ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΑν νομίζουμε ότι θα «γελάσουμε» οποιουδήποτε, είμαστε εμείς γελασμένοι!

Αν νομίζουμε ότι θα «γελάσουμε» οποιουδήποτε, είμαστε εμείς γελασμένοι!

Τα οικονομικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως λερναία ύδρα. Κόβεις το ένα κεφάλι και πετάγονται άλλα δέκα.

Bet on Alfa

Αυτά που ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το ποσό του συνολικού χρέους προκαλούν τεράστιο προβληματισμό και δημιουργούν χίλια δυο προβλήματα.

Αν νομίζουμε ότι οι υποψήφιοι επενδυτές ή έστω κ. Παπασταύρου (αφού αυτός είναι το φαβορί) δεν παρακολουθούν τι γίνεται έχουμε μεγάλο λάθος.

Αν πιστεύουμε ότι η διχόνοια που έχει ριζώσει πλέον στο ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟ οικοδόμημα είναι παράγοντας αμελητέος που δεν λαμβάνει υπόψη του ο κάθε επενδυτής, δεν ζυγίσουμε σωστά τα δεδομένα.

Αν θεωρούμε ότι η αδυναμία μας να καθορίσουμε με ακρίβεια τις υποχρεώσεις του σωματείου μας δεν δημιουργεί στους επενδυτές ερωτηματικά και δεύτερες σκέψεις είμαστε άλλου ξημερωμένοι.

Τις τελευταίες εβδομάδες η ομάδα Παπασταύρου έκανε 3 συγκεντρώσεις όπου παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία και υποχρεώσεις του σωματείου και με βάση αυτά δομήθηκε η πρόταση Παπασταύρου.

Στη πρόσφατη εκλογική συνέλευση , στη παρουσία των μελών του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου , λέχθηκαν ξανά τα ποσά.

Χθες προέκυψε ότι το χρέος είναι μεγαλύτερο! 

Ο Νικόλας Γεωργιάδης υποχρεώθηκε , υπό το βάρος αυτής της εξέλιξης, να δημοσιοποιήσει τα νέα δεδομένα. Και πολύ καλά έκανε. Στο μεταξύ ο τέως πρόεδρος παρουσίασε διαφορετικά ποσά στον ίδιο ραδιοσταθμό λίγα λεπτά πριν τον Νικόλα Γεωργιάδη.

Υπάρχει και μία άλλη σημαντική παράμετρος. Η φιλοδοξία της ομάδας Παπασταύρου  ( και οποιονδήποτε άλλων στη θέση τους) ήταν ότι αυτή η πρόταση θα έπειθε τον κόσμο (και δεν εννοούμε τα μέλη του σωματείου) και θα έφερνε ενθουσιασμό και ανακούφιση στις τάξεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αναμφίβολα ο παράγοντας «κόσμος» ήταν σημαντικός πυλώνας του εγχειρήματος.

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα;

Κατ’ αρχήν ο οποιοσδήποτε υποψήφιος επενδυτής , δικαιολογημένα, θα γινόταν έξαλλος με αυτή τη αλλοπρόσαλλη εικόνα σε ότι αφορά το ύψος των υποχρεώσεων του σωματείου. Κάθε τόσο και άλλα νούμερα! Δυστυχώς δεν εκπέμπουμε σοβαρότητα. Μεταξύ μας δεν είναι τόσο πρόβλημα. Όταν όμως μας παρακολουθούν και τρίτοι που ενδιαφέρονται να επενδύσουν τότε υπάρχει θέμα.

Και σίγουρα ο οποιοσδήποτε επενδυτής θα προβληματιζόταν έντονα αφού οι αριθμοί αρχίζουν και γίνονται «επικίνδυνοι» αφού δεν βγαίνουν τα νούμερα.

Δηλαδή:

1.Είναι ξεκάθαρο ότι η οικονομική βιωσιμότητα του project «εταιρεία» στηρίζεται στην υπόθεση ότι η νέα εταιρεία θα έχει περίπου €4 εκ. έξοδα και €5 εκ. έσοδα ώστε να πληρώνει τις δόσεις για το χρέος κριτηρίων και την ετήσια πληρωμή στο σωματείο.

2. Από την πιο πάνω θεμελιώδη προϋπόθεση προκύπτει ότι η επένδυση θα ήταν στο όριο της και τα κέρδη θα έρχονταν από είσοδο σε ομίλους ή διεκδίκηση πρωταθλήματος και κάποιους καλούς ευρωπαϊκούς αγώνες.

3.Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως δεν είναι τόσο η αύξηση του χρέους στα €17 εκ.  ή €18 εκ από τα €14 εκ. Είναι ότι τα έσοδα λογικά πρέπει να αναπροσαρμοστούν προς τα κάτω λόγω της διχόνοιας και της απογοήτευσης μερίδας του κόσμου. Το 15-0 και η ρήξη με τους οργανωμένους, αλλά και η διαμάχη για τις διαδικασίες που επιλέχθηκαν υπάρχει κίνδυνος να επηρεάσουν τα προβλεπόμενα έσοδα με χαμηλότερη προσέλευση και μειωμένο ενδιαφέρον.

4. Επιπλέον, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, μια αρχική αποτυχία θα φέρει κλιμακωτές αρνητικές επιπτώσεις. Έχει μικρύνει η περίοδος χάριτος.

Όλα αυτά , φυσιολογικά, αλλάζουν τις οικονομικές παραμέτρους και ενδεχομένα τις αρχικές σκέψεις.

Επενδυτές της εμβέλειας Παπασταύρου αλλά και Πογιατζιή δεν παίζουν με αυτά και ούτε είμαστε εμείς τόσο έξυπνοι που θα τους «γελάσουμε».

Δυστυχώς υποχρεωνόμαστε να κάνουμε αυτές τις επισημάνσεις και για μία ακόμα φορά να είμαστε οι κακοί.

Την προηγούμενη φορά που γινόταν αυτό αρπάξαμε το εμπάργκο μας. Είδαμε τελικά που φτάσαμε…

Ελπίζουμε πραγματικά να μην επαληθευτούμε ξανά και αυτοί που πρέπει να συμπεριφερθούν σοβαρά και υπεύθυνα επιτέλους.

Autoremarketing

Bet on Alfa