ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΧρυσάνθου: «Η ομάδα θα εμφανιστεί προετοιμασμένη για το σημερινό...

Χρυσάνθου: «Η ομάδα θα εμφανιστεί προετοιμασμένη για το σημερινό παιχνίδι»

Με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση με την Ανόρθωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τη Στέλλα Σωκράτους, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «πρασίνων», Άθως Χρυσάνθου.

Bet on Alfa

Αναλυτικά:

Αρχικό σχόλιο για τον επαναληπτικό Ομόνοια-Ανόρθωση: «Σίγουρα στο παιχνίδι της Ομόνοιας υπάρχει φαβορί μετά την πολύ καλή προσπάθεια της ομάδας στο πρώτο παιχνίδι. Όμως το αποψινό παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό, με ένα κατάμεστο ΓΣΠ η Ομόνοια πρέπει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και την ανοδική πορεία από τότε που ανέλαβε ο κύριος Λένον».

Για το πως αντιμετωπίζει το σημερινό παιχνίδι η Ομόνοια: «Με τη λήξη του πρώτου παιχνιδιού στο Αντώνης Παπαδόπουλος και γνωρίζοντας τον τρόπο που πανηγυρίζει ο κύριος Λενον, ήταν πολύ συγκρατημένος και στις δηλώσεις του το ίδιο. Αφού έδειξε από το πρώτο λεπτό τη σοβαρότητα για τον επαναληπτικό νομίζω η ομάδα θα εμφανιστεί προετοιμασμένη για το σημερινό παιχνίδι».

Αν θα χρειαστεί να αλλάξει κάτι ο Λένον: «Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξει κάτι η Ομόνοια. Η Ανόρθωση θα πρέπει να αλλάξει, σίγουρα πρέπει να γίνει πιο επιθετική. Η Ομόνοια βρέθηκε σχετικά νωρίς να προηγείται, άρα θα έπρεπε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα που είχε και η αντίπαλη να επιτεθεί για να σκοράρει, το παιχνίδι ήταν τέτοιο που δεν μπορεί να συγκριθεί.

Θεωρώ πως θα βρει περισσότερους χώρους η Ομόνοια, αλλά έδειξε πως πλέον και με κλειστές άμυνες έχει τις λύσεις. Έγινε πιο επιθετική, πιο γρήγορη, έχει πιο πολλούς αυτοματισμούς και έχει έναν πλουραλισμό στις επιθετικές της προσπάθειες. Βλέπεις ένα πλάνο στο παιχνίδι της. Θεωρώ ότι στο πρώτο παιχνίδι πήγε πάρα πολύ διαβασμένη. Θεωρώ ότι τα άκρα δουλεύουν πιο πολύ. Όταν επιτίθεται η Ομόνοια βάζει πολλούς παίκτες στο αντίπαλο τετράγωνο, κάτι που δεν βλέπαμε από την ομάδα του κυρίου Μπεργκ, που έκανε πολύ καλή δουλειά αλλά τον τελευταίο καιρό δεν βλέπαμε αυτό που θέλαμε».

Αν παίζει ρόλο ότι η Ανόρθωση παίζει συνεχόμενα παιχνίδια με ψηλές εντάσεις: «Σίγουρα επηρεάζει και εξαρτάται από την εξέλιξη του παιχνιδιού. Αν η Ανόρθωση σκοράρει νωρίς, αλλάζει και η ψυχολογία, αν η Ομόνοια όμως σκοράρει νωρίς αντιλαμβάνεστε πως θα είναι δύσκολο να μαζέψουν δυνάμεις οι της Ανόρθωσης. Σωματικές και ψυχικές».

Για την απουσία του Γιούστε: «Τον τελευταίο καιρό τα παίζει καλά, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς στο Αντώνης Παπαδόπουλος δεν είδα κάποιον να υστερεί. Είναι σημαντικό να έχεις τις επιλογές στον πάγκο. Απ’ τη στιγμή που ο Γιούστε δεν θα τα καταφέρει είναι να μια απουσία, αλλά θεωρώ ότι οι απουσίες της Ανόρθωσης θα είναι πολύ πιο σημαντικές».

Για τον κόσμο της Ομόνοιας: «Θεωρώ ότι θα είναι μια επιπρόσθετη βοήθεια για τους ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι τους νέους παίκτες της ομάδας θα τους ξαφνιάσει θετικά αυτή η ατμόσφαιρα».

Για το ότι ο μοναδικός τρόπος να βγει η Ομόνοια στην Ευρώπη είναι η κατάκτηση του κυπέλλου: «Μπορεί να είναι αρνητικό γιατί παίζεις κάτω από μια πίεση, αλλά πολλές φορές μπορεί αν είναι και θετικό. Εξαρτάται από τα αποδυτήρια, από τους παίκτες και πως θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν αυτό το γεγονός. Το 1994 όταν νικήσαμε την Ανόρθωση με 1-0 στον τελικό κυπέλλου, αν δεν παίρναμε τον τίτλο θα μέναμε για πάρα πολλά χρόνια εκτός ευρωπαϊκών παιχνιδιών».

Autoremarketing

Bet on Alfa