ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΟ Γιάνσον για την μεταγραφική Ιανουάριου: "Το πιο πιθανόν...

Ο Γιάνσον για την μεταγραφική Ιανουάριου: “Το πιο πιθανόν θα κάνουμε κάτι”

O Αθλητικός Διεύθυντης της ομάδας μας Γέσπερ Γιάνσον στην συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε και για την μεταγραφική περίοδο Ιανουάριου:

Bet on Alfa


Η μετεγγραφική περίοδος είναι πάντα η πιο ενδιαφέρουσα για τους φιλάθλους. Είναι κάτι σαν χόμπι για τους Κύπριους φιλάθλους. Ανακοινώσαμε ήδη έναν τερματοφύλακα, τι άλλο να περιμένουμε τις επόμενες μέρες και μέχρι να κλείσει το μετεγγραφικό παράθυρο;
Πρώτα από όλα και αυτή είναι μία διαδικασία εκμάθησης για εμένα. Έχει κάποιους διαφορετικούς κανονισμούς εδώ στην Κύπρο. Ότι κάποιος παίκτης πρέπει να φύγει για να έρθει άλλος και ότι τέσσερις ποδοσφαιριστές μπορείς να αποκτήσεις τον Χειμώνα. Πάντα λέω ότι πρέπει να προπονηθείς και να αγωνιστείς μαζί με τον άλλον για να γίνεις καλύτερος. Έχουμε παίκτες που θα επανέλθουν από τραυματισμό ή που θα μπουν στην ομάδα. Νομίζω έχετε δει την ευδιάκριτη πρόοδο των νέων παικτών. Χρειάζεται χρόνος και επίσης έχετε δει τη βελτίωση πολλών παικτών. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν φήμες αυτήν την περίοδο, αλλά δεν νιώθουμε απελπισμένοι για να κάνουμε αλλαγές. Δεν είναι ότι έχουμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό που να μας κάνει να νιώθουμε ότι έχουμε ελλείψεις σε συγκεκριμένες θέσεις. Έχουμε πετύχει τα περισσότερα τέρματα, έχουμε δεχθεί 19 που είναι λίγο περισσότερο από όσα θα έπρεπε. Γνωρίζουμε ότι έχουμε να πάρουμε πολύ περισσότερα από κάποιους παίκτες. Έχουμε νέους παίκτες που θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Για παράδειγμα ο Αμού αγωνίστηκε για πρώτη φορά, περιμένουμε τον Εράκοβιτς να επιστρέψει και να αρχίσει την προπόνηση.

Πότε υπολογίζεται να συμβεί αυτό με τον Εράκοβιτς;
Θα επιστρέψει εντός των προσεχών εβδομάδων. Είναι μία διαδικασία επιστροφής από έναν σοβαρό τραυματισμό. Από την άλλη, θα πρέπει να κάνουμε μία αξιολόγηση αν θα βρίσκεται στο ρόστερ ή όχι. Ευχόμαστε και δεν είναι μακριά, να τον έχουμε μαζί μας στο τελικό στάδιο της σεζόν, συνεπώς, δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα.

Έχετε μιλήσει για την ποσότητα και την ποιότητα του ρόστερ μας και ότι περιμένουμε περισσότερα από κάποιους που δεν αγωνίστηκαν πολύ ή είναι νέοι στην ομάδα και αναμένουμε περισσότερα. Πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν, έχουμε ποδοσφαιριστές που έχουν υποχρεώσεις με την εθνική τους ομάδα, έχουμε κάποιους τραυματίες. Αυτά είναι δεδομένα που ανησυχούν τον κόσμο σε αντίθεση με εσάς που δεν δείχνετε ανήσυχος…
Δεν είμαι συνεχώς στην τηλεόραση και δεν με βλέπετε πως είμαι όταν δεν βρίσκομαι εδώ. Αυτό μπορεί να συμβεί για αυτό πρέπει να έχεις μεγάλο ρόστερ. Χωρίς να μετράω τους μικρούς, κάποιες φορές υπάρχουν 2-3 ποδοσφαιριστές που μένουν εκτός προπόνησης. Είμαι παλιός ποδοσφαιριστής και γνωρίζω ότι οι παίκτες που είναι στην ομάδα θέλουν να νιώθουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στην ομάδα. Και θέλω να το ξεκαθαρίσω μπροστά στην κάμερα: Δεν λέω ότι δεν θα έρθει ποδοσφαιριστής στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Αλλά είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη. Και σας το εγγυώμαι ο Σωφρόνης δεν έχει εύκολο έργο να διαλέξει τους πρώτους ένδεκα σε κάθε παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνεις τις ομάδες. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να έχεις μία ομάδα που κερδίζει τίτλους. Πρέπει να το έχεις υπόψη αυτό και την ισορροπία της ομάδας. Και μετά υπάρχει και το οικονομικό κομμάτι. Μιλήσαμε για τους τραυματισμούς κάποιων παικτών. Είδαμε τον Αλιούμ που τραυματίστηκε και το αποτέλεσμα αυτού. Δεν είναι εύκολο να έχεις τρεις παίκτες, του ίδιου επιπέδου, σε κάθε θέση. Από την άλλη, σκεφτόμαστε την ισορροπία. Την πιθανότητα να έχουμε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά παιχνιδιού, που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικά παιχνίδια ή σε κάποιες στιγμές των παιχνιδιών. Όμως, πιστεύω ότι έχουμε αρκετά καλή ισορροπία και σε αυτό το κομμάτι επίσης.

