ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΗ συνέντευξη του Λέζιακς στο TOTAL GREEN (Βίντεο)

Η συνέντευξη του Λέζιακς στο TOTAL GREEN (Βίντεο)

Η συνέντευξη του Γιάν Λέζιακς στην εκπομπή Total Green.

Bet on Alfa

Γιαν είσαι από τους πιο αγαπητούς παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Γιατί πιστεύεις υπάρχει αυτό το δέσιμο; 

Είμαι χαρούμενος γιαυτό. Πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι ο κόσμος σε αισθάνεται δίπλα του. Πάντα θα προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο για την ομάδα.

Πίστευες ότι θα ήσουν τόσο αγαπητός στον κόσμο όταν ερχόσουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ; 

Δε μπορείς να το γνωρίζεις με σιγουριά αυτό. Όταν όμως ο κόσμος βλέπει ότι δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό και δίνεις τα πάντα στην ομάδα είναι φυσικό επακόλουθο να σου δίνουν πίσω.

Τρία παιχνίδια χωρίς νίκη η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρωτάθλημα. Γιατί πιστεύεις συμβαίνει αυτό; 

Το πρόβλημα είναι ότι δεν σκοράρουμε τετματσ, φυσικά ούτε δεχόμαστε. Όμως σε αυτή την αδυναμία πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε.

Ο κόσμος εκφράζει μια ανησυχία μετά τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας. 

Δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο κόσμος. Δείξαμε χθες στο πρώτο ημίχρονο ότι μπορούμε να φτιάξουμε ευκαιρίες. Σε κάποια στιγμή θα έρθει το γκολ και θα αλλάξει η διάθεση όλων.

Τα αποδυτήρια πόσο έχουν επηρεαστεί από τα κακά αποτελέσματα; Συγκεκριμένα η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία. 

Έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και δεν θα αφήσουμε να επηρεαστεί από τα αποτελέσματα. Ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε, ξέρουμε όλοι ότι πρέπει να δουλέψουμε.

Αντιμετωπίσαμε πέρσι παρόμοια κατάσταση, όταν επίσης σε τρια παιχνίδια είχαμε πάρει δύο βαθμούς, καταφέρνοντας να βγούμε καλύτεροι απ’αυτή τη κρίση. Βρίσκεις ομοιότητες με τη φετινή χρονιά;

Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τη περσινή χρονιά. Φέτος οι ποδοσφαιριστές είμαστε μαζί για αρκετό διάστημα. Επίσης έγινε μεγάλη προσπάθεια να μπει η ομάδα στους ομίλους. Επαναλαμβάνω θα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα στο σκοράρισμα για να επιστρέψει η ομάδα σε ένα καλύτερο δρόμο.

Περιμέναμε την ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει άλλη θέση στη βαθμολογία μετά από εννιά αγώνες. Πως το αντιμετωπίζετε εσείς;

Υπάρχει όντως μια διαφορά η οποία δείχνει να είναι μεγάλη από τη πρωτοπόρο Ανόρθωση, όμως υπάρχει πολλής δρόμος ακόμη. Η διαφορά είναι σίγουρα αναστρέψιμη. Συνεχίζουμε τη δουλειά και βλέπουμε όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά ώστε να καλύψουμε τη διαφορα.

Η παρουσία μας στην Ευρώπη είναι πάρα πολύ καλή. Αντιμετωπίσαμε ομάδες μεγαλύτερου εκτοπίσματος και πιο μεγάλου επιπέδου και είμαστε ανταγωνιστικοί. Επιστρέφουμε στο Κυπριακό πρωτάθλημα και η εικόνα μας είναι διαφορετική. Γιατί;

Είναι διαφορετικά παιχνίδια. Στην Ευρώπη πρέπει να αμυνθούμε και το κάνουμε πολύ καλά. Η διαφορά στο πρωτάθλημα εμείς πρέπει να επιτεθούμε και οι αντίπλαες ομάδες να διαχειριστούν το παιχνίδι, όπως κάνουμε εμείς στην Ευρώπη. Όταν θα τελειώσει η παρουσία μας στην Ευρώπη θα αλλάξουν τα δεδομένα και η προσέγγιση μας.

