ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠορεία στην Ευρώπη | Παναθηναϊκός (1988)

Πορεία στην Ευρώπη | Παναθηναϊκός (1988)

Το καλοκαίρι του 1988, η κληρωτίδα έβγαλε τον Παναθηναϊκό αντίπαλο της ομάδας μας στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Για τρίτη φορά η ΟΜΟΝΟΙΑ τίθετο αντιμέτωπη με Ελληνική ομάδα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Bet on Alfa

Στο Μακάρειο στάδιο διεξήχθη η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Στο παιχνίδι αυτό κόπηκαν 21182 εισιτήρια. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε καλά τον αγώνα, αλλά εκεί που έδειχνε ότι μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ ήρθε το λάθος του Χαρίτου στο 13′ που παραχώρησε φάουλ έξω από την περιοχή του, κάνοντας βήματα. Το εκτέλεσε ο Σαραβάκος, και ο Μαυρίδης με κεφαλιά σημείωσε το 1-0 για τον ΠΑΟ. Στο 89’ ένα δυνατό φάουλ από τον Καλοθέου έφερε τις διαμαρτυρίες του Σαραβάκου και προς έκπληξη όλων ο διαιτητής τού έδειξε την κόκκινη κάρτα. Έτσι ο αγώνας τελείωσε 0-1 με νικητή τον ΠΑΟ.

Αγωνίστηκαν οι: Ανδρέας Χαρίτου, Γιάννος Καλοθέου, Σωτήρης Τσίκκος, Γιώργος Χριστοδούλου, Ευαγόρας Χριστοφή, Κώστας Πέτσας (16′ Λευτέρης Μαύρος), Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Ανδρέας Γιατρού, Πανίκος Ξιούρουππας, Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης» (75′ Γιάννης Κουμπαρής), Γκιόργκι Τσίγκοφ.

Στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε ο επαναληπτικός, με 11798 εισιτήρια να κόβονται. Η ΟΜΟΝΟΙΑ στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟ είχε καθολική υπεροχή και στο 56′ ο Δημόπουλος με κεφαλιά σημείωσε το 1-0. Στο 59′, είχαμε βολίδα του Νίλσεν και η μπάλα καρφώθηκε στην άνω γωνία του Χαρίτου. Στο 65′ αποβλήθηκε ο Τσίγκοφ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Έτσι λοιπόν ο ΠΑΟ πήρε δεύτερη νίκη αυτή τη φορά με 2-0 και συνέχισε την πορεία του στην Ευρώπη.

Αγωνίστηκαν οι: Ανδρέας Χαρίτου, Γιάννος Καλοθέου, Σωτήρης Τσίκκος, Γιώργος Χριστοδούλου, Ευαγόρας Χριστοφή, Κωστας Πέτσας, Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Ανδρέας Γιατρού (71′ Λευτέρης Μαύρος), Πανίκος Ξιούρουππας, Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης» (79′ Κούλλης Ιακώβου), Γκιόργκι Τσίγκοφ.

Autoremarketing

Bet on Alfa