Είχατε πει παλαιότερα ότι θα χρειαστούν 3-4 μετεγγραφικές περιόδους για να περάσετε τη φιλοσοφία σας στην ομάδα. Αυτή θα είναι η δεύτερη και θέλω να πιστεύω ότι για να γίνει αυτό τότε θα συζητάτε με κάποιους ποδοσφαιριστές…
Φυσικά, όπως έχω πει προηγουμένως δουλεύουμε κάθε μέρα σε αυτήν τη διαδικασία. Είναι περίεργο το πως μοιάζει το τηλέφωνο ενός Αθλητικού Διευθυντή ή του Επικεφαλής του Τμήματος Σκάουτινγκ σε καθημερινή βάση. Έχουμε την ομάδα σκάουτινγκ και ενημερωνόμαστε συνεχώς. Τρεις με τέσσερις μετεγγραφικές περιόδους είναι το ιδανικό, αλλά νομίζω δεν μπορείς να το έχεις αυτό. Έχουμε κάνει κατά μέσο όρο συμβόλαια τριών χρόνων με κάποιους παίκτες, ενώ άλλων τα συμβόλαια λήγουν. Στην Κύπρο δεν συμβαίνει αρκετά, αλλά φυσιολογικά πρώτα πουλάς ποδοσφαιριστές και μετά αλλάζεις την ομάδα. Δεν μπορείς απλά να προσθέτεις συνεχώς ποδοσφαιριστές. Για αυτό είπα χρειάζεσαι τρεις με τέσσερις μετεγγραφικές περιόδους. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώνει η δουλειά σου στο ποδόσφαιρο. Δεν θα φτάσεις στο σημείο να πεις ότι έχεις την τέλεια ομάδα, είναι μία διαδικασία που συνεχίζεται και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δουλεύουμε συνεχώς πάνω σε αυτούς τομείς.

Άρα δεν λέτε ότι θα κάνουμε μετεγγραφές ή ότι δεν θα κάνουμε;
Ακριβώς. Χρειάζονται κάτι οι φιλάθλοι μας για να συζητούν. Πέραν των αστείων, είναι μία συνεχόμενη δουλειά. Φυσικά, το θέμα είναι πως το πιο πιθανό θα κάνουμε κάτι. Κάποιοι παίκτες δεν αγωνίζονται πολύ ή κάποια συμβόλαια λήγουν. Δεν έχουμε κάποια συμβόλαια που λήγουν τώρα, αλλά θα μπορούσε κάποιοι να αποχωρήσουν. Επίσης, είναι και οι τραυματισμοί. Όπως με τους τερματοφύλακες. Ποιος θα περίμενε ότι θα είχαμε τρεις τερματοφύλακες εκτός δράσης; Όταν ήρθα στην ομάδα και είδα την ομάδα των τερματοφυλάκων μας είπα «εντυπωσιακό». Ήταν πολύ έμπειροι και με πολύ μεγαλύτερα προσόντα για μία ομάδα της Κύπρου. Ξαφνικά έγινε ό,τι έγινε και τρεις τερματοφύλακες είναι εκτός. Πότε δεν ξέρεις τι θα συμβεί, αλλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Δεν πρέπει να κλείνεις τις πόρτες. Επίσης, έχεις τους κανονισμούς ή ξαφνικά ένας παίκτης να μπει στην ομάδα και να τα πάει πολύ καλά.

Autoremarketing

Bet on Alfa