ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΧαρτσιώτης: Δεν θ’ αποφασίζει το Υπουργικό για αγώνες χωρίς...

Χαρτσιώτης: Δεν θ’ αποφασίζει το Υπουργικό για αγώνες χωρίς φιλάθλους

Εξηγήσεις για τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση για πάταξη της βίας στα γήπεδα, έδωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, ύστερα και από τις αντιδράσεις που ξέσπασαν κυρίως από κόμματα και τον Σύνδεσμο των ποδοσφαιριστών.

Bet on Alfa

Η κυβέρνηση μετά που είδε ότι έπεσαν στο κενό οι προσπάθειές της να πείσει την ΚΟΠ να λάβει πιο δραστικά μέτρα ώστε να ανακοπεί η βία στους αθλητικούς χώρους, εξήγγειλε ευθύς αμέσως τις δικές της αποφάσεις. Ως γνωστό, την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Μάριος Χαρτσιώτης προσπάθησε να πείσει τα σωματεία και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, όπως οι εναπομείναντες αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλου γίνονται χωρίς φιλάθλους μέχρι νεωτέρας, ωστόσο η Ομοσπονδία παρέμεινε στην προηγούμενη απόφασή της αγώνες μόνο με φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο υπουργός ανακοίνωσε δυο μέτρα, ως απάντηση της κυβέρνησης στην εμμονή της ΚΟΠ να μην διαφοροποιήσει την απόφασή της. Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση προωθεί αμέσως με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση, αναθεωρημένο τροποποιητικό νομοσχέδιο, σε συνέχεια αυτού που έχει ήδη κατατεθεί στις 17 Ιανουαρίου 2024 με τις ακόλουθες, μεταξύ άλλων, πρόνοιες:

– Το Υπουργικό Συμβούλιο να έχει της εξουσία να αποφασίζει για λόγους δημοσίας τάξεως και ασφάλειας τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς την παρουσία φιλάθλων,

– Να μην επιτρέπεται η λειτουργία οποιουδήποτε Συνδέσμου Φιλάθλων χωρίς την ευθύνη και εποπτεία αθλητικού σωματείου.

Ειδικά για την πρώτη απόφαση, ξέσπασαν αντιδράσεις απ’ όλα σχεδόν τα κόμματα που διερωτήθηκαν κατά πόσον πριν από κάθε αγώνα θα συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο και θ’ αποφασίζει αν αυτός θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ή όχι.

Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρστιώτης τόνισε ότι το λεκτικό του νομοσχεδίου – όπου εκεί όπως είπε εστιάζονται οι περισσότερες αντιδράσεις – θα τύχει λεπτομερούς επεξεργασίας πριν πάει στη Βουλή. Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο δεν θα προβαίνει σε απόφαση για διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, αλλά θα εκχωρήσει την εξουσία αυτή είτε στον υπουργό Δικαιοσύνης είτε στον Αρχηγό Αστυνομίας, ώστε σε πολύ αυστηρές και εξαιρετικές περιπτώσεις να λαμβάνεται το μέτρο του κλεισίματος των γηπέδων.

«Αυτό θα συμβαίνει με βάση τις πληροφορίες της Αστυνομίας για το ότι κινδυνεύει η δημόσια ασφάλεια», υπογράμμισε ο Μάριος Χαρτσιώτης, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή «φτάσαμε σχεδόν στον πάτο», τονίζοντας ότι ο τραυματισμός του μικρού κοριτσιού στον αγώνα Απόλλωνα – ΑΕΛ ήταν ένα προειδοποιητικό καμπανάκι. Αναφερόμενος στους συνδέσμους φιλάθλων, είπε ότι πολλοί λειτουργούν σε υποστατικά χωρίς άδεια και χωρίς νομική υπόσταση. Απαντώντας σε ερώτηση πως μέχρι σήμερα η απόφαση αν κάποιος αγώνας θα γίνει ή όχι κεκλεισμένων των θυρών ήταν στις αρμοδιότητες της ΚΟΠ, ο κ. Χαρτσιώτης είπε ότι η εκτελεστική εξουσία δεν θα επέμβει στο αυτοδιοίκητο της ΚΟΠ. Τώρα είπε, είναι στην κρίση του διαιτητή κατά πόσον θα γίνει ή όχι ένας αγώνας. Αυτό που επιδιώκει το κράτος, είπε, είναι σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις το Υπουργικό Συμβούλιο να εξουσιοδοτεί τον Αρχηγό ή τον υπουργό, ώστε να αποφασίζει αν ένας αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή:goal.philenews.com

Autoremarketing

Bet on Alfa