ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΟΧΙ σε εξιλαστήριο θύμα! ΝΑΙ στην αυτοκριτική! ΠΕΙΣΜΑ για...

ΟΧΙ σε εξιλαστήριο θύμα! ΝΑΙ στην αυτοκριτική! ΠΕΙΣΜΑ για ανάκαμψη!

Με την πάροδο 3ων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα και μετά από τρία Ευρωπαικά παιχνίδια, η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει πως δεν έχει αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα, ψάχνεται και ταυτόχρονα παρουσιάζει σοβαρά κενά. Είναι δεδομένο πως η ομάδα μας πληρώνει το τίμημα ΞΑΝΑ του κακού ή καλύτερα του μη έγκαιρου προγραμματισμού. Δε θα μπούμε στο τριπάκι των ευθυνών και ποιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για τη σημερινή εικόνα, διότι δεν κατέχουμε και την απαραίτητη γνώση και ούτε κουτσομπολιό θα κάνουμε.

Bet on Alfa

Θα το πούμε όμως αλλιώς. Είναι βέβαιο πως η ευθύνη βαραίνει ΟΛΟ το οικοδόμημα. Διοικητικό Συμβούλιο, Τεχνικό Τιμ, Προπονητή, τμήμα σκάουτιγκ κλπ. Δεν μπορεί η ευθύνη να επικεντρώνεται σε ένα άνθρωπο. Αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό την πρώτη φορά, όμως όταν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται για τουλάχιστον τρεις μεταγραφικές περιόδους, τότε φταίνε και άλλοι. Είναι η τρίτη σερί μεταγραφική περίοδος που η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε τον έλεγχο και έτρεχε μέχρι την τελευταία ημέρα, με αποτέλεσμα πολύ φυσιολογικά, τα νέα αποκτήματα να θέλουν χρόνο προσαρμογής και προετοιμασίας, ενώ έμειναν και χτυπητές ελλείψεις στο ρόστερ σε συγκεκριμένες θέσεις.

Η εμπειρία με την απόλυση Λάρκου, την κατάργηση του θεσμού Αθλητικού Διευθυντή και η απόλυση Μπεργκ, χωρίς ουσιαστικά να αλλάξει προς τη σωστή κατεύθυνση ο τομέας προγραμματισμός, στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα για το τι πρέπει να αποφευχθεί στην προκειμένη στιγμή. ΟΧΙ σε απόλυση, είτε σε εξεύρεση νέου εξιλαστήριου θύματος που θα του φορτωθούν οι ευθύνες. (Σε αυτό το σημείο ξεκαθαρίζουμε πως δεν κατακρίνουμε τις αποφάσεις απόλυσης των συγκεκριμένων ως λανθασμένες, όμως ίσως να μην ήταν και οι μοναδικοί που έφταιγαν). Είναι πεποίθηση μας, πως η ΟΜΟΝΟΙΑ οφείλει να επενδύσει τόσο στον προπονητή της, στο τεχνικό τιμ της, όσο και στην εμπειρία που αποκόμισαν αυτά τα χρόνια όσοι έχουν την ευθύνη για τον προγραμματισμό. Πως να επενδύσει;

Με πνεύμα αυτοκριτικής! Να βρούν το θάρρος, όσοι έχουν τη ευθύνη και να αναλάβει ο καθένας το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί. Με τακτικές του να βγάζουμε την ουρά μας έξω η ΟΜΟΝΟΙΑ θα διαλυθεί και θα θυμίζει τακτικές του παρελθόντος που την οδήγησαν σε χρεοκοπία. Δεν μας έμαθε έτσι να λειτουργεί η νυν διοίκηση της ομάδας και τους καλούμε να μην το κάνουν τώρα. Άλλωστε ο ΛΑΟΣ έδειξε πως και υπομονή έχει και συγχωρεί και είναι εκεί, όταν βλέπει πως τα πράγματα διορθώνονται. Ίσως η κατάργηση του μοντέλου Αθλητικού Διευθυντή, να ήταν λανθασμένη, δε ξέρουμε, δε θα κρεμμάσουμε κάποιον εφόσον κριθεί ότι δεν δούλεψε το υφιστάμενο σύστημα, φτάνει να διορθωθεί. Γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο πόστο, πέραν του διοικητικού χαρακτήρα του, απαιτεί και ποδοσφαιρικές-τεχνικές γνώσεις και καθήκοντα, κάτι που ίσως ελλείπει, είτε δεν έπρεπε να φορτωθεί επιπρόσθετα σε άτομα που έχουν και άλλα κρίσιμα καθήκοντα. Ίσως φταίει το γεγονός ότι για τρεις μεταγραφικές περιόδους κάνουμε σαπουνόπερα συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών όπως Ακιντόλα, Λούφτνερ, Ζε, Κασσάμα και χάσαμε πολύτιμο χρόνο για τον υπόλοιπο προγραμματισμό. Όλα τα πιο πάνω καθώς και άλλα, αποτελούν οικασίες και δε θα είμαστε απόλυτοι. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όμως να βρεθεί το λάθος από την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Θέλουμε να δούμε πείσμα, ενότητα μεταξύ ΟΛΟΥ του οικοδομήματος και πίστη για ανάκαμψη. Τα κενά στο ρόστερ είναι δεδομένα, όμως σίγουρα αυτοί οι παίκτες μπορούν πολύ καλύτερα και πιστεύουμε ότι είναι εφικτό η ΟΜΟΝΟΙΑ να μείνει σε τροχιά διεκδίκησης πρωταθλήματος. ΟΧΙ όμως με αυτή την εικόνα! Ξεκάθαρα θα πρέπει να γυρίσει ο διακόπτης,να δοθεί το κίνητρο και το σύνθημα για αντεπίθεση. Άλλωστε να μη ξεχνάμε πως αυτό το διάστημα η ομάδα διανύει άλλη μία ιστορική στιγμή με παρουσία σε Ευρωπαικά σαλόνια. Είναι κρίμα αυτές οι στιγμές να χάνονται μέσα στη λύπη για τον αγωνιστικό κατήφορο. ΈΓΙΝΑΝ σοβαρά λάθη από όλους! Πρέπει να αλλάξουν ΟΛΑ ΧΘΕΣ! Αρχής γενομένη από την Πέμπτη στην Ισπανία! Θέλουμε να νιώσουμε ξανά περήφανοι για την ομάδα που θα παραστεί στο γήπεδο και όπου μας βγάλει!

Autoremarketing

Bet on Alfa