ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΡίχνει €6.5 εκ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ τα πρώτα 3 χρόνια...

Ρίχνει €6.5 εκ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ τα πρώτα 3 χρόνια ο Παπασταύρου.

Παρουσιάζουμε τους πυλώνες της πρότασης Παπασταύρου.

Το OMONOIA24.COM εξασφάλισε αντίγραφο της Μη Δεσμευτικής Πρότασης που κατατέθηκε χθες στο σωματείο μας από το δικηγόρο του Σταύρου Παπασταύρου.

Bet on Alfa

Μιλήσαμε επίσης με άτομα του στενού κύκλου του επενδυτή, προσπαθώντας να μάθουμε περισσότερα για  τον κ. Παπασταύρου και τις προθέσεις του.

Βασικό ερώτημα που θέσαμε είναι γιατί ο κ. Παπασταύρου να ενδιαφερθεί για την ΟΜΟΝΟΙΑ; Τι έχει να κερδίσει; Η απάντηση ήταν ότι θεωρεί ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ένας οργανισμός με τεράστια δύναμη και προοπτική την οποία ο ίδιος και η ομάδα του πιστεύουν πως μπορούν να την μετατρέψουν σε πρωταγωνίστρια με κερδοφορία που να καλύψει την αρχική τους επένδυση.

Πιο κάτω παρουσιάζουμε με απλό τρόπο τα κύρια σημεία της πρότασης με πρόθεση να ενημερώσουμε τον κόσμο για αυτή και τις πρόνοιες της.

1. Δημιουργείται Νέα Εταιρεία που θα αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αν και δεν αναφέρεται ρητά είναι ξεκάθαρο ότι δημιουργείται ένα νέο νομικό πρόσωπο. Στη πρόταση αναφέρεται ως η «Νέα Εταιρεία». Τις μετοχές της Νέας Εταιρείας θα κατέχει προφανώς ο επενδυτής. Υπάρχει όμως πιθανότητα συμμετοχής και του σωματείου ως μετόχου στην Νέα Εταιρεία , όπως θα δούμε πιο κάτω.

2. Εισφορά €1.5 της Νέας Εταιρείας στο σωματείο εκ μέχρι τις 31/05/2018.

Η Νέα Εταιρεία δεσμεύεται να δώσει ως εισφορά στο σωματείο το ποσό των €1.5εκ μέχρις τις 31/05/2018. Στην πρόταση χρησιμοποιείται ο όρος «εισφορά». Συνεπώς αυτά τα χρήματα, λογικό είναι να υποτεθεί, ότι δεν είναι δάνειο.

3. Το σωματείο θα αποκτήσει μετοχές της Νέας Εταιρείας.

Στη πρόταση προνοείται ότι το σωματείο θα συμμετάσχει με κεφάλαιο αξίας €1.5. εκ στην Νέα Εταιρεία. Έχει μάλιστα περίοδο 18 μηνών να πράξει τούτο με δόσεις των €500,000 την 31/12/2018, 30/06/2019 και 31//12/2019. Οι μετοχές που θα λάβει το σωματείο θα είναι ειδικής κατηγορίας με εγγύηση απόδοσης 2% επί του κεφαλαίου.

Σε πέντε χρόνια η εν λόγω μετοχές θα μπορούν να εξαγοραστούν από το επενδυτή στη τιμή απόκτησης πλέον κάποια υπεραξία. Εάν δεν γίνει αυτό τότε θα μετατραπούν σε κανονικές μετοχές.

4. Δέσμευση για €5εκ επένδυση τα πρώτα 3 χρόνια στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Δεν δίνονται λεπτομέρειες τι θα αφορά η επένδυση π.χ. απόκτηση ποδοσφαιριστών ή εγκαταστάσεων κλπ αλλά υπάρχει δέσμευση για περιατέρω επένδυση εάν χρειαστεί.

5. Εξόφληση όλων των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τα κριτήρια ύψους €9.346.381.

Η Νέα Εταιρεία δεσμεύεται ότι θα αποπληρώσει εκ μέρους του σωματείου τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τα κριτήρια ύψους €9.346.381. Δεν προσδιορίζεται χρονικά πότε θα γίνει αυτό όμως η αναφορά είναι για «όλες» τις υποχρεώσεις. Επίσης δεν ξεκαθαρίζει τι περιλαμβάνει το ποσό των €9.346.381. Μάλλον αναφέρεται στις υποχρεώσεις προς το κράτος. Σημειώνεται ότι εάν το σωματείο συνεισφέρει σε αυτές τις υποχρεώσεις τότε θα δικαιούται να εισπράξει το 30% αυτής της εξοικονόμησης.

6. Διάρκεια για 10 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης.

Η συμφωνία θα ισχύει για 10 χρόνια με δικαίωμα της Νέας Εταιρείας να την ανανεώσει για ακόμα 2 πενταετίες. Μετά τα 20 χρόνια η Νέα Εταιρεία θα έχει δικαίωμα ανανέωσης με μέγιστο καταβλητέο ετήσιο ποσό προς το σωματείο το 10% των μικτών ετήσιων εσόδων εξαιρουμένων των εισόδων από Ευρώπη.

7. Καταβολή ποσού €4.864,000 σε δόσεις μέχρι το 2038.

Η Νέα Εταιρεία θα καταβάλει επίσης το ποσό των €4.864,000 προς το σωματείο σε ετήσιες δόσεις. Αρχίζει από δόση €180,000 τις 31/05/2019.

8. Δικαίωμα σε 10% από μικτές εισπράξεις από Ομίλους και άλλα.

Το σωματείο θα λαμβάνει το 10% των μικτών εισπράξεων από Ομίλους (εισιτήρια, διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα και δικαιώματα UEFA). Επίσης θα έχει δικαίωμα σε 10% από μεταγραφές ποδοσφαιριστών ακαδημίες και το 5% του κέρδους από μεταγραφές ποδοσφαιριστών εκτός ακαδημίας.

9. Εκχώρηση του σήματος στην Νέα Εταιρεία με ελάχιστο αντάλλαγμα €200,000 το χρόνο.

Το λογότυπο και όνομα του σωματείου θα εκχωρηθεί και θα τυχγάνει εκμετάλλευσης από την Νέα Εταιρεία. Βασικά αυτό αφορά την μπουτίκ και τα προϊόντα. Το αντάλλαγμα θα είναι 5% στις πωλήσεις όλων των προϊόντων με ελάχιστο ποσό €200,000 ετησίως. Στη πρόταση αναφέρεται ότι από αυτό ποσό €100,000 θα επιστρέφεται στη Νέα Εταιρεία έναντι των προ εισπραγμένων ποσών.

10. Τι γίνεται σε περίπτωση διακοπής της συμφωνίας από την Νέα Εταιρεία;

Εάν η Νέα Εταιρεία επιλέξει να διακόψει τη συμφωνία τότε θα καταβάλλει όλα τα έξοδα για την χρονιά που γίνεται η διακοπή μέχρι 31 Μαίου.

11. Η πρόταση είναι μη δεσμευτική.

Στη κατακλείδα της η πρόταση αναφέρει ότι είναι μη δεσμευτική. Αυτό σημαίνει ότι ο επενδυτής έθεσε μία βάση επί της οποίας μπορεί να διεξαχθεί συζήτηση και να κατατεθούν προτάσεις.

Είναι αντιληπτό ότι παραμένει πλειάδα θεμάτων που χρήζουν διευκρίνησης. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση και σύντομα.

Autoremarketing

Bet on Alfa