ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΚαι προηγήθηκε και άντεξε... (match analysis)

Και προηγήθηκε και άντεξε… (match analysis)

Η ΟΜΟΝΟΙΑ χθες κόντρα στην ΑΕΚ έκανε ένα βήματάκι παραπάνω προς τα μπροστά. Υπερπολύτιμο το τρίποντο και όταν είναι και σε ντέρμπι αυτό βοηθάει σε πολλούς τομείς. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χθες έκανε αυτό που ξέρει στην Αναστασίου εποχή, δηλαδή σκόραρε, όμως βελτίωσε και τον τομέα διαχείριση με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη.

Bet on Alfa

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε πως η ΑΕΚ δεν ήταν η ομάδα που συνηθίσαμε να αγωνιζόμαστε τα τελευταία χρόνια. Έδειχνε πως ήταν από τη μία κουρασμένη και από την άλλη είχε πολλές απουσίες. Οι έμπειροι πάικτες της όμως χρειάζονταν προσοχή καθώς μπορούσαν άνετα να μας κάνουν τη ζημιά. Στον αντίποδα η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε στον αγώνα με φρεσκάδα και όρεξη για μπάλα. Οι παίκτες μας κυκλοφόρησαν πολύ καλά τη μπάλα μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο, ενώ στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου ρίξαμε στροφές, μπήκε ο εκνευρισμός στο παιχνίδι μας (ίσως να προκάλεσαν και οι διαιτητικές αποφάσεις) και δόθηκε η ευκαιρία στην ΑΕΚ να δημιουργήσει προυποθέσεις για γκολ. Το γεγονός ότι ο Αναστασίου ξεκίνησε με 2 καθαρά επιθετικά φτερά θεωρούμε ότι βοήθησε τα μέγιστα.

Από τη δημοσιογραφική διάσκεψη στο τέλος του αγώνα φάνηκε πως ήταν κλειδί οι οδηγίες Αναστασίου για το τρίποντο στην ανάπαυλα. Όπως ανέφερε λοιπόν, θεωρώντας ότι ο αντίπαλος θα βγάλει και άλλη κούραση στο δεύτερο μέρος, ζήτησε από τους παίκτες μας ψηλό τέμπο. Κάτι το οποίο και έγινε με αποτέλεσμα η ΟΜΟΝΟΙΑ να κατεβεί για τα καλά στα καρέ του αντιπάλου και να πιέζει για το γκολ. Η αλλαγή Σοάρες, που χθες ήταν κάπως μακριά από τον καλό του ευατό, και η είσοδος του 17χρονου Τζιωνή βοήθησε επίσης προς αυτή τη κατεύθυνση. Στο 54ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ δικαιούτω το πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Λόπες εντός περιοχής ενώ στο 59ο λεπτό και πάλι πλησίασε το γκολ με τον Ματ μετά από ασσίστ του Τζιωνή. Μοναδικός αδύναμος κρίκος στην επιθετική γραμμή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μετά από εκείνο το σημείο με αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις ήταν ο Ζίβετς ο οποίος και έγινε αλλαγή με τον Κολοβό να κάνει ντεμπούτο. Στο πρώτο του άγγιγμα ο Ελλαδίτης ντρίπλαρε και έδωσε την ασσίστ του Κατελάρη στο 70ο λεπτό για να πετύχει το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Εκείνο που είχε απομείνει για ένα 20λεπτο ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ να καταφέρει επιτέλους να διαχειριστεί τον αγώνα. Δεν θα λέγαμε ότι τα πήγε περίφημα χθες απέναντι σε μία αδύναμη ΑΕΚ όμως το γεγονός ότι άντεξε είναι ένα βήμα παραπάνω. Η είσοδος Λοέ στη θέση Μόντες ήταν αρκετά σημαντική στον τομέα διαχείριση, όμως η φάση της ΑΕΚ 87ο λεπτό έγινε για να μας θυμίζει πως υπάρχουν ακόμη πράγματα που χρήζουν βελτίωσης όπως η συγκέντρωση. Το γεγονός ότι ο Ρουσιάς ανάμεσα σε Κούσουλο, Βύντρα και Κατελάρη κατάφερε να βγάλει μόνο του το νεαρό Κωνσταντίνου είναι κάτι που απαγορεύεται να γίνει ξανά ιδιαίτερα σε ντέρμπι.

Η ομάδα μας με τη χθεσινή νίκη σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα των αγώνων της 15ης αγωνιστικής μένει ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης καθώς βρίσκεται 4 βαθμούς κάτω από την 4η Ανόρθωση. Η επόμενη αγωνιστική βρίσκει την ομάδα μας να ταξιδεύει στο Τσίρειο κόντρα στον Απόλλωνα σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων που η ΟΜΟΝΟΙΑ πιστεύουμε ότι μπορεί να το κτυπήσει αν κτίσει πάνω στην χθεσινή εμφάνιση της και διορθώνοντας τα λάθη που έκανε στον αγώνα Κυπέλλου πριν λίγες μέρες κόντρα στον Απόλλωνα και πάλι.

Autoremarketing

Bet on Alfa