ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜεγάλη απόδραση του λαβωμένου Φέντερερ!

Μεγάλη απόδραση του λαβωμένου Φέντερερ!

Μετά από ένα δραματικό ματς με συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων, ο Ρότζερ Φέντερερ λύγισε στα πέντε σετ τον Μικαΐλ Γιούζνι και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του US Open!

Bet on Alfa

Ο Ελβετός θρύλος επικράτησε με 6-1, 6-7(3), 4-6, 6-4, 6-2 του 35χρονου Ρώσου (Νο.101) σε 3 ώρες και 7 λεπτά, παρότι φαίνεται ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πλάτη. 

Το θέμα είναι αν αυτό μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην πορεία του προς τον τίτλο, όσο και αν ο ίδιος επιμένει ότι δεν είναι τραυματίας!

Για την ώρα, ο Φεντ έφτασε τις 80 νίκες στη διοργάνωση και είναι πλέον μόνος δεύτερος στη σχετική λίστα, πίσω από τον Τζίμι Κόνορς (98). Κόντρα στον Γιούζνι μετράει 17 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ το ρεκόρ του στον δεύτερο γύρο του US Open είναι 17-0!

Τέλειο ρεκόρ έχει και απέναντι στον επόμενό του αντίπαλο, τον Ισπανό Φελιθιάνο Λόπεθ, που άφησε έξω τον συμπατριώτη του Φερνάντο Βερδάσκο με 6-3, 6-2, 3-6, 6-1. Δεν έχει χάσει σε καμία από τις 12 συναντήσεις του με τον αριστερόχειρα τενίστα!

Για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι με τον Γιούζνι, όλα έδειχναν στο ξεκίνημα ότι ο Φέντερερ θα έφτανε σε μια πολύ εύκολη επικράτηση. Ο Ρώσος πήρε με το ζόρι ένα γκέιμ και ο Φέντερερ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα!

Από τη στιγμή, ωστόσο, που δεν καθάρισε το δεύτερο σετ όταν είχε τις μπάλες στα χέρια του στο 5-4, το μομέντουμ γύρισε στην πλευρά του Γιούζνι, που εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πτώση του Ελβετού και έφερε στο τάι μπρέικ το ματς στα ίσα.

Τα μηνύματα, πλέον, δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά για τον βασιλιά, που είχε εμφανή προβλήματα στην κίνησή του και έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, ειδικά απο την πλευρά του backhand. Όταν, μάλιστα, ο Γιούζνι πέρασε μπροστά στο σκορ με 2-1, πολλοί θα πίστεψαν ότι είχε έρθει το τέλος για τον Φέντερερ.

Τότε, ωστόσο, ξεκίνησαν τα προβλήματα και για τον Γιούζνι, που επίσης δεν μπορούσε να κινηθεί όπως θα ήθελε! Ο τενίστας από τη Βασιλεία, λοιπόν,  σε… λίγο καλύτερη κατάσταση, σημείωσε το μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ (3-1) του τέταρτου σετ και παρόλο που δεν έκλεισε το σετ στο 5-3, το έκανε στο επόμενο γκέιμ (6-4).

Ήταν, πια, δεδομένο ότι ο Φέντερερ είχε γίνει το φαβορί του αγώνα και το επιβεβαίωσε όταν έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του στο 3-2 του καθοριστικού σετ. Ταλαιπωρώντας τον καταβεβλημένο πρώην Top 10 τενίστα με drop shots, δεν έχασε άλλο γκέιμ στη συνέχεια και σφράγισε μέσα σε αποθέωση τη 40η φετινή νίκη του..

Είναι η πρώτη φορά που ο 36χρονος τενίστας ξεκινάει Grand Slam με δύο νίκες στα πέντε σετ! 

Ο Φέντερερ μπορεί να τη γλίτωσε, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο 26χρονος Βούλγαρος, Νο.7 του ταμπλό, έχασε 7-5, 7-6(3), 6-3 από τον ταλαντούχο Αντρέι Ρούμπλεφ και διέψευσε όσους τον είχαν μεταξύ των φαβορί για κατάκτηση του τίτλου.

Ο νεαρός Ρώσος θα παίξει στον τρίτο γύρο με τον Βόσνιο Νταμίρ Ντζουμούρ.

Έξω έμεινε και ο Τόμας Μπέρντιχ μετά την ήττα του με 3-6, 6-1, 7-6(5), 6-2 από τον Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ, που θα συναντήσει στη συνέχεια τον Σέρβο Βίκτορ Τροΐτσκι.

Στη Νέα Υόρκη παραμένει, όμως, ο Ντόμινικ Τιμ, ο οποίος έβαλε φρένο στον Τέιλορ Φριτζ με 6-4, 6-4, 4-6, 7-5 και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αντριάν Μαναρινό.

Στο ύψος του, τέλος, στάθηκε ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, νικητής του 2009, που μετά το 6-2, 6-3, 7-6(2) επί του Ισπανού Αντριάν Μενέντεθ Μεθέιρο πέφτει πάνω στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ. Ο Ισπανός ξεπέρασε με 6-1, 6-3, 7-6(3) το εμπόδιο του Ντάστιν Μπράουν.

Πηγή:sdna.gr

Autoremarketing

Bet on Alfa