ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΣταθερότητα, γνώση και υγεία...

Σταθερότητα, γνώση και υγεία…

Εφ’ όλης της ύλης απάντησε χθες στη συνέντευξη του ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χέννινγκ Μπεργκ. Ένα είναι το συμπέρασμα που εξάγουμε από όλα όσα ακούσαμε. Το τρίπτυχο της φετινής πορείας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι σταθερότητα, γνώση και υγεία.

Bet on Alfa

Στον τομέα σταθερότητα καίριο ρόλο έχει η παρουσία του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Σταύρου Παπασταύρου. Όπως πολύ περιγραφικά ανάφερε ο Μπεργκ: “Ο Πρόεδρος μας το κάνει πολύ σταθερά όχι μόνο με τα λεφτά αλλά και με τις ιδέες του. Παίρνει μέρος στις συζητήσεις, έχει επαφή μαζί μας κάθε εβδομάδα, κάνουμε διάλογο και με την εμπειρία του από άλλους τομείς κάνει τα πάντα πιο εύκολα”

Στον τομέα γνώση έπλεξε το εγκώμιο των συνεργατών του 2-3 φορές σε όλη τη συνέντευξη με ιδιαίτερη αναφορά και στους Λάρκου και Ταραπουλούζη: Για την συνεργασία του με τους Λάρκου και Ταραπουλούζη: “Είναι πολύ καλή η συνεργασία μας. Υπάρχει ποδοσφαιρική αντίληψη. Ξέρουμε τους διαφορετικούς ρόλους που έχουμε. Είναι σημαντικό το ότι έχουμε καλή επικοινωνία και να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία και ήταν σημαντικό για μένα το ότι ήταν στην ομάδα αυτοί οι δύο όταν ήρθα εδώ. Έχουν την εμπειρία, είναι και οι δύο προπονητές, αντιλαμβάνονται τα πάντα, ξέρουν την αγορά και το ποδόσφαιρο της Κύπρο. Αν δεν ήταν αυτοί θα ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Κάνουν εξαιρετική δουλειά και βοηθούν την ομάδα να αποκτήσει σταθερότητα, να κάνει τα σωστά βήματα και να εξελιχθεί.

“Κανείς προπονητής δεν έχει πετύχει από μόνος του, χρειάζεται να έχει καλούς συνεργάτες. Το ποδόσφαιρο δεν είναι όπως ένας σπρίντερ που τρέχει από μόνος του, χρειάζεται να υπάρχει πολύ καλή συνεργασία από όλους”.

Στον τομέα υγεία αυτό αφορά κυρίως το κλίμα μεταξύ των παικτών, αλλά και το πόσο δίκαιος αποδεικνύει να είναι ο Μπεργκ με όλους. Σε ερώτηση ποιος είναι ο αγαπημένος του παίκτης, ανάφερε πως Δεν έχω και δεν μου αρέσει να έχω αγαπημένους παίκτες. Σίγουρα υπάρχουν πάικτες που είναι καλύτεροι από άλλους, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι όλοι αναγκαίοι για την ομάδα. Στόχος είναι να δουλεύουμε για τη βελτίωση ΟΛΩΝ των παικτών ξεχωριστά.
Σε ερώτηση για τον Ορτέγα ανάμεσα στα πολλά είπε:  Όταν σκέφτομαι την ομάδα, θέλω να παίζουν οι καλύτεροι και παρατάσσω πάντα την καλύτερη ομάδα που έχω στο μυαλό μου. Δεν βλέπω ποτέ αν ο παίκτης είναι 16 ή 39 χρονών αλλά να παρατάξω τους καλύτερους”.
Αυτό που κρατάει και ο ίδιος από την εμπειρία του με τον Άλεξ Φέργκιουσον είναι επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο “υγείας” της ομάδας: Θυμάται τα πάντα, ήταν πάντοτε συμβουλευτικός. Αφιερώνει χρόνο στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε, νοιάζεται, και είναι κάτι που όλοι πρέπει να κρατάμε”.

Τέλος, η εκτενής αναφορά του σε κάθε νεαρό παίκτη της πρώτης ομάδας ξεχωριστά αποδεικνύει ξανά πως τον ενδιαφέρουν όλοι οι παίκτες και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν δίστασε να τους χρησιμοποιήσει όλους φέτος, ανεβάζει την εκτίμηση και το σεβασμό του στα μάτια όλων.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa