ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΣυνέντευξη Παπαδάκη: Οι λόγοι αποχώρησης, η εμπειρία στην ΟΜΟΝΟΙΑ,...

Συνέντευξη Παπαδάκη: Οι λόγοι αποχώρησης, η εμπειρία στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Μπέργκ και ο κόσμος

Ο Λεωνίδας Παπαδάκης, παραχώρησε δηλώσεις στο PROTATHLIMA.COM και τον Γιώργο Νικολάου.

Δείτε όλα όσα μας είπε για την αποχώρηση του από την Ομόνοια και άλλα πολλά.

Bet on Alfa

Αναλυτικά:

-Καταρχάς, πως προέκυψε η αποχώρηση σας από την Ομόνοια;

«Όπως μπορούν να προκύψουν όλες οι αποχωρήσεις στις ομάδες. Έγιναν κάποιες συζητήσεις μέσα σε επαγγελματικά πλαίσια όπου η κάθε πλευρά προσπάθησε να καταθέσει τις απόψεις της ως προς τους τρόπους συνεργασίας και τους όρους συνεργασίας. Κατατέθηκαν οι προτάσεις και οι αντιπροτάσεις, βρεθήκαμε ας το πούμε σε «αδιέξοδο» όπου θα έπρεπε να παρθούν κάποιες αποφάσεις και λόγω του ότι δεν συμβάδιζαν οι όροι της συνεργασίας με πράγματα τα οποία και προσωπικά είχα στο μυαλό μου, αποχώρησα από την ομάδα»

-Μπορούμε να πούμε ότι οι λόγοι αποχώρησης είναι και για το κομμάτι της φιλοσοφίας και οικονομικοί;

«Ναι, ακριβώς. Γιατί οι όροι συνεργασίας με την λογική που τους βλέπω εγώ και τα χρόνια που δουλεύω στο ποδόσφαιρο, δεν περικλείουν μόνο το προσωπικό κομμάτι αλλά και την φιλοσοφία και τον τρόπο προσέγγισης διαφόρων πραγμάτων και καταστάσεων».

-Μπορούμε να πούμε κάτι για το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα;

«Υπάρχουν βολιδοσκοπήσεις, όπως υπήρχαν και την περίοδο που ήμουν στην Ομόνοια σε αυτές τις 3 σεζόν. Δεν θέλω να αναφερθώ περαιτέρω σε αυτό. Σίγουρα έγιναν ή θα γίνουν συζητήσεις στο μέλλον εντός και εκτός Κύπρου φυσικά αλλά δεν θέλω να αναφερθώ με λεπτομέρειες».

– Η Ομόνοια πέτυχε πολλά φέτος, ομίλους, πρωτάθλημα και αρκετός κόσμος πιστώνει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας σε εσάς. Πως το σχολιάζεται;

«Καταρχάς αισθάνομαι πάρα πολύ συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου. Το δεύτερο είναι ότι αισθάνομαι μια έκπληξη και αυτό θέλω να το τονίσω. Ο κόσμος, ο απλός φίλαθλος της Κύπρου μέσα από τις προτάσεις-παρατηρήσεις που έκανε μου έδειξε ότι γνωρίζει το αντικείμενο, πραγματικά.  Με συγκίνησε πολύ αυτή η αγάπη του κόσμου, αυτή η αναγνώριση προς το πρόσωπο μου και την προσφορά μου προς την ομάδα. Διάφορες λεπτομέρειες ως προς το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι  με εξέπληξαν ευχάριστα. Μου έδειξαν ότι υπάρχει γνώση του ποδοσφαίρου στο νησί».

-Πως ήταν η εμπειρία σας στην Ομόνοια;

«Ήταν μια πρόκληση για εμένα και για αυτό τον λόγο έφυγα και από την Ελλάδα όταν με προσέγγισε ο Νίκος Χαραλαμπίδης, τότε στην τεχνική ηγεσία ήταν ο Γιάννης Αναστασίου και με προσέγγισαν. Μου έδειξαν το πλάνο της ομάδας για τα επόμενα χρόνια, ήταν κάτι που λειτούργησε σαν καμπανάκι σε εμένα, μια πρόκληση, ήταν η Ομόνοια, ένας γίγαντας ο οποίος «κοιμόταν» για 11 χρόνια, κάτι το οποίο ήθελα να βοηθήσω να σταθεί ξανά στα πόδια του. Για εμένα ήταν μια υπέρτατη πρόκληση. Πήρα την απόφαση να έρθω στην Κύπρο και να αναλάβω το πόστο. Το πρώτο διάστημα η ομάδα ήταν σε ένα μεταβατικό στάδιο οπότε έπρεπε κάποια πράγματα να μπουν σε μια σειρά, στα τέλη του 2018 (Δεκέμβριο) ανέλαβα το πόστο. Κάναμε ένα δεύτερο μισό της σεζόν όπου δυστυχώς ο στόχος μιας τόσο μεγάλης ομάδας ήταν να προλάβει να μπει στα πλέι οφ κάτι που τα κατάφερε στην προτελευταία αγωνιστική, όπου εκεί είχε ως στόχο να έχει μια πορεία για να δημιουργήσει  τις προϋποθέσεις για τις νέες σεζόν που θα έρχονταν. Αυτό ήταν και για εμένα ένα μεταβατικό στάδιο. Από την 2η σεζόν και με την έλευση του Χένινγκ Μπεργκ και ο τρόπος λειτουργίας και η φιλοσοφία που είχαμε ως προς το αγωνιστικό κομμάτι λειτούργησε ως καταλύτης για την μετέπειτα πορεία της ομάδας. Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί γνώρισα ανθρώπους πάρα πολύ δυνατούς, πάρα πολύ καλούς, ηθικούς και απίστευτους επαγγελματίες.

