ΑρχικήΔΗΜΟΦΙΛΗΤελικά, κρίμα πρόεδρε…

Τελικά, κρίμα πρόεδρε…

Σκόπιμα περιορίζουμε τις αναφορές μας στην υπόθεση Μιλτιάδη Νεοφύτου κατά Δημήτρη Χριστόφια αναμένοντας να ολοκληρωθεί η υπόθεση και να εκδοθεί η ετυμηγορία του Δικαστηρίου.

Bet on Alfa

Παρά το ότι ακόμα δεν ακούστηκε η πλευρά του εναγόμενου τέως προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, και θα ήταν λάθος να προβούμε σε τελικές κρίσεις και συμπεράσματα, εντούτοις, οι αναφορές του πρώην προέδρου του σωματείου είναι αρκούντως διαφωτιστικές ως προς το πως λειτουργούσαν – παρασκηνιακά – κάποια πράγματα, πάντα σε ότι αφορά το σωματείο.

Εν αναμονή της εκδοχής της άλλης πλευράς προβαίνουμε σε κάποιες αρχικές επισημάνσεις.

1.Το σωματείο πρέπει να αλλάξει τρόπο λειτουργίας χθες.

Από τα όσα αναφέρονται αναδεικνύονται περίτρανα οι αδυναμίες στο τρόπο εκλογής των μελών του Δ.Σ. αλλά και διοίκησης του σωματείου. Από αυτό το βήμα γράφουμε εδώ και 2 χρόνια για την επιτακτική ανάγκη να επέλθουν αλλαγές μέσω καταστατικών τροποποιήσεων, για την ανάγκη να γίνονται όλα με διαφάνεια χωρίς γκρίζες ζώνες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να αυτονομηθεί για έχει ελπίδα επιβίωσης. Ως σωματείο πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα από τα πάθη και λάθη των τελευταίων ετών και να προβούμε σε ριζικές αλλαγές τόσο σε επίπεδο αντίληψης αλλά και σε τρόπο λειτουργίας. Έχουμε γράψει και στο παρελθόν ότι τη κύρια ευθύνη για την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας την έχει το Δ.Σ.

2.Τα μέσα ενημέρωσης δεν χάνουν ευκαιρία να κτυπήσουν το σωματείο και την αριστερά.

Είμαστε το αγαπημένο θέμα/θύμα/θέαμα των μέσων ενημέρωσης. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει γίνει ο σάκος του μποξ που ο κάθε ένας ρίχνει την μπουνιά του και όποιον πάρει ο χάρος. Δυστυχώς έχουμε τεράστιο μερίδιο ευθύνης και εμείς – ως αριστερά – για αυτή τη κατάσταση.

Από την άλλη, δεν μπορούμε να μην υπενθυμίσουμε στο κόσμο ότι άλλα θέματα/σκάνδαλα δεν τυγχάνουν την ίδιας προβολής ή παρασιωπούνται. Γίνεται συνεχής αναφορά στις Χαλεπιανές και στην αλλαγή συντελεστή ωσάν και είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια διαδικασία αλλαγής ζώνης. Εδώ αλλάζουν και άλλαξαν στο παρελθόν πολεοδομικές ζώνες, δίδονται χαλαρώσεις από κυβερνήσεις και κανένας δεν ενοχλείται. Κανένας δεν ενοχλήθηκε για το γνωστό εμπορικό  Mall στη Λευκωσία που λειτουργούσε χρόνια χωρίς πολεοδομική άδεια ή γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο στην Πόλη Χρυσοχούς στην Πάφο που χτίστηκε σε τουριστική ζώνη και εναντίον του υπήρχε διάταγμα κατεδάφισης! Εστιάζονται τα μέσα ενημέρωσης σε μία αλλαγή ζώνης που τελικά δεν έγινε και που κανένα απτό όφελος δεν προέκυψε! Σε αυτό το μύλο «αποκαλύψεων» Μιλτιάδη είναι κυρίαρχο το πολιτικό στοιχείο και σκοπιμότητα το οποίο δυστυχώς, λόγω της κατάστασης στο σωματείο, εκφεύγει της προσοχής μας.

 

3. Οι ευθύνες του ίδιου του Μιλτιάδη Νεοφύτου σε ότι αφορά το τρόπο διοίκησης του σωματείου είναι βαριές και ασήκωτες.

Προφανώς μέσα στην απελπισία που τον οδήγησαν πρώτιστα οι δικές του επιλογές, και στη προσπάθεια του να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τον Χριστόφια, καταφέρνει αλλεπάλληλα θανάσιμα κτυπήματα και στο σωματείο μας. Είναι φανερό με άλλα λόγια ότι η διαφορά είναι προσωπική. Ο Μιλτιάδης θεωρεί ότι τον «κρέμασε» ο Χριστόφιας και είναι αποφασισμένος να οδηγήσει στην «κρεμάλα» και τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η εκδοχή όμως που προώθησε στο Δικαστήριο εκθέτει πρώτιστα και κύρια τον ίδιο. Η εκδοχή αυτή είναι ότι το εκάστοτε Δ.Σ. δεν είχε καμία εξουσία και ότι αποφάσιζε ο Χριστόφιας! Ας δεχτούμε για σκοπούς συζήτησης ότι έτσι ήταν τα πράγματα. Ποιος εκτελούσε τις εντολές του Χριστόφια; Ποιος κατήργησε ή σκόπιμα παραπλανούσε ή απέκρυπτε στοιχεία από το Δ.Σ.; Ποιος σύναψε δάνειο στο όνομα του σωματείου χωρίς να το πει σε κανένα; Ποιος μας είπε ότι χάρισε €6εκ. ενώ τα πήρε από τη πίσω πόρτα; Και άλλα πολλά. Είναι μακρύς ο κατάλογος.

Αν έχει ένα πρόσωπο, σε ότι αφορά το σωματείο πάντα, που δεν σεβάστηκε το κόσμο του, την ιστορία του και τους συνεργάτες του είναι ο ίδιος ο Μιλτιάδης Νεοφύτου. Αυτό με παραδοχή δική του. Σκόπιμα και εν γνώση του, παραπλανούσε τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη στις Γενικές Συνελεύσεις αφού οι αποφάσεις , όπως λέει, λαμβάνονταν αλλού.

Και εάν ο Μιλτιάδης Νεοφύτου παραπλανούσε και έλεγε ψέματα στους συνεργάτες του, με αυτό το τρόπο, γιατί να πιστέψουμε ότι σήμερα λέει την αλήθεια;

Και τότε που πίεζε αφόρητα του συνεργάτες του να βάλουν και αυτοί χρήματα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και κάποιοι πήγαν και έκαναν δάνεια και έβαλαν, γιατί δεν τους είπε ότι ο ίδιος είχε συμφωνία με το Χριστόφια να πάρει πίσω τα λεφτά που έβαζε από τη τσέπη του, άρα τα έβαζε εκ του ασφαλούς;

Τελικά ό,τι και να πούμε είναι λίγο.

Το σωματείο μας είναι στον αναπνευστήρα και κάποιοι του κλείνουν ενσυνείδητα το οξυγόνο…

Στο τέλος όλος ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟΣ κόσμος αισθάνεται ντροπή, λύπη, θυμό αλλά πάνω από όλα αισθάνεται προδομένος

Προδομένος από αυτούς που ήταν ταγμένοι να υπηρετήσουν το σωματείο και στα άνω δώματα και στα χαμηλά.

Τελικά, κρίμα πρόεδρε…

Και το «κρίμα πρόεδρε» απευθύνεται και στον ένα πρόεδρο και στον άλλο…

Autoremarketing

Bet on Alfa