Η μεγαλύτερη «μεταγραφή» είναι η διατήρηση του κορμού


Υπάρχουν ομάδες που αλλάζουν κάθε καλοκαίρι και ομάδες που απλώς εξελίσσονται. Η ΟΜΟΝΟΙΑ φαίνεται να ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, καθώς μπαίνει στη νέα σεζόν με ένα στοιχείο που συχνά αποδεικνύεται καθοριστικό: συνέχεια.


Σε μια περίοδο όπου οι αποχωρήσεις των Σεμέδο και Μασούρα αποτέλεσαν τις πιο ηχηρές διαφοροποιήσεις, ο πυρήνας της ομάδας έμεινε σχεδόν ανέπαφος. Και αυτό δεν είναι λεπτομέρεια. Είναι η βάση πάνω στην οποία μπορεί να χτιστεί οτιδήποτε καινούργιο.


Αν επιχειρήσει κανείς να «μετρήσει» την περσινή επιτυχία, δεν μπορεί να αγνοήσει τους παίκτες που έδωσαν σταθερότητα σε κάθε φάση της χρονιάς. Ο Εβάντρο, ο Κουλιμπαλί, ο Τάνκοβιτς και ο Μαέ – μαζί με τον Σεμέδο – αποτέλεσαν τους πέντε βασικούς πυλώνες του συνόλου.

Παίκτες που δεν πρόσφεραν απλώς ποιότητα, αλλά και ρυθμό, ισορροπία και χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία της σεζόν.


Το σημαντικό για την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ότι οι τέσσερις από αυτούς συνεχίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα δεν ξεκινά από το μηδέν. Ξεκινά από ένα ήδη λειτουργικό σύνολο, με αυτοματισμούς, συνεργασίες και αγωνιστική ταυτότητα που έχει δοκιμαστεί σε απαιτητικά παιχνίδια.


Σε αυτό το πλαίσιο, ο ρόλος του Χένινγκ Μπέργκ γίνεται ακόμη πιο ουσιαστικός. Δεν καλείται να «χτίσει» εκ νέου, αλλά να εξελίξει ένα ήδη υπάρχον οικοδόμημα. Να ενσωματώσει νέες επιλογές – όπως οι Κακουλλής και Μοντνόρ – χωρίς να διαταράξει τη συνοχή, αλλά αντίθετα ενισχύοντάς την.


Η προετοιμασία στην Πολωνία αποκτά έτσι κομβικό χαρακτήρα. Είναι το σημείο όπου θα επιχειρηθεί η πλήρης μετάβαση των νέων προσώπων μέσα σε ένα ήδη δεμένο σύνολο.


Και εκεί ακριβώς βρίσκεται το πιο δυνατό χαρτί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: δεν χρειάζεται να ξαναχτίσει την ταυτότητά της. Την έχει ήδη. Το ζητούμενο πλέον είναι να τη δυναμώσει.


ΣΧΕΤΙΚΑ

Προϊστορία με ομάδες τόσο από το Καζακστάν όσο...
Η μεγαλύτερη «μεταγραφή» είναι η διατήρηση του κορμού
Σε διαπραγματεύσεις με την Maccabi Netanya ο Τζιωνής
Δεξί μπακ και αριστεροπόδαρος στόπερ