ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤο πρωτάθλημα ΔΕΝ χάθηκε στην ΑΡΕΝΑ! Χάθηκε στο «Στέλιος...

Το πρωτάθλημα ΔΕΝ χάθηκε στην ΑΡΕΝΑ! Χάθηκε στο «Στέλιος Κυριακίδης», στο Δασάκι… – Toυ Γιώργου Νικολάου

Εκτός διεκδίκησης του τίτλου και μαθηματικά έμεινε η Ομόνοια, η οποία αν και έκανε μια τρομερή αντεπίθεση, δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι εκεί που ονειρευόταν.

Bet on Alfa

Η αλήθεια όμως είναι πως το πρωτάθλημα για τους πράσινους χάθηκε στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και όχι στα πλέι οφ. Στα πλέι οφ η συγκομιδή ήταν αρκετά καλή και η αλήθεια είναι πως αν είχε ανάλογη πορεία προηγουμένως, τότε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Η Ομόνοια δεν έχασε τον τίτλο στην ΑΡΕΝΑ. Η Ομόνοια έχασε τον τίτλο γιατί έχασε βαθμούς σε παιχνίδια που ήταν μπροστά στο σκορ με 2 γκολ και στο τέλος δεν κέρδισε (Καρμιώτισσα, Εθνικό Άχνας), γιατί πέταξε 4 βαθμούς με την ΑΕΖ που είναι τελευταία στη βαθμολογία και γιατί έχασε ευκαιρίες που δεν έπρεπε να χάσει. Τώρα το τι έφταιξε και έχασε αυτούς τους βαθμούς, τα αναλύσαμε πολλές φορές, ας μην πάμε πίσω.

Θυμάστε όλοι ότι η Ομόνοια στο τέλος έδωσε μάχη για να μπει στην εξάδα. Τότε, κανείς δεν περίμενε ότι θα έφτανε να διεκδικεί τον τίτλο. Η αλήθεια είναι πως ούτε η εικόνα της δικαιολογούσε τέτοια αισιοδοξία. Το ότι κατάφερε να κάνει τον κόσμο να πιστέψει ξανά, είναι καθαρά αποτέλεσμα δουλειάς της τεχνικής ηγεσίας και των παικτών, αλλά είναι αλήθεια πως τα πράγματα ήταν δύσκολα.

Με το τέλος της Α΄φάσης η Ομόνοια ήταν στο -10 (49 βαθμοί) και ήταν στην 5η (!) θέση! Ήταν στο -7 από τον Άρη από τον οποίο πλέον είναι στο +4 και ήταν στο -1 από την Πάφο από την οποία είναι στο +5. Αντιλαμβάνεστε πως το γεγονός ότι μάζεψε 16 βαθμούς σε 8 παιχνίδια ντέρμπι και προσπέρασε αυτές τις ομάδες, κάτι λέει.

Η ουσία πλέον για την Ομόνοια είναι να σηκώσει άμεσα κεφάλι και να κλείσει την χρονιά όσο καλύτερα γίνεται. Όσο για την νέα σεζόν; Κοιτάζοντας πίσω έχει πολλά από τα οποία θα πρέπει να μάθει και μάλλον το έχει κάνει. Γι΄αυτά θα έχουμε ένα καλοκαίρι ολόκληρο να τα πούμε.

Γιώργος Νικολάουwww.protathlima.com

Autoremarketing

Bet on Alfa