Για μας τους ομονοιατες ήταν ένα όνειρο η συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο. Εσύ αποτελείς μέρος αυτής της ιστορίας. Πως νιώθεις;

Ήταν μια μεγάλη στιγμή αυτή που ζήσαμε όλοι. Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε και να προσδοκούμε είναι πως θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι παρόμοιο και την επόμενη χρονιά.

Πρώτο μέρος:

Δεύτερο μέρος:

Ποιο ήταν το συναίσθημα σου όταν σκόραρες το πέναλτι με τον Ερυθρό;

Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα. Μπήκε το γκολ και μετά είδατε, γίναμε ένα κουβάρι όλοι και πανηγυρίζαμε.

Είχες άγχος; Φαινόταν μια σιγουριά στο βλέμμα σου όταν πήρες τη μπάλα.

Δεν σκεφτόμουν το πέναλτι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που είμασταν στο κέντρο κατά τη διάρκεια των εκτελέσεων κάναμε πλάκες και αυτό ήταν βοηθητικό να πάει το μυαλό αλλού.

Ζήτησες από τον κόουτς να εκτελέσεις πέναλτι;

Όχι δεν ζήτησα να εκτελέσω πέναλτι. Είχε στα χέρια του ο προπονητής μια λίστα με τρια ονόματα και έπρεπε να συμπληρωθεί με άλλα δύο.Έτσι γράφτηκε το δικό μου τέταρτο.

Η γιορτή στους δρόμους πως σας έκανε να αισθανθείτε;

Ήταν μια πολύ μεγάλη στιγμή για μένα και μιλώντας το με τους συμπαίκτες μου πολλοί είπαν δεν είχαν ξαναζήσει παρόμοιες στιγμές. Πραγματικά ήταν μια απολαυστική στιγμή και το γεγονός ότι γιορτάσαμε όλοι μαζί μια τέτοια βραδιά ήταν κάτι το εξαιρετικό.

Περίμενες ερχόμενος στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα είχες ξανά την ευκαιρία να παίξεις ξανά σε μια τέτοια διοργάνωση;

Μίλησα με τον προπονητή, τον πρόεδρο και κάποιους ποδοσφαιριστές και όλοι μου είπαν ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Κύπρο και διεκδικεί τους τίτλους , όποτε λίγο πολύ ήξερα που ερχόμουν. Καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο και ήταν πολύ σημαντικό.

Η συνεργασία με την ΟΜΟΝΟΙΑ πως πρόεκυψε; Λέχθηκε ότι ήταν δύσκολες οι διαπραγματεύσεις και πως η ομάδα χρειάστηκε να περιμένει ένα μήνα, γεγονός που δείχνει πόσο σε ήθελαν οι ανθρώποι.

Διατηρούσα συμβόλαιο εκεί και έπρεπε να βρούμε αρχικά μια λύση. Αυτό πήρε τρεις εβδομάδες και είμαι πολύ χαρούμενος που η ΟΜΟΝΟΙΑ με περίμενε και ήρθα εδώ. Με περίμεναν, ήρθα και με έβαλαν απευθείας στα παιχνίδια και είδαν όλοι ότι είμαι ένας καλός ποδοσφαιριστής.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές από τη παρουσία στην ΟΜΟΝΟΙΑ τις οποίες ξεχωρίζεις;

Σίγουρα η στιγμή της πρόκρισης στο Europa Leauge ήταν κορυφαία με το σκηνικό που στήθηκε με τους πανηγυρισμούς στον δρόμο, με τον κόσμο και μας να ζούμε τέτοιες στιγμές.

Είστε αυτοί που έβαλαν την ΟΜΟΝΟΙΑ σε όμιλο, γράφοντας τα ονόματα σας στην ιστορία του Συλλόγου. Τώρα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε τον τίτλο μετά από 11 χρόνια. Πέρσι χάθηκε ευκαιρία λόγω της πανδημίας.

