ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΑποχαιρετάει την Πολωνία πιο "σοφή" και πιο "γεμάτη"! (Απολογισμός)

Αποχαιρετάει την Πολωνία πιο “σοφή” και πιο “γεμάτη”! (Απολογισμός)

Το δρόμο της επιστροφής έχει πάρει η ομάδα μας για την Κύπρο μετά από 13 ημέρες στην Πολωνία και συγκεκριμένο στο Γκνιεβίνο και το προπονητικό κέντρο Μιστράλ. Μέσα σε ιδανικές καιρικές συνθήκες, σε ένα απομονωμένο μέρος κτίστηκε σε μεγάλο βαθμό η φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ.

Bet on Alfa

13 ημέρες με 4 φιλικά στα πόδια της ομάδας κατά τα οποία ο Μπεργκ εξήγαγε τα δικά του συμπεράσματα δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους πάικτες που πήρε μαζί του. Συμπεράσματα που αφορούν αγωνιστικούς σχηματισμούς αλλα και επιλογή βασικού κορμού.

Στα τέσσερα φιλικά η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε με δύο ήττες και έκλεισε με δύο νίκες με ανατροπή σκορ (επί των Λέχια Γκντανσκ Κ21 με 2-1 και Ζαλγκρίρις Κάουνας με 2-1), και δυο ήττες (από Άρκα Γκντίνια με 1-2 και Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ με 1-3).  Στα πρώτα τρία φιλικά ο Μπεργκ έκανε χρήση 21 ποδοσφαιριστών ενώ στο χθεσινό κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας έκανε χρήση των 17. Μπορεί να είμαστε σε πρώιμο στάδιο όμως άρχισε να διαφαίνεται ποιος θα είναι ο βασικός κόρμος στον οποίο θα στηριχθεί ο προπονητής μας φέτος και το σημαντικό είναι πως από αυτό τον κορμό δεν λείπει το Κυπριακό αλλά και νεανικό στοιχείο.

Αν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια στοιχεία που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον, είναι αρχικά η ετοιμότητα του Δημήτρη Χριστοφή, ο οποίος μετά από ένα χρόνο σχεδόν απουσίας από το γήπεδο, δείχνει μεγάλη θέληση να βάλει το λιθαράκι. Έπειτα η χρήση του Τζιωνή για 25 λεπτά χθες, υποδηλώνει πως ο νεαρός στροφάρει και είναι έτοιμος εξίσου μετά το  μυικό τραυματισμό που υπέστει το Μάιο. Το νέο απόκτημα Εζρά, φαίνεται ότι ήρθε έτοιμος για μπάλα και είναι μία ξεχωριστή ποιοτική περίπτωση. Το γεγονός ότι ο ίδιος πριν την απόκτηση του από την ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε φουλ πρόγραμμα προετοιμασίας με Χάποελ Μπερ Σεβάρ , τον βοηθάει αρκετά. Ένα άλλο στοιχείο που αφορά την προετοιμασία, είναι και η χρήση του Κακουλλή για 140 λεπτά, με τον Μπεργκ να τον αλλάζει σταθερά με τον Χριστοφή και στα 4 φιλικά δίνοντας του ευκαιρία. Ο προπονητής μας ποντάρει στον νεαρό, που χθες κιόλας τον δικαίωσε με γκολ στο 70′ κόντρα στην Ζαλγκίρις.

Τα δύο τελευταία αποκτήματα Μποτεάκ και Ορτέγα φεύγουν από Πολωνία χωρίς παραστάσεις καθώς είναι ανέτοιμοι. Ευχόμαστε να στροφάρουν γρήγορα και να φτάσουν μέχρι Σεπτέμβριο να ενσωματωθούν πλήρως στην ομάδα.

Από την άλλη η μη χρήση του Ματ στο προτελευταίο φιλικό καθώς και η αναγκαστική αλλαγή του στο χθεσινό ευχόμαστε να μην είναι τίποτα το σοβαρό. Θα είμαστε στην αναμονή για το ιατρικό δελτίο μετα τις εξετάσεις που θα περάσει ο παίκτης.

Με την επιστροφή η ομάδα σήμερα θα έχει ρεπό και σε μία βδομάδα πάει και πάλι Κυπερούντα για το 3ο κομμάτι της προετοιμασίας.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa