ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΗ παραδοχή, η άμεση εμπλοκή και η δεύτερη/τρίτη ευκαιρία...

Η παραδοχή, η άμεση εμπλοκή και η δεύτερη/τρίτη ευκαιρία…

Έχουμε μελετήσει με προσοχή την μακροσκελή συνέντευξη του Προέδρου Σταύρου Παπασταύρου για τα τεκτενόμενα της ομάδας μας και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Bet on Alfa

“Τα τελευταία τρία χρόνια, σε γενικές γραμμές αποτύχαμε. Δεν είναι μυστικό.” Αυτή και μόνο η δήλωση είναι η πιο ουσιαστική παραδοχή που έγινε σήμερα από τον Πρόεδρο, συνεχίζοντας πως για αυτή την κατάσταση: Όλοι μας έχουμε ευθύνη και όλοι θα αξιολογηθούν.

Εκεί που γεννήθηκε το εύλογο ερώτημα ποιος είναι αυτός που θα κάνει την αξιολόγηση των εμπλεκομένων και πάλι χωρίς να διστάσει απάντησε: Εγώ. Ξεκινήσαμε ήδη και πήρα κάποιες αποφάσεις. Ξεκίνησα. Μία από αυτές – και το ξέρει όλο το προσωπικό – είναι ότι ξεκίνησα να είμαι παραπάνω εμπλεκόμενος στην καθημερινή δουλειά, στις καθημερινές ευθύνες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Όλοι ξεκίνησαν να κάνουν report κοντά μου. Ξεκινήσαμε από την περασμένη Πέμπτη και έχω εβδομαδιαίες συναντήσεις με όλους τους μάνατζερς. Θα έχω περισσότερη εμπλοκή στις καθημερινές διεργασίες.  Η ερμηνεία της πιο πάνω δήλωσης είναι ξεκάθαρη. Αποφασιστικότητα για να βγει μπροστά ως πρόεδρος και να το πάρει πάνω του. Κάτι που όλοι περιμέναμε ότι θα έπρεπε να γίνει κάποια στιγμή καθώς η απόσταση και η αναμονή αποτελεσμάτων για να παρθούν αποφάσεις φάνηκε πως δε λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα πρόσθεσε στο πιο πάνω: θέλω να δω από πρώτο χέρι εγώ τι μπορώ να κάνω προσωπικά, να βελτιώσουμε τις πιθανότητες να έχουμε παραπάνω επιτυχίες. Στο ερώτημα της απόστασης και αν αυτό θα συνεχίσει να επηρεάζει είπε: Ξεκίνησα να μένω πιο συχνά στην Κύπρο, ενώ έστειλε το μήνυμα πως από αυτή τη χρονιά ίσως να είναι στην Κύπρο για μεικτό διάστημα περισσότερο των 4 μηνών.

Δε σημαίνει ότι θα το πετύχω, αλλά τουλάχιστον θέλω να ξέρω ότι έκανα ότι μπορούσα εγώ προσωπικά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Εδώ μπαίνει και η σωστή αυτοκριτική για το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για το πριν, αλλά την ίδια ώρα δεν τάζει φούρνους παξιμάδια, όμως θέτει τον εαυτό του ως τον πρώτο υπεύθυνο για την επιτυχία ή αποτυχία του πλάνου που θα ακολουθήσει από τούδε και στο εξής.

Σε αυτό το σημείο είναι όμως που έρχεται και το ρίσκο το οποίο αποφάσισε να αναλάβει. Προφανώς και η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται λειτουργική αναβάθμιση και ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, λογοδοτώντας στον Πρόεδρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η δήλωση όμως: Για να ξεκαθαρίσω, δεν είναι αλλαγές προσώπων, είναι αλλαγές καθηκόντων, διαδικασιών, εμπεριέχει ένα ρίσκο. Η αποτυχία δεν είναι μιας χρονιάς που θα πεις πως δε δούλεψε το σύστημα και ας δοκιμάσουμε όλοι ξανά να το φτιάξουμε. Είναι σχεδόν 3 αποτυχημένες χρονιές, κατά τις οποιές κάποιοι φέρουν ξεχωριστές και πολύ πιο βαριές ευθύνες από τους υπόλοιπους, που ίσως θα έπρεπε να τους καταστήσει και αυτούς εκτός ομάδας σήμερα. Όπως δηλαδή έγινε και εξηγήθηκε πολύ σωστά κατά την άποψη μας για το Γιάνσον. Θεωρούμε πως αποδεδειγμένα υπάρχουν άτομα με λάθος αντίληψη και ανεπάρκεια, που στη συνέχεια θα αναγκαστεί να τους “αποβάλει” από το πλάνο που έχει θέσει αλλά ίσως να είναι ξανά αργά.

Στα υπόλοιπα σημεία της συνέντευξης οι απαντήσεις ήταν ξεκάθαρες και δεν σηκώνουν σχολιασμού. Σε γενικές γραμμές ικανοποίησαν οι απαντήσεις του προέδρου σήμερα και δόθηκε η εντύπωση πως υπάρχει η διάθεση για αλλαγή πλεύσης προς την ομάδα που θέλουμε. Μεγάλος αντίπαλος του Προέδρου στην προσπάθεια είναι ο χρόνος καθώς και η εμπιστοσύνη του κόσμου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν σηκώνει άλλη μία τέτοια χρονιά. Την ίδια ώρα έχει χαθεί εντελώς η εμπιστοσύνη του κόσμου και όχι λανθασμένα, κάτι το οποίο δήλωσε και ο ίδιος σήμερα. Δεν σηκώνει άλλα λάθη διαχείρισης η ομάδα. Ας έχει ανοικτά τα μάτια του, να προλαμβαίνει τα λάθη και να είναι αμείλικτος.

Autoremarketing

Bet on Alfa