ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΣημαντικές προτάσεις του ΑΚΕΛ για πάταξη της διαφθοράς στο...

Σημαντικές προτάσεις του ΑΚΕΛ για πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο

Αλλαγές στο χώρο για πάταξη της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο, εισηγείται το ΑΚΕΛ, το οποίο έπειτα από την εκπόνηση μελέτης σχετικά με το θέμα, προτείνει λύσεις, που θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.

Bet on Alfa

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε το Σάββατο για την παρουσίαση της μελέτης, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, τόνισε πως «η ύπαρξη διαπλοκής και διαφθοράς στο ποδόσφαιρο υπάρχει και είναι αναντίλεκτη», σημειώνοντας πως «έχει ιστορικό βάθος, αλλά τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο έχει γίνει πολύ πιο έντονο, στο φόντο της εκτράχυνσης του φαινομένου της διαφθοράς ευρύτερα στην κοινωνία».

Όπως ανέφερε «την ύπαρξη διαφθοράς στο ποδόσφαιρο την παραδέχονται όλοι περιλαμβανόμενης και της ίδιας της ΚΟΠ», για να συμπληρώσει πως «η διαφθορά στο κυπριακό ποδοσφαιρικό στερέωμα, παρομοίως με άλλα σκάνδαλα, όπως αυτό των χρυσών διαβατηρίων, των παρακολουθήσεων κ.α., διασύρει το όνομα της χώρας μας διεθνώς».

Σημείωσε ότι «δεν είναι λίγες φορές γίναμε αντικείμενο εξευτελιστικών αναφορών σε διεθνή ΜΜΕ, όπως στον Guardian, σε ισπανικά μέσα κ.α», προσθέτοντας πως «το μέγεθος του προβλήματος εκφράζεται και στους πολλούς κόκκινους φακέλους που έφτασαν στα γραφεία της ΚΟΠ, για ποδοσφαιρικά παιχνίδια στην Κύπρο (ακόμα και φιλικά), σε σχέση με ‘περίεργα’ αποτελέσματα και ‘περίεργη’ στοιχηματική δραστηριότητα».

Αναφέρθηκε ακόμα στις καταγγελίες του Μάριου Παναγή, λέγοντας ότι «όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκαν, αλλά ο ίδιος κυνηγήθηκε από το ποδοσφαιρικό κατεστημένο, που έχει πλάτες και διαπλέκεται με οικονομικά συμφέροντα και πολιτικές ελίτ και φαγώθηκε».

Σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου «έγιναν κάποιες συσκέψεις, πολυδιαφημίστηκαν αποφάσεις, έγιναν βαρύγδουπες δηλώσεις, λήφθηκαν ανακρίσεις και μετά σιωπή», για να σημειώσει πως «οι καταγγελίες, οι συλλήψεις, οι καταθέσεις έμειναν αιωρούμενες».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «και στην περίπτωση του ποδοσφαίρου, παρατηρείται το ίδιο μοτίβο όπως και σε άλλες περιπτώσεις, που η οσμή της διαπλοκής και της διαφθοράς αναδεικνύεται μέσα από καραμπινάτα σκάνδαλα», ενώ τόνισε ότι υπάρχει «απροθυμία -επί αυτής της κυβέρνησης- το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο».

Autoremarketing

Bet on Alfa