Bet on Alfa
ΑρχικήEURO 2024Με ένα τεράστιο… τέρμα η αντίστροφη μέτρηση για το...

Με ένα τεράστιο… τέρμα η αντίστροφη μέτρηση για το Euro 2024

POWERED BY

Ο θρίαμβος των «πάντσερ» στο περυσινό Παγκόσμιο Κύπελλο στο μπάσκετ και η κατάκτηση της κορυφής φάνταζε ικανή να… αγγίξει τον φίλαθλο κόσμο της Γερμανίας και να δώσει μία άλλη… νότα στη σχέση τους με την… πορτοκαλί μπάλα.

Ωστόσο, το ποδοσφαιρικό… DNA των Γερμανών, όπως και η απουσία μίας ισχυρής ομάδας στη Eurleague, είναι πολύ δύσκολο να επέμβει σε αυτό και να το φέρει πιο κοντά στο μπάσκετ.

Αυτό φαίνεται και από την απουσία logo και διαφημίσεων (με εξαίρεση τα βίντεο που ανεβάζει στα social media η Euroleague) του εφετινού φάιναλ φορ της διοργάνωσης, που φιλοξενείται στο Βερολίνο.

Με εξαίρεση ένα μπάνερ στο αεροδρόμιο της πόλης, Berlin Brandenburg, που σε προδιαθέτει για την «γιορτή» του ευρωπαϊκού μπάσκετ και της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά και των σταντς έξω από την Uber Arena, όπου θα δοθούν οι «μάχες» για την κατάκτηση του τροπαίου, δεν υπάρχει κάτι άλλο να σε βάζει στο κλίμα για το τελικό ραντεβού των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου.

Σε ένα από τα πιο εμβληματικά ορόσημα της πόλης του Βερολίνου, μάλιστα, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, η οποία αποτελεί το σύμβολο της γερμανικής επανένωσης, βρίσκεται και η καρδιά της Fan Zone, ενόψει του EURO 2024.

Λιγότερο από ένα μήνα για την εκκίνηση της μεγάλης ποδοσφαιρικής ευρωπαϊκής «γιορτής», που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, έχει ήδη στηθεί απέναντι από την Πύλη του Βρανδεμβούργου ένα τεράστιο τέρμα και έχει «στρωθεί» χλοοτάπητας για να θυμίζει στους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες το ποδοσφαιρικό «ραντεβού».

Ακόμα και τα μαγαζιά που πωλούν αναμνηστικά της πόλης είναι γεμάτα με φανέλες της Εθνικής Γερμανίας στο ποδόσφαιρο και τίποτα δεν… θυμίζει μπάσκετ.

Ωστόσο, οι Έλληνες που κατοικούν στη Γερμανία γνωρίζουν για την συμμετοχή Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ της Euroleague, χωρίς όμως να επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή στους «αιώνιους», όπως συνέβη με τη Φενερμπαχτσέ και τους Τούρκους μετανάστες που βρίσκονται στο Βερολίνο και φρόντισαν να αποθεώσουν την αποστολή της ομάδας κατά την άφιξη της στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι πρωταγωνίστριες του φάιναλ φορ.

Αύριο (24/5), πάντως, αναμένεται η πόλη να αρχίσει να χτυπά σε ελληνικούς ρυθμούς, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμένουν την άφιξη των φιλάθλων τους.

Bet on Alfa