ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ποδοσφαιριστές από τα αλώνια στα σαλόνια

10 ποδοσφαιριστές από τα αλώνια στα σαλόνια

Μπορεί να είναι πλέον εκατομμυριούχοι με υπερπολυτελής βίλες και αυτοκίνητα αξίας αλλά μερικοί από αυτούς ήτανε κάποτε πάμφτωχοι! Ο λόγος για ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν την καριέρα του από μία αλάνα και βρέθηκαν στα πολυτελή γήπεδα της Ευρώπης και όχι μόνο, ακριβός όπως λέει και η φράση “απ τ’αλωνια στα σαλόνια”

Bet on Alfa

10. Ian Wright

Ο Ίαν Ράιτ εντοπίστηκε από τον σκάουτερ Pete Prentice σε ένα αγώνα που δεν ήταν καν κάποιου ερασιτεχνικού πρωταθλήματος παρά ένα φιλικό μεταξύ δύο άγνωστων ομάδων που παίζαν για την πλάκα τους. Ο Pete ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από τις ικανότητες του Ιαν που τον ένταξε στην ομάδα της Κρίσταλ Πάλλας και στην συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Άρσεναλ. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία….

92277_heroa

9. Christian Atsu

Ο Κρίστιαν Άτσου είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα ποδοσφαιριστή “απ τ ‘αλώνια στα σαλόνια”. Ο διεθνής πλέον ποδοσφαιριστής με την φανέλα της Γκάνας και δανεικός από την Τσέλσι για να βγάλει τα προς το ζην συνήθιζε να πουλάει παγωμένο νερό στους περαστικούς σε σοκάκια της  Ακκρα (Γειτονιά στην περιοχή της Γκάνας).

christian-atsu_1814wtkqtyyg418xemn07q77iq

8. Ronaldo

Κι όμως ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο στα παιδικά του χρόνια έπαιζε μπάλα μόνο στους δρόμους του Ρίο και δεν είχε λεφτά ούτε για λεωφορείο που ήταν ο μόνος τρόπος για να δοκιμαστεί στις ακαδημίες της τότε αγαπημένης του ομάδας Φλαμόνκο. Στην συνέχεια κατάφερε να δοκιμαστεί από την Κρουζέιρο και ο δρόμος για το καλύτερο παίχτη της δεκαετίας 90-2000 όπως τον ψήφησε το goal.com είχε πλέον είδη στρωθεί με ροδοπέταλα. Στέφθηκε 2 φορές καλύτερος παίχτης της χρονιά και αγωνίστηκε στους πιο μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης με επιτυχία.

Ronaldo_Brazil_WorldCup2002

7. Samuel Eto’o

Ο Σάμιουελ Ετό γεννήθηκε και μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές του Καμερούν και συγκεκριμένα στην πόλη Ντουάλα. Έμενε σε ένα φτωχόσπιτο και μοιραζόταν το ίδιο κρεβάτι με ένα από τα έξι αδέρφια του. Ο Ετό συνήθιζε να παίζει μπάλα ξυπόλυτος με μπάλες φτιαγμένες από πλαστικά μπουκάλια. Σήμερα είναι ένας από τους πιο φημισμένους ποδοσφαιριστές της τελευταίας δεκαετίας.

6. Roberto Carlos

O Ρομπέρτο Κάρλος έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του σαν αγρότης βοηθώντας τον πατέρα του σε μια άκρως σκληρή δουλειά. Πολλοί μάλιστα λένε πως ίσως αυτό να βοήθησε στην μετέπειτα πορεία του σαν ποδοσφαιριστής αφού τα φυσικά προσόντα του Κάρλος ήταν κάτι που τον ώθησε να διαπρέψει στο χώρο του ποδοσφαίρου.

info_1318346055

5. Thierry Henry

Ο Ανρί έζησε την παιδική του ηλικία σε μια συνοικία του Παρισιού λεγόμενη Les Ulis. Η συνοικία αυτή δεν ήταν γνωστή για το ποδόσφαιρο της αλλά για την φτώχεια και την εγκληματικότητα της. Η αφοσίωση των γονιών του και η υποστήριξη που του παρείχαν ήταν αρκετή για να κάνουν το Τιερί Ανρί να γίνει ένας από του καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο.

Henry

4. Carlos Tevez

Ο Τέβεζ θα μπορούσε άνετα να είχε κάνει την ζωή ενός γκάνγκστερ αφού μεγάλωσε σε μία από τις πιο επικίνδυνες γειτονίες του Μπουένος Άιρες. Έζησε μέσα στην εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και την πείνα. Η ουλή στο πρόσωπο του προέρχεται από ένα ατύχημα σε ηλικία μόλις 10 μηνών ενώ αργότερα απέκτησε και ένα σπασμένο δόντι από καβγά σε δρόμο. Η αποφασιστικότητα και η αντοχή του τον έφερε στην Μπόκα Τζούνιορς και από κει πήγε στην Αγγλία όπου έγινε γνωστός και στο ευρύ κοινό.

3. Rivaldo

Ακόμα ένας Βραζιλιάνος που μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές με τους σκληρούς άγραφους κανόνες. Έπαιξε για την Μπαρτσελόνα και για την Εθνική ομάδα της χώρας του και πρόσφερε και στις δύο ομάδες τα μέγιστα!

rivaldo-bzail

2. Pele

Για πολλούς ο καλύτερος παίχτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του ήταν πολύ σκληρά αφού η οικογένεια του ήταν πάμπτωχη με αποτέλεσμα το φαγητό να είναι περιορισμένο. Στα εφηβικά του χρόνια δούλευε σε μαγαζί πουλώντας τσάι και έπαιζε μπάλα με κάλτσες γεμάτες από εφημερίδα. Πρώτος του προπονητής ο ίδιος του ο Πατέρας. Η συνέχεια γνωστή αφού γράφτηκε στην ιστορία με χρυσά γράμματα.

pele-why-soccer-matters-ftr

1. Diego Maradona

Ο Θρύλος του ποδοσφαίρου έζησε φτωχικά και η μόνη του ασχολία ήταν το ποδόσφαιρο. Ο Μαραντόνα είχε από μικρός σκεφτεί πως ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από την μιζέρια του ήταν να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Έτσι και έγινε. Ο Μαραντόνα έκανε ολόκληρη την υφήλιο να πίνει νερό στο όνομα του και στην Αργεντινή υπάρχουν εκκλησίες για πάρτη του αφού θεωρείτε πλέον θρησκεία για μια μεγάλη μερίδα του κόσμου στην Αργεντινής

diego-maradona

ΠΗΓΗ

Autoremarketing

Bet on Alfa