ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΗ ΟΥΕΦΑ γιατί δεν αντιδρά;;;

Η ΟΥΕΦΑ γιατί δεν αντιδρά;;;

Παρακολουθούμε με λύπη τις τελευταίες ημέρες το πως διαχειρίζεται η ναζιστοκρατούμενη κυβέρνηση της Ουκρανίας τον αγώνα που θα διεξαχθεί απόψε στο Κίεβο μεταξύ Δυναμό Κιέβου και Ολυμπιακού Πειραιώς για την φάση των 32 του Europa League.

Bet on Alfa

Προειδοποιήσεις και περιορισμούς ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που σίγουρα ουδεμία σχέση έχουν με δημοκρατία έκφρασης αλλά και με το κοινωνικό μήνυμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα Πανευρωπαικού βεληνεκούς.

Για αυτούς τους περιορισμούς αναγκάστηκε ο Ολυμπιακός Πειραιώς (μετά από εντολές της φιλοναζιστικής Κυβέρνησης και αστυνομίας της Ουκρανίας) να εκδόσει ανακοίνωση προς τον κόσμο της ομάδας που θα παρευρεθεί στην Ουκρανία για τιν αγώνα.

Ανάμεσα στα πολλά σκέλη της ανακοίνωσης σημειώνεται επ ακριβώς:

ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ 
1. Συζητήσεις πολιτικής φύσης, ιδίως σχετικά με τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία
2. Η χρήση της σημαίας ή άλλων συμβόλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας
3. Η χρήση στοιχείων ένδυσης και άλλων αξεσουάρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός καθόσον οι φίλαθλοι βρίσκονται στο δρόμο
4. Σημαίες και άλλα σύμβολα της ΕΣΣΔ καθόσον βρίσκονται στο δρόμο
5. Στοιχεία ένδυσης και σύμβολα της Σπαρτάκ Μόσχας καθόσον βρίσκονται στο δρόμο
6. Κομουνιστικά σύμβολα

Η δική μας απορία είναι που βρίσκεται η ΟΥΕΦΑ σε όλο αυτό το σκηνικό; Εγκρίνει η ΟΥΕΦΑ για ένα αγώνα δικής της διοργάνωσης να επιβάλονται ετσιθελικά τέτοια μέτρα που ουδεμία σχέση έχουν με το αθλητικό πνεύμα; Σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να στέκεται ασπίδα του Ποδοσφαίρου και των ομάδων και όχι να κρύβεται. Επίσης ούκω λίγες φορές οι ναζιστές οπαδοί της Δυναμό εντός γηπέδου επέδειξαν φασιστική συμπεριφορά. Πως μπορεί η ΟΥΕΦΑ να ανέχεται κερκίδα που ονομάζεται «100% λευκή εξέδρα ή κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν, ή σβάστικες και μίσος κατά των μαύρων ποδοσφαιριστών και οπαδών;

Autoremarketing

Bet on Alfa