Έρχεται η μεταγραφική Ιανουαρίου 2022 και με τον πλέον επίσημο τρόπο η ΟΜΟΝΟΙΑ δημόσια αποδομεί το Χένινγκ Μπεργκ που δεν έγινε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ, με τη γελοία δικαιολογία ότι περιμέναμε τις προτάσεις του αλλά αυτός δεν έκανε και έτσι δεν πήραμε παίκτη… Τελειώσαμε σε μία εκπομπή Total Green τον προπονητή που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Δεν λέμε βέβαια ότι ο Μπεργκ ήταν άμοιρος ευθυνών, όμως ο τρόπος που λειτούργησε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρώτο της σοβαρό τεστ στην μετα-Αθλητικού Διευθυντή εποχή, ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη. Προδιαγεγραμμένη η πορεία Μπεργκ που ενώ τον αποδομήσαμε εν μία νυκτί και δείξαμε τις προθέσεις μας γι αυτόν, τον αφήσαμε στον πάγκο μέχρι και το τέλος της Α’ Φάσης και με την ΟΜΟΝΟΙΑ να τερματίζει 7η! Παράλληλα το μοντέλο το κρατήσαμε και για τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Με την έναρξη των Play-out και με την άμεση εμπλοκή Παπασταύρου, ήρθε και μάλιστα με ψηλό κασέ ο Νιλ Λένον με την ελπίδα να ξεμπλοκάρει η ΟΜΟΝΟΙΑ και να επικεντρωθεί στο Κύπελλο, ως μοναδική διέξοδο για Ευρώπη. Το γεγονός πως τα κατάφερε και πήραμε όπως πήραμε το Κύπελλο, δυστυχώς σκέπασε κάτω από το χαλί το πρόβλημα λειτουργίας του ποδοσφαιρικού μας τμήματος, μέχρι και τον προγραμματισμό-μεταγραφική του καλοκαιριού, που βγήκαν και πάλι τα ίδια εγκλήματα των τελευταίων δύο μεταγραφικών, με την ΟΜΟΝΟΙΑ μπλοκαρισμένη και τρέχοντας την τελευταία ημέρα των μεταγραφικών να καλύψει κενά στο ρόστερ σε βασικές θέσεις που είχε από πρόπερσι ανάγκη! Σαν να μην έφταναν αυτά, γιγαντώθηκαν και τα τεράστια προβλήματα στα αποδυτήρια, με το “Ηλίας Πούλλος” κυριολεκτικά να είναι στον αυτόματο πιλότο. Ταυτόχρονα το σήριαλ Λοίζου, ξεγύμνωσε ξανά πόσο τεράστια ήταν η τρύπα και το κενό στη θέση του Αθλητικού Διευθυντή που θα ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Διοίκησης και παικτών. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ρεζιλίκια, τόσο από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ όσο και από πλευράς Λοίζου και στο τέλος… συμφωνία, αλλά με την ζημιά να καταγράφεται τόσο για την ΟΜΟΝΟΙΑ όσο και για το Λοίζο!

Τελειώνει η μεταγραφική καλοκαιριού και τυγχάνει τελευταία ημέρα να δημιουργείται ένα σήριαλ για έναν μεταγραφικό στόχο δεξί εξτρέμ από το πάνω ράφι και με την επίσημη εξήγηση που δίνεται από το Σίμο Ταραπουλούζη να είναι και πάλι άμεση ευθύνη στο Λένον, πως ο ίδιος δεν ήθελε άλλο δεξί εξτρέμ!!! Ενώ την ίδια ώρα σε μία αχρείαστη δημόσια τοποθέτηση και με τα κενά στο ρόστερ εμφανέστατα, να λέει ο Λένον πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το ρόστερ!!! Ποιος ήταν εκεί να κρίνει είτε τον κύριο Λένον, είτε τον κύριο Ταραπουλούζη; Εκείνη την ημέρα, χωρίς κάποιος να είναι μάντης, ορίστηκε και η μοίρα Λένον και που δημοσιοποιήθηκε απλά την προηγούμενη βδομάδα.

Ρωτήσαμε ευθέως τον κ. Ταραπουλούζη, πως λειτουργεί τώρα το μοντέλο και αν είναι εφικτό για τον ίδιο ΜΟΝΟ του, να μπορεί να φιλτράρει τους μεταγραφικούς στόχους του προπονητή, να αξιολογεί το ρόστερ, να εντοπίζει στόχους, να αξιολογεί τον προπονητή, να έχει και την οργάνωση του Πούλλος στην ευθύνη του. Η απάντηση ήταν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο και πως απλά το μόνο που δεν κάνει είναι τα τελικά ντιλ με τους παίκτες που είναι αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου-αντιπροέδρου… Είναι αυτό μοντέλο για μια ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους που όλες οι λεπτομέρειες έχουν ουσία και συζητάμε σήμερα για το τι άλλο μπορεί να φταίει;

Θα αγγίξουμε όμως και άλλα εξωαγωνιστικά ζητήματα για τα οποία πήγε να γίνει και μία δημόσια αναφορά την ημέρα που καλέστηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ να εξηγήσει την αποδέσμευση Λένον, αλλά δεν έδωσε έκταση. Ακούγονταν πολλά για παράδειγμα για τον κ. Λένον (χωρίς να ξέρουμε και αν ισχύουν), ότι είχε υποπέσει κάποιες φορές σε συγκεκριμένο εξωαγωνιστικό ατόπημα με αποκορύφωμα την παραμονή του ταξιδιού στο Μάντσεστερ, την ημέρα που όπως κάνουν λόγο οι πληροφορίες, καθόρισε και το τέλος του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, με πρωτοβουλία του ο Πρόεδρος κ. Παπασταύρου. Ποιος έλεγχε και τον κ. Λένον; Κανείς!

Είναι επίσης κρυφό ότι υπάρχουν διαπληκτισμοί μεταξύ των παικτών μας; Είδαμε και ένα σκηνικό στον τελευταίο αγώνα με Σαλαμίνα. Ποιος πήγε να λύσει τα ζητήματα εσωστρέφειας; Ο κ. Ταραπουλούζης που αναγκαστικά αυτή τη βδομάδα επικεντρώθηκε στην εξεύρεση προπονητή;

Μπορούμε να γράφουμε για ώρες… Θα το αφήσουμε ως εδώ! Ο ερχομός Φερρέρα πέραν από επιφανειακή αγωνιστική ανάκαμψη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τα αλλάξει ΟΛΑ και καλά κάνει η διοίκηση ΧΘΕΣ να λειτουργήσει ορθολογιστικά και να βάλει στη σωστή τροχιά λειτουργίας το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας.

Δεν κάναμε ΠΟΤΕ λαϊκισμό και πάντα θα λειτουργούμε προς όφελος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Δεν αποδομούμε άτομα, δε θα μπούμε ποτέ σε διαδικασία να αμφισβητήσουμε την αγάπη ΚΑΝΕΝΟΣ για την ΟΜΟΝΟΙΑ, πόσο μάλλον της διοίκησης που ανέβασε την ΟΜΟΝΟΙΑ ξανά στο θρόνο της. Δεν πρόκειται όμως ταυτόχρονα να κλείσουμε τα μάτια μας σε εγκληματικά λάθη που πρέπει να αλλάξουν χθες, διότι πάνω από όλα και όλους είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ!

 

Autoremarketing

Bet on Alfa