ΑρχικήInterviewH ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ - ΑΛΕΞ ΚΑΣΕΡΕΣ

H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ – ΑΛΕΞ ΚΑΣΕΡΕΣ

Πρώτος φιλοξενούμενος στο ΟΜΟΝΟΙΑ24.com είναι ο πρώην γυμναστής και προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Άλεξ Κάσερες.

Bet on Alfa

Το όνομα του Άλεξ Κάσερες είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ των τελευταίων ετών. Βαθύς γνώστης του ποδοσφαίρου, χαμηλών τόνων και δουλευταράς. Ήλθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ ως γυμναστής επί Λεμονή, έφυγε για τον Ολυμπιακό Πειραιώς για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια επανήλθε επί Λάρκου για να παραμείνει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014.

Ο Κάσερες υπηρέτησε την ΟΜΟΝΟΙΑ από όποιο πόστο του ζητήθηκε χωρίς ποτέ να αρνηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Αποδέχθηκε να αναλάβει την ευθύνη της πρώτης ομάδας σε στιγμές δύσκολες για το σωματείο προσφέροντας τα μέγιστα.

Ο Άλεξ αποχαιρέτησε πρόσφατα το Ηλίας Πούλλος και την Κύπρο μετά από τέσσερα χρόνια προσφοράς και υπηρεσίας. Ξεχάστηκε πολύ εύκολα, όπως και άλλοι που πρόσφεραν κατά καιρούς στο σωματείο. Δυστυχώς έχουμε αυτό το μειονέκτημα στο σωματείο μας να ξεχνούμε εύκολα τους ανθρώπους που υπηρέτησαν το σωματείο με επαγγελματισμό και προσήλωση.

Από αυτή την ιστοσελίδα θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, στο μέτρο του δυνατού, να αναδείξουμε τους ανθρώπους που πρόσφεραν και προσφέρουν για το σωματείο και να δώσουμε βήμα για να πουν τις απόψεις τους.

Ώρες πριν φύγει από την Κύπρο είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον Άλεξ. Μας μιλά για τις στιγμές που πέρασε στην ΟΜΟΝΟΙΑ, για το πως ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές ζούσαν καθημερινά την προσπάθεια της ομάδας και στέλνει το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας μας.

Ακολουθεί η συνέντευξή:

Δουλέψατε 4 χρόνια στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Τι σημαίνει για εσάς αυτό το Σωματείο;

Η OMONOIA  δεν είναι ένας απλός σύλλογος που πέρασα δούλεψα κι έφυγα αλλά κάτι σημαντικό στην ζωή μου και για την οικογένεια μου οπου κι αυτή περασε πολύ ομορφα εδώ. Όσο για τα επαγγελματικά δεν μπορείς να έχεις πάντα τα καλύτερα. Υπήρχαν και καλές και κακές στιγμές. Είμαι χαρούμενος  και  περήφανος που δούλεψα στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Τι είναι αυτό που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Δεν μπορώ να σας πω κάτι συγκεκριμενο. Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και κάθε πραγμα που συμβαίνει είναι χαρά για εμένα. Πανηγυρίσαμε και πρωτάθλημα και κύπελλα αλλα αυτό που ξεχωρίζω είναι η εμπειρια μου με τα παιδια κυρίως τους τελευταίους μήνες που ήμουν προπονητής.

Θεωρείται ότι υπάρχει μελλον στις ακαδημίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;

Πάντα υπάρχει μέλλον. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν ν’αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα αλλά δεν φτάνει να έχεις ταλέντο. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να έχεις και λίγη  τύχη. Να βρεθούν άτομα που θα τα εμπιστευτούν αυτά τα ταλέντα. Υπάρχουν παιδιά που αν πάρουν  την κατάλληλη ευκαιρία και δουλευτούν σωστά  μπορούν ν’ αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Για να βρείς θέση στην ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να εέσαι πολύ καλός και να ξεχωρίζεις από μικρός.

Πιο θα είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σας;

Θα γυρίσω στη χώρα μου την Ουρουγουάη. Τώρα δεν έχω κάτι επίσημο, είχα πριν λίγο καιρό τρείς προτάσεις, μια  από την Κύπρο και δύο από την  Ελλαδα όμως έχω πάρει την απόφαση  μου από τον περασμένο Δεκέμβρη και  την  ανακοίνωσα στο Δ.Σ. Είμαι στο εξωτερικό από το 1990 και νομίζω πως έφτασε ο  καιρός  να δουν και τα παιδιά μου που ανήκουν αφού τόσα χρόνια αλλάζουμε συνεχώς χώρες. Όταν ήταν μικρά το παλεύες αλλά  τώρα που μεγάλωσαν θέλουν να γνωρίσουν την χώρα τους.

Η οικονομική κατάσταση του σωματείου είναι δύσκολη και το γνωρίζετε πολύ καλά. Τον τελευταίο ένα χρόνο το Δ.Σ της ομάδας στράφηκε προς τον κόσμο ώστε να βοηθήσει οικονομικά. Πως είδατε εσείς αυτήν την κινητοποίηση από τον κόσμο που σ’ αυτές τις δύσκολες ημέρες κατάφερε σ’ ένα μήνα και κάτι να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό;

Πραγματικά είναι απίστευτο αυτό  που συνέβηκε με τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αυτό μας έδινε μεγάλη δύναμη και μας προκαλούσε να προσπαθούμε κάθε μέρα περισσότερο γιατί πρέπει να σέβεσαι την προσπάθεια που κάνει ο κόσμος. Αυτό σ’ αγγίζει περισσότερο γιατί δεν έρχεται από κόσμο πλούσιο αλλά από κάποιους που δίνουν αυτά που δεν  τους περισσεύουν. Γι αυτό και η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ήταν άλλο ένα βήμα στην καριέρα μου αλλά  κάτι το δυνατό που με γέμισε σαν άνθρωπο.

Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;

Από τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχω να θυμάμαι μόνο καλές στιγμές και κρατώ μόνο χαρά. Τους ευχαριστώ που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία αλλά και που με βοήθησαν όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Δούλεψα και σε ποιο μεγάλους συλλόγους με πολύ κόσμο αλλά εκεί δεν ευχαριστιόμουν την δουλειά μου. Εδώ το ένιωθα έντονα και γι’ αυτό επέστρεψα. Έδω κάθε μέρα την ζούσαμε έντονα κι έστω αν ήσουν λυπημένος από τ’ αποτελέσματα ήξερες ότι θα βρεθείς μπροστά σ’αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Δεν χρειάζεται να τους πω να μείνουν κοντά στην ομάδα γιατί αυτό θα κάνουν παρόλα τα προβλήματα.

Μέσα σε συγκινητικό κλίμα αποχαιρετήσαμε τον Άλεξ και του ευχηθήκαμε κάθε επιτυχία  σε ότι κι αν αποφασίσει να κάνει στη ζωή του. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι μας τόνιζε συνεχώς πως αυτές οι στιγμές που έζησε στο τριφύλλι θα παραμείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά του.

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε ειναι ένα μεγάλο ευχαριστώ που υπηρέτησε την ομάδα μας.

Autoremarketing

Bet on Alfa