ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΑναδημοσίευση από Sigmalive.com."Ομόνοια - ΑΕΛ: Για να αλλάξουν τη...

Αναδημοσίευση από Sigmalive.com.”Ομόνοια – ΑΕΛ: Για να αλλάξουν τη μοίρα τους”, του Σοφοκλή Σοφοκλέους.

Του Σοφοκλή Σοφοκλέους

Bet on Alfa

Από το Sigmalive.com

Πιασμένες χέρι-χέρι, Ομόνοια και ΑΕΛ, στο μέσο της βαθμολογίας, έχοντας αμφότερες από 13 βαθμούς, «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους αύριο σε ένα ντέρμπι πολλαπλών ιδιαιτεροτήτων. Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι η ηττημένη θα κάνει μακροβούτι στην ήδη φουρτουνιασμένη θάλασσα της.

Και οι δύο ομάδες δεν κάνουν λόγο για τίτλο. Η μεν Ομόνοια θεωρεί ως τίτλο την οικονομική της εξυγίανση (και έξοδο στην Ευρώπη), η δε ΑΕΛ θεωρεί ως τίτλο την έξοδο στην Ευρώπη. Βλέπουν το αυριανό παιχνίδι ως μια διέξοδο από την αγωνιστική κρίση και μια αφετηρία για να κάνουν το βήμα προς τα εμπρός.

Η Ομόνοια προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες, έχοντας πετύχει μόλις ένα γκολ και δεχόμενη πέντε γκολ ενώ από την άλλη η ΑΕΛ προέρχεται από μια ήττα και δύο ισοπαλίες με συντελεστή τερμάτων 4-5. Ποια άραγε από τις δύο ομάδες θα καταφέρει αύριο να αλλάξει τη μοίρα της; Βεβαίως, υπάρχει και το ενδεχόμενο ισοπαλίας που θα αφήσει στάσιμες και τις δύο…

Στην Ομόνοια ο Κώστας Καϊάφας ακόμη ψάχνεται και αύριο πάει για…νέες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Από την αρχή του πρωταθλήματος δεν παράταξε την Ομόνοια με την ίδια ενδεκάδα σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια και αυτό μάλλον δεν θα συμβεί ούτε αύριο. Από την άλλη υπάρχει νέο πρόσωπο στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ. Ο Χριστάκης Χριστοφόρου γνωστός από τη δουλειά του στον Απόλλωνα θα επιχειρήσει να δώσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα και κυρίως να αιφνιδιάσει με επιλογές κάποιων παιχτών στην ενδεκάδα.

Δεν γνωρίζουμε αν ο φόβος μιας νέας αποτυχίας οδηγήσει τους δύο προπονητές σε παιχνίδι χαμηλών τόνων με στόχο να μη χάσουν. Υπάρχει όμως μια σημαντική παράμετρος. Για την ΑΕΛ δεν θα είναι μεγάλη αποτυχία μια ισοπαλία (είναι η ομάδα με τις περισσότερες στο πρωτάθλημα) στο ΓΣΠ, όσο θα είναι για την Ομόνοια. Για τους «πράσινους» το αυριανό παιχνίδι είναι σαν «τελικός», όσο και αν ακούγεται η κλισέ η έκφραση. Η Ομόνοια χρειάζεται μια ένεση νίκης ενώ για την ΑΕΛ μια σχετική ένεση έγινε με την αλλαγή προπονητή, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έρθει να χτυπήσει τη νίκη που επίσης την χρειάζεται πάρα πολύ. –

Autoremarketing

Bet on Alfa