ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΜε τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να τελειώσει...

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να τελειώσει στο γήπεδο

Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Αυτό δεν το συζητάμε. Γιατί χωρίς υγεία δεν υπάρχει ζωή και κατ’ επέκταση όλα τα άλλα, ανάμεσά τους και το ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρο πως, αυτοί που νοιάζονται για το καλό του ποδοσφαίρου και θέλουν να είναι φέαρ, έχουν ως στόχο τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν στο γήπεδο. Εκεί κρίνεται ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Bet on Alfa

Διαπιστώνουμε ότι, η πλειοψηφία των παραγόντων σε όλη την Ευρώπη, αυτών της ΟΥΕΦΑ αλλά και μεγάλων Ομοσπονδιών, είναι να δώσουν όσο χρόνο χρειαστεί για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Σκέφτονται διάφορα σενάρια, έχοντας κατά νου ότι θα πρέπει να παιχτεί ξανά ποδόσφαιρο και όποτε τελειώσει η σεζόν.

Στην Αγγλία, οι άνθρωποι της Premier League θέλουν πάση θυσία να τελειώσει το πρωτάθλημα και το νέο σχέδιο προβλέπει τη διεξαγωγή των εναπομείναντων αγώνων σε προπονητικά κέντρα χωρίς την παρουσία θεατών. Είναι κι αυτό ένα σενάριο. Γιατί όχι, αφού όπως είπαμε ο στόχος είναι τα πρωταθλήματα να κριθούν στο γήπεδο, κι ας είναι χωρίς κόσμο. Τι να κάνουμε, προέχει η υγεία όλων μας.

Θα μου πείτε στην Κύπρο υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα; Ίσως και όχι αλλά υπάρχουν τα στάδια που μπορούν να διεξαχθούν οι αγώνες κι ας είναι χωρίς θεατές. Ωστόσο, η πιο πάνω σκέψη των Άγγλων φανερώνει ξεκάθαρη πρόθεση να παιχτεί μπάλα.

Ουσιαστικά, η σκέψη είναι να μαζευτούν όλες οι ομάδες και να δώσουν τα παιχνίδια που τους απομένουν κεκλεισμένων των θυρών μέσα στον Ιούνιο και στον Ιούλιο, όχι όμως στις έδρες τους όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Αντίθετα, θα δώσουν τα παιχνίδια τους σε επιλεγμένα προπονητικά κέντρα χωρίς την παρουσία κόσμου, όπου όλα τα ματς (92 τον αριθμό) θα μεταδοθούν τηλεοπτικά, με το σχέδιο να περιλαμβάνει αγώνες κάθε ημέρα, σε στιλ Μουντιάλ.

Προκειμένου μάλιστα να εκτελεστεί αυτό το σχέδιο, οι σύλλογοι και τα επιτελεία τους θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε ξεχωριστά ξενοδοχεία μακριά από τις οικογένειες τους, με την κατάσταση να θυμίζει ουσιαστικά ένα διεθνές τουρνουά που διαρκεί περίπου έναν μήνα.

Στόχος είναι να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν όλοι οι αγώνες, με τις ομάδες και τη διοργανώτρια αρχή να θέλουν πάση θυσία να μπει τελεία και όχι παύλα στη σεζόν.

Autoremarketing

Bet on Alfa