ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΜέρα γενεθλίων για τον Αναστασίου... (Αφιέρωμα)

Μέρα γενεθλίων για τον Αναστασίου… (Αφιέρωμα)

Μέρα γενεθλίων σήμερα για τον τεχνικό της Ομόνοιας. Ο Γιάννης Αναστασίου γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1973 στην Άρτα. Σήμερα, λοιπόν, γίνεται 46 χρονών και θα πάει με κεραστικά στο «Ηλίας Πούλλος». Το omonoia24 εύχεται στον προπονητή της Ομόνοιας, χρόνια πολλά και καλά. Πάντα με υγεία και επιτυχίες με την ομάδα μας.

Bet on Alfa

Ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της Ομόνοιας την 1η Νοεμβρίου 2018. Κάθισε στον πάγκο της ομάδας έως τώρα σε 16 αγώνες πρωταθλήματος και η Ομόνοια μέτρησε 7 νίκες, 5 ήττες και 4 ισοπαλίες. Ο Αναστασίου διατηρεί συμβόλαιο με την Ομόνοιας έως το καλοκαίρι του 2020.

Όσον αφορά στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία, αγωνιζόταν ως επιθετικός και πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ακράτητο Ακροποταμιάς της γενέτειράς του, με τον οποίο αγωνίστηκε στις διοργανώσεις της τοπικής ΕΠΣ Άρτας. Έπειτα την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών το 1990, μετακινήθηκε στον ΠΑΣ Πρέβεζα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας για ένα χρόνο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε επί πενταετία με τον Εθνικό Πειραιώς, δύο χρόνια στον ΟΦΗ και από το 1998 άρχισε διεθνή καριέρα.

Αγωνίστηκε δύο χρόνια στην Άντερλεχτ, τέσσερα στη Ρόντα, δύο στον Άγιαξ και ένα χρόνο στη Σπάρτα Ρότερνταμ. Το 2007-08 αγωνίστηκε στην Ομνιγουόρλντ Άλμερε της δεύτερης κατηγορίας της Ολλανδίας. Κατέκτησε τα πρωταθλήματα Βελγίου και Ολλανδίας καθώς και το κύπελλο Ολλανδίας. Χρίστηκε 5 φορές διεθνής.

Προπονητική σταδιοδρομία: Τον Ιούλιο του 2008 και αμέσως έπειτα τη λήξη της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ανέλαβε τη θέση βοηθού του Χενκ Τεν Κάτε, στον Παναθηναϊκό. Σημαντικό κριτήριο για τη συγκεκριμένη επιλογή του Ολλανδού τεχνικού, αποτέλεσε ότι ο Αναστασίου είχε αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του στον Άγιαξ.

Ακολούθως και για 1½ αγωνιστική περίοδο (Ιανουάριος 2011-Ιούλιος 2012) διετέλεσε βοηθός προπονητή της Γιονγκ Άγιαξ (η ομάδα νέων του ολλανδικού συλλόγου), ενώ επί δίμηνο (Ιανουάριος-Μάρτιος 2013) κάλυψε την αντίστοιχη θέση στην αγγλική Ρέντινγκ, έως και την παραίτηση του πρώτου προπονητή Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ.

Στις 14 Μαΐου του 2013 ανέλαβε τη θέση του πρώτου προπονητή στον Παναθηναϊκό και στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας (2013-14). Τον Φεβρουάριο του 2015 βραβεύθηκε ως ο καλύτερος προπονητής του πρωταθλήματος 2013-14, ενώ την ίδια περίοδο καθώς και την επόμενη (2014-15) αναδείχθηκε δευτεραθλητής. Στις 2 Νοεμβρίου 2015, μετά το ισόπαλο ντέρμπι με την ΑΕΚ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Αναστασίου. Τον Ιούνιο του 2016 ήρθε σε συμφωνία με την ολλανδική Ρόντα, επιστρέφοντας στον σύλλογο έπειτα από δώδεκα χρόνια. Ακολούθησε η συμφωνία του με την Ομόνοια την 1η Νοεμβρίου 2018.

Autoremarketing

Bet on Alfa