ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΝέο σόου Μπενζεμά και επιστροφή στο σπίτι με πεντάρα...

Νέο σόου Μπενζεμά και επιστροφή στο σπίτι με πεντάρα (Βίντεο)

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» μετά από 560 ημέρες και το γιόρτασε με χορταστικό 5-2 επί της Θέλτα, με τρία γκολ – μια ασίστ του Καρίμ Μπενζεμά και διπλή ανατροπή στο σκορ. Καταπληκτικός και πάλι ο σκόρερ Βινίσιους Ζούνιορ, ντεμπούτο με γκολ ο Εντουάρντο Καμαβινγκά.

Bet on Alfa

Η περίσταση (επιστροφή στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» μετά από 560 ημέρες) απαιτούσε μια σπουδαία εμφάνιση. Και η Ρεάλ Μαδρίτης, παρ’ ότι προβλημάτισε με τα αμυντικά της ζητήματα, ήταν εξαιρετική στην επίθεση και, με οδηγό έναν διαστημικό Καρίμ Μπενζεμά (τρία γκολ – μια ασίστ) και τον «υπερηχητικό» Βινίσιους Ζούνιορ (γκολ – κερδισμένο πέναλτι), συνέτριψε με 5-2 την Θέλτα, η οποία προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, αλλά δεν άντεξε στο δεύτερο ημίχρονο.

«Γεμάτο» το πρώτο μέρος, το οποίο σημαδεύτηκε από τα σοβαρά αμυντικά λάθη των δύο ομάδων. Η Ρεάλ έκανε την αρχή με σειρά λαθών και, μόλις στο τέταρτο λεπτό, ο Σάντι Μίνα με πλασέ νίκησε τον Τιμπό Κουρτουά και έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει στο γήπεδο της Βασίλισσας μετά από ενάμισι χρόνο. Κατά σύμπτωση, ήταν και ο τελευταίος «φιλοξενούμενος» που είχε βρει δίχτυα, στις 16 Φεβρουαρίου του 2020!

Το γκολ «πάγωσε», αλλά ταυτόχρονα πείσμωσε τους Μαδριλένους. Με κορυφαίο τον Βινίσιους Ζούνιορ και πολύ δραστήριο τον Εντέν Αζάρ, η Ρεάλ έκλεισε την Θέλτα στα καρέ της, δημιούργησε προϋποθέσεις – ευκαιρίες για το γκολ και εντέλει έφτασε σε αυτό με τον συνήθη ύποπτο, Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος ολοκλήρωσε ιδανικά από το ύψος του πέναλτι μια ασίστ του Φεντερίκο Βαλβέρδε (24’).

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, όμως, πλήρωσε και πάλι τα αμυντικά της λάθη, αφού οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ούγο Μάγιο ξεχύθηκε από τα δεξιά, σέντραρε εντελώς ανενόχλητος στον Φράνκο Τσέρβι ο οποίος, με διπλή προσπάθεια και μετά από τακουνάκι που κατέληξε στο δοκάρι, έβαλε και πάλι μπροστά τους Γαλιθιάνους.

Στην ανάπαυλα, ο Ιταλός προπονητής πρέπει να τα… έψαλε στους παίκτες του, οι οποίοι μπήκαν αφηνιασμένοι στο γήπεδο. Στην πρώτη φάση, ο Μπενζεμά με κεφαλιά μετέτρεψε σε γκολ την πολύ καλή σέντρα του πιτσιρικά Μιγκέλ Γκουτιέρεθ, ο οποίος εξελίσσεται σε πολύ καλή εναλλακτική λύση στα αριστερά της άμυνας, πίσω (ή μήπως μπροστά;) από τον τραυματία Φερλάν Μεντί και τον Μαρσέλο.

Η γρήγορη ισοφάριση του Γάλλου, ο οποίος μπήκε στο Top-10 των σκόρερ όλων των εποχών στη La Liga, έδωσε φτερά στην Ρεάλ, η οποία έφτασε στην ανατροπή με πλασέ του φανταστικού φέτος Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος τελείωσε ιδανικά την φάση που ξεκίνησε από ασίστ του Μπενζεμά (54’). Ο Βραζιλιάνος πανηγύρισε έξαλλα και… βούτηξε στους φιλάθλους, σαν να μην υπήρξε ποτέ ο κορονοϊός

Η Θέλτα δεν τα παράτησε, παραλίγο να εκμεταλλευτεί τα (μόνιμα) λάθη της Ρεάλ στα μετόπισθεν, αλλά λύγισε οριστικά στο 72’, όταν ο 36χρονος Λούκα Μόντριτς πέρασε σαν… σταματημένη την αντίπαλη άμυνα, σούταρε και, στο ριμπάουντ, ο 18χρονος Εντουάρντο Καμαβινγκά συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ.

Το κερασάκι μπήκε στο 88’, όταν ο Βινίσιους Ζούνιορ «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα και κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπενζεμά, ώστε να ολοκληρώσει το χατ – τρικ του.

Με τη νίκη αυτή, η Ρεάλ μοιράζεται την πρώτη θέση της βαθμολογίας με Ατλέτικο και Βαλένθια (από δέκα βαθμούς έκαστη), με τον Μπενζεμά να μετράει πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ! Απίστευτος!

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά – Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Νάτσο, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ (89’ Μαρσέλο) – Μόντριτς (79’ Ασένσιο), Καζεμίρο, Βαλβέρδε – Αζάρ (66’ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (89’ Ροντρίγκο).

Θέλτα: Ντιτούρο – Ούγο Μάγιο, Αραούχο, Μουρίγιο (89’ Αϊντού), Γαλάν – Τάπια (46’ Φραν Μπελτράν) – Μπράις Μέντεθ (52’ Σολάρι), Ντένις Σουάρεθ, Τσέρβι (63’ Νολίτο) – Ιάγο Άσπας, Σάντι Μίνα (63’ Τιάγκο Γκαγιάρδο).

https://www.youtube.com/watch?v=gou1k8rrfJo

Πηγή:gazzetta.gr

Autoremarketing

Bet on Alfa