ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠρος οριστική διακοπή στη Σκωτία: Πρωταθλήτρια η Σέλτικ και...

Προς οριστική διακοπή στη Σκωτία: Πρωταθλήτρια η Σέλτικ και αύξηση των ομάδων από 12 σε 14

Στη Σκωτία καταλήγουν στο σενάριο να αυξήσουν σε 14 -από 12- τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η οποία έχει διακοπεί λόγω του κορωνοϊού.

Bet on Alfa

Είχατε διαβάσει προ ημερών για την πρόθεση των ποδοσφαιρικών αρχών στη Σκωτία να διακοπεί οριστικά η σεζόν. Οι περισσότερες ομάδες ήταν θετικές σε αυτό το ενδεχόμενο, όχι όμως όλες. Η Χαρτς προειδοποίησε πως θα κινηθεί νομικά. Βρίσκεται στην τελευταία θέση, στο -4 από την προτελευταία Χάμιλτον, αλλά μένουν οκτώ αγωνιστικές. Το ίδιο και η Ρέιντζερς που είναι 2η, στο -13 από τη Σέλτικ με αγώνα λιγότερο.

Σε ποιο σε σενάριο καταλήγουν οι υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου της χώρας για να δοθεί ένα τέλος και να είναι όλοι ευχαριστημένοι; Να αυξηθούν σε 14 από 12 οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Με άλλα λόγια, να πάρει το πρωτάθλημα η πρωτοπόρος Σέλτικ, να μην υποβιβαστεί η Χαρτς και να εξασφαλίσουν άνοδο από τη δεύτερη κατηγορία οι Ινβερνές και Νταντί Γιουνάιτεντ.

Αυτή η πρόταση είχε τεθεί στο τραπέζι και στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της ΚΟΠ με τα σωματεία όταν συζητήθηκε το ενδεχόμενο που δεν είναι εφικτή η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αύξηση των ομάδων σε 14 και να μην υπάρχει υποβιβασμός. Η μοναδική διαφορά είναι πως δεν είχε γίνει κουβέντα για τον πρωταθλητή και αν θα υπάρξει στην Κύπρο σε τέτοιο σενάριο, καθώς τα δεδομένα στην Κύπρο είναι διαφορετικά απ’ ότι στην Σκωτία με την Ομόνοια και την Ανόρθωση να έχουν τους ίδιους βαθμούς (υπερτερούν οι πράσινοι λόγω καλύτερης συγκομιδής στα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια) εννέα αγωνιστικές πριν το τέλος.

Στη Σκωτία γνωρίζουν ασφαλώς τις προ ημερών προειδοποιήσεις της UEFA σε περίπτωση διακοπής των πρωταθλημάτων. Γι’ αυτό θα περιμένουν μέχρι τις 23 Απριλίου, ημερομηνία που η ευρωπαϊκή ομοσπονδίναι είναι πρόθυμη να δεχτεί την εγκατάλειψη των πρωταθλημάτων αν δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Autoremarketing

Bet on Alfa