ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΕν τέλει... ρόστερ με ελλείψεις! (Analysis)

Εν τέλει… ρόστερ με ελλείψεις! (Analysis)

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ24 όλο αυτό το διάστημα κρατήσαμε μία πολύ συνεπή στάση, μακριά από αφορισμούς και από ακρότητες σεβόμενοι τις προσπάθειες της ομάδας για σωστό προγραμματισμό. Από ψες στις 00:00 το βράδυ πλέον μπορούμε να μιλάμε με δεδομένα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκινάει το φετινό πολύ απαιτητικό μαραθώνιο, αποδυναμωμένη από άποψη ρόστερ και βάθους.

Bet on Alfa

Δυστυχώς και αυτή η μεταγραφική περίοδος απέδειξε τη σοβαρή αδυναμία που παρουσιάσαμε και στις προηγούμενες τρεις μεταγραφικές στο να κλείσουμε έγκαιρα ρόστερ και να μην τρέχουμε. Το τι φταίει που συμβαίνει αυτό δεν είμαστε οι αρμόδιοι να το εντοπίσουμε όμως η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ είναι υποχρεωμένη να βρει το λάθος. Πέρσι ο κακός προγραμματισμός καλοκαιριού έφερε την απόλυση Λάρκου και ταυτόχρονα την κατάργηση του θεσμού Αθλητικού Διευθυντή. Τον Ιανουάριο ο κακός προγραμματισμός έφερε την απόλυση Μπεργκ. Τώρα; Ούτε θέλουμε να κάνουμε σκέψη πως θα βρεθεί άλλος να θυσιαστεί. Είναι κρίμα πραγματικά, να ξέρεις από τον Μάιο ότι είσαι ομίλους Ευρωπαικής διοργάνωσης και στις 31 Αυγούστου να τρέχεις και να μην φτάνεις.

Αποχώρησαν 9 παίκτες από το περσινό ρόστερ και εντάχθηκαν 8! Οι τέσσερις από αυτούς έκλεισαν από τον Ιούνη και από τότε η απόλυτη σιωπή. Ήρθε πριν δύο βδομάδες ο Μπεζούς, πριν μια βδομάδα ο Κασσάμα και χθες (τελευταία μέρα) οι Ανσαριφάρντ και δανεικός ο Κίτσος. Το επιχείρημα πως παίκτες από το πάνω ράφι δεν έρχονται πριν τα τέλη Ιουλίου, ισχύει, όμως από εκεί και πέρα είναι καθαρά πρόβλημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ το ότι δεν έκλεισε τις τρύπες που χρειάζονταν.

Υπάρχει ακόμη ένα δεδομένο που πλέον είναι η τρίτη μεταγραφική που συμβαίνει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κολλάει σε συγκεκριμένους μεταγραφικούς στόχους και χάνει τεράστια ουσία στον υπόλοιπο προγραμματισμό. Αυτό έγινε με τον Ακιντόλα, αυτό έγινε με το Λοβέρα, αυτό έγινε με το Ζε, αυτό έγινε με τον Κασσάμα αλλά και με άλλους και η μόνη επιτυχής κατάληξη από τα κολλήματα αυτά, αν και καθυστερημένα, είναι ο Κασσάμα.

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που η ΟΜΟΝΟΙΑ καίγεται για ποιοτικό εννιάρι, για αντι-Τζιόρντι και δεκάρι της διαφοράς και καταφέραμε να τρέχουμε ξανά μέχρι την υστάτη για να τους κλείσουμε, με ότι ρίσκο εμπεριέχει αυτό.

Εμείς ακόμη και αν πάρουμε ως υποθετικό δεδομένο πως και οι 8 φετινές επιλογές θα προσδόσουν τα αναμενόμενα. Είναι πλήρες το ρόστερ;;; Με 60 επίσημα παιχνίδια μια χρονιά; Μετά το σήριαλ με Λοίζο και με το χρόνο που θα χρειαστεί ο ίδιος για να επανέλθει πλήρως, ποιος είναι το δεξί εξτρέμ της ομάδας. Ή καλύτερα ποιο άλλο καθαρόαιμο δεξί εξτρέμ έχουμε; Είναι αρκετός ο Ανσαριφάρντ τη δεδομένη χρονική στιγμή για φορ; Ο Λένον απέδειξε πως δεν βασίζεται στο Μάταβζ με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο Ιρανός ήταν εκτός πλάνων στην ΑΕΚ και έκανε ατομική προετοιμασία. Σε  δύο μήνες περίπου πάει μουντιάλ. Πόσο ρίσκο εμπεριέχει αυτό; Δεν θα πρεπε να είχαμε ακόμη ένα τουλάχιστον φορ;

Όλα τα πιο πάνω τα γράφουμε χωρίς ίχνος υποτίμησης προς παίκτες όπως ο Ψάλτης, είτε ο Ζαχαρίου, είτε ο Νικόλας Παναγιώτου. Αυτά τα παιδιά έχουν να προσφέρουν πολλά φέτος σε συγκεκριμένα παιχνίδια και εφόσον βοηθηθούν από την υπόλοιπη ομάδα. Αλλιώς τους καίμε και αυτούς!

Αυτά είναι δεδομένα και δεν επιδέχονται είτε αμφιβήτησης είτε ωραιοποίησης. Μπορούμε να γράψουμε και άλλα που αφορούν συγκεκριμένες θέσεις στο ρόστερ. Ας σκεφτούμε με 60 επίσημα παιχνίδια και με παιχνίδια τεράστων αγωνιστικών απαιτήσεων στην Ευρώπη τι θα σημαίνει ένας τραυματισμός Μπασιρού, μία απώλεια τύπου Μπρούνο, μία απώλεια σέντερ μπακ κλπ κλπ. Υπάρχουν  αλλαγές στον πάγκο; Δε θα κρυφτούμε! Όλες οι ελπίδες για επιτυχημένη σεζον φέτος εναπόκεινται στο να βρει μια αγωνιστική χημεία και ισορροπία του ρόστερ ο Λένον για Ευρώπη και Κύπρο και να μην υπάρξουν σημαντικοί τραυματισμοί.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa