ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟKατάταξη της UEFA:Προγνωστικά για το που μπορεί να φτάσιε...

Kατάταξη της UEFA:Προγνωστικά για το που μπορεί να φτάσιε η Κύπρος

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ φιλοξενεί η ιστοσελίδα www.goalphilenews.com. Διαβάστε το αυτούσιο:

Bet on Alfa

Το άκρως ελπιδοφόρο ξεκίνημα των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη φέτος έχει επιτρέψει στον πήχη να ανέβει, με την Ελλάδα να παραμένει στη 19η θέση της βαθμολογίας της UEFA αλλά να κοιτάζει ψηλά.

Και μπορεί ο μεγάλος στόχος της 15ης θέσης να μοιάζει πολύ μακρινός, ωστόσο σύμφωνα με την Opta, η Ελλάδα πάει για… 14η!

Η γνωστή εταιρεία στατιστικών δημοσίευσε την πρόβλεψή της για το πού θα τερματίσουν οι χώρες-μέλη της UEFA, βασιζόμενη στα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα και το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στη βαθμολογία των ομίλων σε ChampioNs, Europa και Conference League.

Τις περισσότερες πιθανότητες λοιπόν, η Ελλάδα τις έχει για την 14η θέση με 24,6%, με την 15η να ακολουθεί με 19,7%. Η 16η συγκεντρώνει 13,6%, με το πιο αισιόδοξο σενάριο να είναι εκείνο της δεκάδας με μόλις 2,2%.

Ισραήλ, Νορβηγία, Σερβία και Δανία αποτελούν, βάσει των αριθμών, τους κυριότερους αντιπάλους για την Ελλάδα, την ώρα που η Τσεχία δείχνει βέβαιο ότι θα τερματίσει πιο ψηλά και η Ουκρανία πιο χαμηλά. Υπενθυμίζεται πως από τη 15η θέση και πάνω, εξασφαλίζεται το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη σεζόν 2025/26.

Όσο για την Κύπρο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 22η θέση της ΟΥΕΦΑ. Με μόλις μία ομάδα, τον Άρη, να συνεχίζει στη φάση των ομίλων είναι λογικό να μην υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για βελτίωση της θέσης της. Η Opta προβλέπει πως κατά 41,5% η Κύπρος θα παραμείνει στην 22η θέση. Ποσοστό 31,9 δίνεται για πτώση της χώρας μας στην 23η θέση και 11,9% για πτώση στην 24η θέση. Μόλις 9,2% είναι οι πιθανότητες για άνοδο στην 21η θέση, 4,5% για την 20η θέση και σχεδόν απίθανό (ποσοστό 0.9%) να κερδίσουμε τρεις θέσεις και να βρεθούμε στη 19η.

Autoremarketing

Bet on Alfa