ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΤριάρα... από τον πάγκο (match analysis)

Τριάρα… από τον πάγκο (match analysis)

Στο πολύ κρίσιμο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του Παγκύπριου Πρωταθλήματος, η ΟΜΟΝΟΙΑ του Αναστασίου έδειξε σοβαρότητα και αντάξια των περιστάσεων. Ο δείκτης του σκορ καθώς και η γενική παρουσία στέλνει το μήνυμα πως η δουλειά που γίνεται καθημερινά στο Πούλλος, μπορεί να σώσει την παρτίδα φέτος.

Bet on Alfa

3ο παιχνίδι σε 6 ημέρες…

Για άλλη μία φορά στο άκουσμα της ενδεκάδας παραξενευτήκαμε που ανακάτεψε και πάλι την τράπουλα ο Αναστασίου σε σχέση με το ματς κόντρα στον Απόλλωνα την Τετάρτη, που η ομάδα είχε θετική παρουσία. 7 αλλαγές λοιπόν επέλεξε ο προπονητής σε σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έδινε 3ο ντέρμπι σε 6 ημέρες με την νίκη να είναι μονόδρομος. Τολμούμε να πούμε πως η συνταγή τελικά ήταν άκρως επιτυχημένη.

Βαρετό το πρώτο ημίχρονο… με υπεροχή

Για ένα 45λεπτο η ΟΜΟΝΟΙΑ κράτησε χαμηλό τέμπο, είχε την υπεροχή στο παιχνίδι, δεν έκανε κλασικές ευκαιρίες από τη μια, από την άλλη όμως η αμυντική λειτουργία λειτούργησε πολύ σωστά και κράτησε τη Σαλαμίνα μακριά από το γκολ. Ο πεσμένος ρυθμός ήταν κάτι που ανέμενε ο Αναστασίου, όμως όπως έχει δηλώσει και στη διάσκεψη τύπου και ισχύει απόλυτα, θα προτιμούσε η κυκλοφορία της μπάλας να γινόταν με πάσες στο χώρο και όχι στα πόδια των ποδοσφαιριστών με αποτέλεσμα να χάνεται εύκολα η μπάλα. Η Σαλαμίνα επίσης έδειξε ότι λειτουργούσε άψογα αμυντικά στο πρώτο μέρος κρατώντας την ΟΜΟΝΟΙΑ μακριά από τη περιοχή της.

Ζήτημα χρόνου οι προβλεπόμενες λύσεις από το πάγκο…

Η ΟΜΟΝΟΙΑ φούλαρε μηχανές εκεί που έπρεπε και με την ενίσχυση να έρχεται από το πάγκo. Δεν έκανε τις αλλαγές από την αρχή του 2ου ημιχρόνου ο προπονητής μας αλλά στο 53′. Δύο αλλαγές στα επιθετικά φτερά και μετακίνηση του Ατζαγκούν στον άξονα, καθώς η μία εκ των αλλαγών ήταν ο Σοάρες. Καταιγιστική η ΟΜΟΝΟΙΑ που μέσα σε 5 λεπτά κατάφερε να σκοράρει σε συνδυασμό Μαυρία και Κολοβού. Πανομοιότυπο και το δεύτερο γκολ με ίδιους πρωταγωνιστές 4 λεπτά αργότερα.  Aπό το 60′ και έπειτα η ΟΜΟΝΟΙΑ καλείτω να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι με το 2-0 υπέρ της.

Κούραση και αντίδραση…

Το δεκάλεπτο 60′ με 70′ ανήκε στην Σαλαμίνα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έβγαλε κούραση με αδύναμο κρίκο τον Ίσμα Λόπες που έδειχνε να μην μπορεί να τρέξει δίπλα στον ακραίο επιθετικό της Σαλαμίνας κάτι που ψηλιάστηκε η ομάδα της Αμμοχώστου που έκανε ρήγματα κυρίως από το αριστερό άκρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Σε μία αμυντική ολιγορία στο 70′ η Σαλαμίνα μείωσε το σκορ και μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Άμεση αντίδραση από Αναστασίου που ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με Πρτσε στη θέση Ίσμα Λόπες. Επήλθε ισορροπία αλλά και συνολική αποφασιστικότητα να μην χαθεί το παιχνίδι. Στο 73′ ο Ραμίρες σκότωσε την ελπίδα των Σαλαμινέων με 3ο γκολ μετά από εξαιρετική κίνηση και ασσίστ του Δημήτρη Κολοβού. Από αυτό το σημείο και έπειτα το παιχνίδι ανήκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ που βρήκε και άλλες ευκαιρίες για γκολ.

Τι Ξεχωρισαμε…

Η ομάδα μας σε ένα δύσκολο παιχνίδι, σε μία δύσκολη και αρνητική εβδομάδα έβγαλε χαρακτήρα και κέρδισε αναπτερώνοντας τις ελπίδες Ευρώπης. Αυτό εξηπακούει πως η ομάδα ξεκινά να βρίσκει τα πατήματά της. Το ότι δεν κατάρρευσε μετά το 2-1 και αντέδρασε θετικά είναι επίσης ελπιδοφόρο. Τα τρία μεταγραφικά αποκτήματα φαίνεται πως θα βοηθήσουν τα μέγιστα κάτι που σίγουρα θα μας χρειαστεί και στα playoff  εφόσον μπούμε εξάδα. Ξεχωρίσαμε επίσης την απόδοση Λοέ. Σταθερός, μυαλωμένος και ουσιαστικός. Δικαιούται μία θέση στην ενδεκάδα. Ο Ατζαγκούν είναι καλύτερος στον άξονα, ταχύτατος και πολύ εργατικός στο παιχνίδι. Χρειάζεται να βελτιώσει λίγο την τελική πάσα.

Απόδοση… για 3Χ3!

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει ικανή να κτυπήσει τουλάχιστον τα 2 επόμενα παιχνίδια με Πάφο και Ερμή. Μονόδρομος και πάλι η νίκη. Τα δύο επόμενα τρίποντα θεωρούμε ότι μας βαζουν εξάδα και μάλιστα κοντά στην 4η θέση καθώς το πρόγραμμα των συνδιεκδικητών μας ευνοεί!

Autoremarketing

Bet on Alfa