ΑρχικήDaily NewsΗ Σουηδή που αψήφησε 300 νεο-Ναζί!

Η Σουηδή που αψήφησε 300 νεο-Ναζί!

Στην θέα 300 νέο-ναζί να παρελαύνουν με στολή και βήμα, η Tess Asplund θόλωσε από θυμό! Και σε μερικές ώρες έγινε το εμβληματικό πρόσωπο αντίστασης στην άνοδο της ακροδεξιάς όχι μόνο στην χώρα της (Σουηδία) αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη! Η υψωμένη της γροθιά και η αποφασιστικότητα στο βλέμμα της, έδειξε σε όλους εμάς, τον δρόμο, για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Bet on Alfa

“Ο θυμός μου έδωσε μια τεράστια ώθηση. Η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο. Ήμουν τόσο θυμωμένη, που απλά πήγα έξω στο δρόμο, σκεπτόμενη ‘τι στο διάολο, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρελάσουν εδώ’.  Κανένας ναζί δεν θα παρελάσει εδώ, αυτό είναι εντελώς λανθασμένο” δήλωσε η Asplund στην βρετανική εφημερίδα Guardian.

Στην Σουηδία, όπως και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, τα νεοναζιστικά κινήματα αυξάνουν την δημοτικότητα τους. Έχοντας ως κύριο σύνθημα, τις πολιτικές τους κατά των μεταναστών και καλλιεργώντας ξενοφοβικά σύνδρομα, το κόμμα τους (Σουηδοί Δημοκράτες) έχει αναρριχηθεί σε ποσοστά κοντά στο 20%.

Σε μια εποχή που οι νεοναζί και τα ακροδεξιά κινήματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην Ευρώπη, σε μια εποχή που η ανοχή κρατών και κοινωνίας απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα ξεπερνά το όριο της ηλιθιότητας, η Asplund έδωσε το δικό της στίγμα. Και ανέδειξε με τον πιο εμφαντικό τρόπο, μια από τις πιο έντονες συγκρούσεις των Ευρωπαϊκών κοινωνιών.

“Έχω φίλους που έχουν δεχτεί επιθέσεις από αυτούς, που χρειάστηκε να αλλάξουν διευθύνσεις για να μην τους βρουν. Έχω δεχτεί τηλεφωνήματα αγνώστων τα βράδια, από άγνωστους αριθμούς που με έβριζαν. Είναι δύσκολο να μιλάς για τόσο μίσος. Ντρέπομαι που αντιμετωπίζουμε αυτού του είδους τα προβλήματα. Η αστυνομία λέει ότι σε μια δημοκρατική χώρα, ο καθένας μπορεί να διαδηλώσει. Αλλά είναι ΝΑΖΙ. Αυτό είναι τρομερό!” συνέχισε στις δηλώσεις της η Asplund.

Και συνέχισε… “Ο ρατσισμός θεωρείται κάτι φυσιολογικό στην Σουηδία. Ακόμα και να αποκαλείς κάποιο νέγρο… Θεωρούσα ότι η κοινωνία στην Σουηδία του 2016 θα ήταν πιο ανοιχτόμυαλη, αλλά κάτι έγινε… Ελπίζω ότι κάτι θετικό θα βγει από αυτή την φωτογραφία. Ίσως μπορεί να γίνει ένα σύμβολο, ίσως μπορούμε να κάνουμε κάτι… Αν ένα άτομο μπορεί να το κάνει, κάθε άτομο μπορεί”.

πηγή: The Guardian

Autoremarketing

Bet on Alfa