Όντως πέρσι λόγω της πανδημίας δεν κατέστη δυνατό να φτάσουμε στον τίτλο αν και είμασταν στην πρώτη θέση. Είναι δεδομένο ότι φέτος θα επιδιώξουμε να το πράξουμε.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής. Έπαιξε σε μικρότερες κατηγορίες στην Τσεχία. Όμως εκείνο που θυμάμαι ήταν πως πάντα στο παιδικό μου δωμάτιο υπήρχε μία μπάλα.

Πές μας λίγα πράγματα για την καριέρα σου.

Ξεκίνησα στα 6 σε ένα μικρό χωριό στη χώρα μου. Από τα 10 έγινα ποδοσφαιριστής  της Βικτώρια Πίλσεν. Στα 19 μου έπαιξα για ένα χρόνο στην Άντερλεχτ. Μετά για τα επόμενα 6 χρόνια ήμουν ποδοσφαιριστής της Γιαγκ Μπόις. Σε εκείνο το διάστημα των 6 χρόνων, δόθηκα για 8 μήνες δανεικός στην Βαλερέγκα. Ήταν η πρώτη φορά που με είδε ο Χέννινγκ Μπεργκ αυτή και μετά από το Όσλο πήγα στη Δυναμό Ζάγκρεμπ και τέλος εδώ στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Οι κορυφαίες στιγμές στην καριέρα σου;

Πέτυχα πολλές καλές στιγμές στην καριέρα μου ιδιαίτερα με την Εθνική ομάδα. Παρευρέθηκα στο Euro με την U17, με την U19, στο Παγκόσμιο με την U20, στο Euro με την U21. Σίγουρα και οι στιγμές που ζήσαμε φέτος με την ΟΜΟΝΟΙΑ με την πρόκριση.

Ποιο ήταν το κορυφαίο σου παιχνίδι με την ΟΜΟΝΟΙΑ;

Δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο ήταν. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να αποφασίσει ο κόσμος και ο προπονητής

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος ποδοσφαιριστής που αντιμετώπισες στην Κύπρο;

Στο παιχνίδι απέναντι στο Αποέλ όταν καλέστηκα να παίξω απέναντι στον Τάμαρι. Ήταν η πρώτη φορά που τον αντιμετώπισα και με εντυπωσίσασε η ποιότητά του. Αυτός ήταν ο πιο δύσκολος νομίζω.

Ο ποιος δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισες γενικά στην καριέρα σου;

Έπαιξα απέναντι σε πολλούς παίκτες. Έπαιξα απέναντι στον Στίβεν Τζέραρντ, στο Λουκάκου, στο Λούις Σουάρες, έτσι είναι πάρα πολύ δύσκολο να το απαντήσω αυτό.

Λογικά πρέπει να νιώθεις ότι μέχρι σήμερα είχες μία γεμάτη καριέρα.

Ήταν πολύ επιτυχημένη η καριέρα μου μέχρι σήμερα. Όμως μου λείπει η παρουσία με την πρώτη ομάδα της Εθνικής Τσεχίας.

Ανανέωσες το συμβόλαιο σου άλλα δύο χρόνια με την ΟΜΟΝΟΙΑ και έτσι θα σε έχουμε μαζί μας άλλα δύο χρόνια

Σίγουρα, είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα για άλλα δύο χρόνια. Τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου είμαστε καλά εδώ και θα μείνουμε για όσο η ομάδα πιστεύει ότι με χρειάζεται.

Έχεις την υποστήριξη της οικογένειας σου… Πόσο σημαντικό είναι αυτό για να μείνεις αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο;

Για μένα είναι το πιο σημαντικό η υποστήριξη της οικογένειας μου. Επειδή ταξιδεύουν μαζί μου και προσαρμόζονται στο πρόγραμμα μου. Όποιο πρόβλημα υπάρχει πάντα το συζητούμε και βρίσκουμε λύσεις.

Αξιόπιστος και ήρεμος είναι οι δύο λέξεις που χρησιμοποίησε η γυναίκα σου στο βίντεο. Τι έχεις να πεις γι αυτό;

Μάλλον σπίτι είμαι έτσι αλλά στο γήπεδο και στην προπόνηση μάλλον δεν είμαι έτσι…Προσπαθώ να σπρώξω και τους υπόλοιπους έτσι κάποιες φορές φωνάζω πιο δυνατά.

Autoremarketing

Bet on Alfa