ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΛοράν Ντεσώ: "Πολύ σημαντική εξέλιξη η παρακολούθηση παικτών από...

Λοράν Ντεσώ: “Πολύ σημαντική εξέλιξη η παρακολούθηση παικτών από κοντά… ” (Όλες οι τοποθετήσεις)

Φιλοξενούμενος στο Total Green ήταν ο International Scouter της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λοράν Ντεσώ, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:

Bet on Alfa

Που σας βρίσκουμε αυτή τη στιγμή;

Αυτή τη στιγμή είμαι στην πόλη μου, στο Παρίσι. Ήμουνα μια βδομάδα στην Κύπρο για διάφορα meetings σε σχέση με τον προγραμματισμό της ομάδας.

Γνώριζα για την ΟΜΟΝΟΙΑ, επειδή εργάστηκα πριν 5 χρόνια στην Κύπρο στην Πάφο. Ήξερα ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κλαπ, ιστορικό με μεγάλη βάση οπαδών και αυτό το βιώνω τώρα καλύτερα που είμαι μέρος της ομάδας.

Για την καριέρα σας πείτε μας λίγα πράγματα…

Ξεκίνησα 2000-2001 από τη Μαρσέιλ ως σκάουτερ, μετά πήγα στην Παρί όπου έζησα από κοντά την εποχή του Ροναλντίνιο. Στη συνέχεια για κάποια χρόνια άφησα το πόστο του σκάουτερ και εργάστηκα σε γραφείο μάνατζερ παικτών, όπου έκανα αρκετές διασυνδέσεις ανά το παγκόσμιο. Μετά από μια δεκαετία επέστρεψα ξανά στα παλιά μου καθήκοντα στην Γκρενόπλ, για 4 χρόνια, έπειτα στον Άρη Θεσσαλονίκης, στην Πάφο, Γαλλία ξανά για λίγο και τώρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Το ότι η γλώσσα σας είναι τα Γαλλικά πόσο βοηθητικό είναι για εξεύρεση ταλέντων από Γαλλόφωνες χώρες;

Έχω πολύ καλές διασυνδέσεις και σχέσεις με όλες τις Γαλλόφωνες χώρες και αυτό βοηθά στη δουλειά μας για ταλέντα και το δίκτυο μου αυτό είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί.

Υπάρχει κάτι μπροστά στον ίδιο μεταγραφικό για το Γενάρη;

Όπως είπα και στην αρχή την περασμένη βδομάδα ήμουν στην Κύπρο και είχα συνάντηση με τον κύριο Γιάνσον που ηγείται αυτής της προσπάθειας, έπειτα και με τον κ. Ταραπουλούζη ως υπεύθυνο του τμήματος σκάουτινγκ. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει η ευκαιρία πλέον, η επιλογή και παρακολουθήση παικτών να γίνεται με φυσική παρουσία και όχι με βίντεο απλά. Το επόμενο μεταγραφικό παράθυρο είναι απλά ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, όμως το πλάνο είναι μακροπρόθεσμο.

Το γνωρίζεις ότι στην Κύπρο, ο κόσμος αρέσκεται να ακούει για μακροπρόθεσμα πλάνα απλά δεν έχει υπομονή για να τα δει να εφαρμόζονται..

Το ξέρω, είναι Μεσογειακή χώρα η Κύπρος. Τα έζησα και στην Ελλάδα. Όταν κτίζεις όμως δυνατό πρότζεκτ και δυνατή στρατηγική θα πρέπει να αναμένεις, καθώς το αποτέλεσμα θα φανεί ακριβώς σε 3-4 χρόνια. Θέλουμε να πρωτοπορήσει σε όλα τα επίπεδα και η ΟΜΟΝΟΙΑ και να φτάσει στα επίπεδα μεγάλων Ευρωπαικών ομάδων. Να έχει συμμετοχές στην Ευρώπη, να διεκδικεί κάθε χρόνο πρωτάθλημα χωρίς σκαμπανεβάσματα… Αυτά είναι βασικοί άξονες του πρότζεκτ μας.

Τι θέλει ο ίδιος προσωπικά να πετύχει στην ΟΜΟΝΟΙΑ…

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και χρειάζεται δουλειά πολλών ανθρώπων για να πετύχεις. Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω και εγώ με τις διασυνδέσεις μου την ΟΜΟΝΟΙΑ. Αν είναι κάτι που έχω ως φιλοδοξία είναι να κερδίσει πολλούς τίτλους η ΟΜΟΝΟΙΑ, να αυξήσει κατά πολύ τις Ευρωπαικές της παρουσίες. Αν τα καταφέρουμε όλοι να πετύχουμε αυτούς τους στόχους τότε θα είμαι πολύ χαρούμενος και εγώ που έβαλα το λιθαράκι μου σε αυτό.

Autoremarketing

Bet on Alfa