ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΗ ράθυμη Μπαρτσελόνα κόλλησε στο μηδέν με την Ζιρόνα...

Η ράθυμη Μπαρτσελόνα κόλλησε στο μηδέν με την Ζιρόνα στο μίνι καταλανικό ντέρμπι

Η Μπαρτσελόνα δεν έπιασε σε κανένα σημείο του αγώνα υψηλά στάνταρντ απόδοσης και έμεινε δικαίως στο 0-0 κόντρα στην αξιόμαχη Ζιρόνα, με την ομάδα του Τσάβι να αυξάνει πάντως σε 13 βαθμούς την απόστασή της από την δεύτερη Ρεάλ.

Bet on Alfa

Μετά από τη βαριά εντός έδρας ήττα από την Ρεάλ (0-4) που έφερε τον αποκλεισμό της από τον τελικό του Copa del Rey, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο “Καμπ Νόου” το βράδυ της Δευτέρας (10/4) γνωρίζοντας πως μία επιτυχία επί της Ζιρόνα θα την εκτόξευε στο +15 από την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι που είχε ηττηθεί το περασμένο Σάββατο από την Βιγιαρεάλ (2-3) στο Μπερναμπέου.

Όσο υψηλό και αν ήταν ωστόσο το κίνητρο των παικτών του Τσάβι, δεν μπόρεσαν πάνω στο χορτάρι να επιβληθούν των αντιπάλων τους στο μίνι καταλανικό ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της La Liga, με τις μεγάλες φάσεις να είναι λίγες από πλευράς μπλαουγκράνα (κυρίως στο φινάλε του πρώτου και του δεύτερο μέρους) και το 0-0 να έρχεται φυσιολογικά, φέρνοντας και την πρώτη εντός έδρας γκέλα της μέσα στο 2023.

Αποτέλεσμα που επέτρεψε στην “Μπάρτσα” να ανεβάσει στους 13 βαθμούς τη διαφορά της από την αιώνια αντίπαλό της, Ρεάλ, και το οποίο πανηγυρίστηκε παράλληλα από τη συμπολίτισσά της αφού αυτή ήταν η πρώτη φορά που κατάφερε να μη δεχτεί γκολ σε μεταξύ τους μονομαχία στο έκτο συνολικά ραντεβού τους στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας.

Το ματς
Το μίνι καταλανικό ντέρμπι είχε αρκετά καλό ρυθμό στο πρώτο 15λεπτο και στο διάστημα αυτό αμφότερες οι ομάδες είχαν τις στιγμές τους για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα (κορυφαία για τους γηπεδούχους εκείνη του 9ου λεπτού, με τον κίπερ Γκαζανίγκα να αποτρέπει ένα θεαματικό… αυτογκόλ του Μπουένο), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν όλους τους χώρους και εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των παικτών του Τσάβι να ανεβάσουν το τέμπο δεν απειλήθηκαν, με τις δύο μοναδικές καθαρές ευκαιρίες για την πρωτοπόρο να έρχονται μέσα σε δύο λεπτά.

Στο 36′ ο Ραφίνια δέχτηκε εξαιρετική πάσα από τον Φάτι και έκανε το πλασέ αλλά νικήθηκε από τον Γκαζανίγκα (πρώτη τελική εντός εστίας) ενώ στο 37′ ο Αραούχο έκανε το γυριστό σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο κίπερ της Ζιρόνα έδιωξε με γροθιές, προλαβαίνοντας τη μπάλα πριν περάσει ολόκληρη της γραμμή της εστίας του.

Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με την Μπαρτσελόνα να εξακολουθεί να παίζει αργά και νωχελικά στο όριο της ραθυμίας και την Ζιρόνα να χάνει ασύλληπτη ευκαιρία για να την τμωρήσει στο 56ο λεπτό. Τότε που ο Καστεγιάνος βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τερ Στέγκεν σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, για να αστόχησει όμως απελπιστικά και να παραμείνει χωρίς σκορ η αναμέτρηση.

Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με την Μπαρτσελόνα να εξακολουθεί να παίζει αργά και νωχελικά στο όριο της ραθυμίας και την Ζιρόνα να χάνει ασύλληπτη ευκαιρία για να την τμωρήσει στο 56ο λεπτό. Τότε που ο Καστεγιάνος βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τερ Στέγκεν σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, για να αστόχησει όμως απελπιστικά και να παραμείνει χωρίς σκορ η αναμέτρηση.

Μετά τη συμπλήρωση μίας αγωνιστικής ώρας η ομάδα του Τσάβι πήρε τα ηνία μέσω κατοχής της μπάλας και προσπάθησε να απειλήσει έχοντας ως βασική απειλή τον Λεβαντόβσκι, ωστόσο η καλή αμυντική λειτουργία της Ζιρόνα δεν της επέτρεψε να φτιάξει τη μεγάλη φάση.

Χρειάστηκε το ματς να μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο για να ασκήσει μία εντονότερη πίεση η ομάδα του Τσάβι, με τις καλές ευκαιρίες της να έρχονται ακόμα πιο αργά, στις καθυστερήσεις.

Στο 90+4′ ο Γκάβι είχε την πρώτη της τελική εντός εστίας στο δεύτερο μέρος, με την κεφαλιά του να αποκρούεται εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Γκαζανίγκα, ενώ στο 90+5′ ο Λεβαντόβσκι επιχείρησε να πετύχει ένα εξεζητημένο γκολ, όμως το τακουνάκι του σταμάτησε σε πόδι αντίπαλου αμυντικού για να σφραγιστεί έτσι το 0-0 μεταξύ των δύο ομάδων.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κουντέ, Γκαρσία, Μπαλντέ, Ρομπέρτο (46′ Κεσιέ), Μπουσκέτς, Γκάβι, Ραφίνια (75′ Άλμπα), Λεβαντόβσκι, Φάτι (68′ Τόρες)
ΖΙΡΟΝΑ: Γκαζανίγκα, Αρνάου, Μπουένο, Λόπεθ, Ερνάντεθ, Ρομέου, Τσιγκάνκοφ (71′ Ρικέλμε), Μαρτίν (84′ Φερνάντεθ), Μπόρχα Γκαρθία (46′ Αλέις Γκαρθία), Βίγια (61′ Κόουτο), Καστεγιάνος (60′ Στουάνι)

Πηγή:sport24.gr

Autoremarketing

Bet on Alfa