ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΗ ομάδα με το πιο ψηλό ποσοστό επιτυχίας σε...

Η ομάδα με το πιο ψηλό ποσοστό επιτυχίας σε αναλογία παρουσίας σε τελικούς

Μετά τη χθεσινή πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου που θα γίνει στις 18 Μαϊου κόντρα στην Πάφο, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα αγωνιστεί σε τελικό για 25η φορά.

Bet on Alfa

Με τις 16 κατακτήσεις η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η δεύτερη ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με το Αποελ να βρίσκεται στη πρώτη θέση έχοντας σύνολο 21 τίτλους.

Υπάρχει όμως ένα στατιστικό το οποίο κατατάσσει την ΟΜΟΝΟΙΑ στη πρώτη θέση και το οποίο είναι αξιοσημείωτο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ διατηρεί το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας κατάκτησης του τροπαίου σε αναλογία παρουσιών στον τελικό της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα έχοντας συμμετάσχει 24 φορές και κατακτώντας το τις 16, έχει ποσοστό επιτυχίας 66,66%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Αποελ με 21 κατακτήσεις σε 32 συμμετοχές, με ποσοστό 65,6% και στη τρίτη θέση βρίσκεται ο Απόλλωνας με 9 κατακτήσεις σε 16 συμμετοχές και ποσοστό 56,7%.

Αυτό το στατιστικό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει την εμπειρία και των δύο τελευταίων σερί κατακτήσεων Κυπέλλου και πάλι στο ΓΣΠ, την καθιστά ως το φαβορί για να κάνει το three-peat. Βέβαια τα στατιστικά δεν παίζουν μπάλα, ένας τελικός είναι σχεδόν πάντα 50-50 όποιος και αν είναι ο αντίπαλος και άρα η κατάκτηση του θα είναι αποτέλεσμα υπερπροσπάθειας και σοβαρότητας.

*Υπάρχουν ακόμη δύο ομάδες με υψηλά ποσοστά, όπως η Τράστ που μετρά τρεις κατακτήσεις σε τέσσερις συμμετοχές και η ΕΠΑ με πέντε κατακτήσεις σε εννέα παρουσίες, όμως καμία εκ των δύο ομάδων δεν υπάρχει πια γι’αυτό και είναι εκτός της πιο πάνω ανάλυσης.

Autoremarketing

Bet on Alfa