Κάποιοι άνθρωποι που είναι στην ομάδα πάρα πολλά χρόνια όπως οι φροντιστές, που είναι αφανείς ήρωες, είναι άνθρωποι που είχαν απίστευτη αγάπη για την ομάδα. Έβλεπα κόσμο στον δρόμο ο οποίος έβγαζε από μέσα του μια δυναμική απέναντι στην ομάδα. Δεν ήταν απλά η αγάπη του φιλάθλου, ήταν κάτι βαθύτερο, κάτι το οποίο με άγγιξε και εμένα, με ώθησε στα όρια μου στο να προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό για την ομάδα και πετύχαμε όλα αυτά».

-Τι κρατάτε από την εμπειρία σας στην Ομόνοια;

«Κρατάω την αγάπη του κόσμου ειδικά όταν πήραμε το πρωτάθλημα, ακόμα και όταν μπήκαμε στους ομίλους ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον κόσμο της Ομόνοιας, αλλά η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Αυτή η εικόνα θα μου μείνει αξέχαστη.

Το δεύτερο πράγμα-γιατί τέτοιες επιτυχίες σε ένα τέτοιο σύλλογο θα ξαναέρθουν-είναι οι άνθρωποι της καθημερινότητας, οι φροντιστές, το ιατρικό προσωπικό, το προπονητικό προσωπικό, η καθημερινή τριβή που είχαμε με αυτούς τους ανθρώπους και αυτό το δέσιμο που είχαμε θα μου μείνει αξέχαστο».

-Πως νιώσατε την βραδιά της πρόκρισης στους ομίλους και αυτή των πανηγυρισμών στο «Ηλίας Πούλλος»; Υπάρχουν φωτογραφίες από την πρόκριση στους ομίλους που είστε βαθιά συγκινημένος.

«Σε μια συνέντευξη στην προηγούμενη διακοπή στον Βασίλη Σαμπράκο στο cosmote tv, του είχα πει ότι η επόμενη σεζόν (δηλαδή αυτή που περάσαμε) θα ήταν μια σεζόν πρόκληση για τα προπονητικά σταφ όλου του κόσμου. Γιατί περνάνε κάτι πρωτόγνωρο με την διακοπή των πρωταθλημάτων ή την συνέχιση τους μέσα στο καλοκαίρι με συνεχόμενους αγώνες και θα πρέπει να μπορέσουν να διαχειριστούν είτε μια μεγάλη μεταβατική περίοδο που θα έχουν είτε μια μηδενική μεταβατική περίοδο. Άρα οι γνώσεις του προπονητικού σταφ θα πρέπει να είναι σε ΤΟΠ επίπεδο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Εγώ έφτιαξα ένα προγραμματισμό σε συνεργασία με τον Χένινγκ Μπεργκ. Ένα προγραμματισμό για το πώς θα επανέλθει η ομάδα- ακόμη και στην διακοπή – και στην συνέχεια για να είναι έτοιμη να κτυπήσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά και να μην έχει αντίκτυπο σε όλη την σεζόν όπου μέχρι τα πλέι οφ στο τέλος της σεζόν θα πρέπει να διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολό,  θεωρώ ήταν κάτι πρωτόγνωρο και  έπρεπε να μπουν κάποιοι παράμετροι στο τραπέζι.

Η έκρηξη μου που είδατε και στις φωτογραφίες μετά την πρόκριση απέναντι στον Ερ. Αστέρα ήταν γιατί ενώ ήμασταν σε μια μεταβατική περίοδο 3-4 μηνών, παίξαμε 3 παρατάσεις συνεχόμενες με 2 από τα 3 κλαμπ να είναι πιο ισχυρά από την Ομόνοια, με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ από εμάς και περάσαμε 3 αγώνες σε 3 διαδοχικές παρατάσεις.

Αυτό έδειχνε πως το επίπεδο της ομάδας στην δεδομένη χρονική στιγμή ήταν το ψηλότερο δυνατό που θα μπορούσε να πετύχει η ομάδα. Στην συνέχεια και ενώ μπήκαμε μέσα στην αγωνιστική περίοδο είχαμε τα σκαμπανεβάσματα μας όπου τα ελέγχαμε θα έλεγα πλήρως. Δεν αφήσαμε την ομάδα να αφήσει τέτοιο άνοιγμα ώστε να της ξεφύγουν οι διώκτες της στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα όταν βγήκαμε από την διαδικασία των ομίλων να μπορέσουμε να κτυπάμε τα παιχνίδια και μείναμε αήττητοι για όλο το υπόλοιπο μισό της αγωνιστικής περιόδου και μπήκαμε στα πλει οφ όπου είχαμε μόνο μια ήττα με 10 παίκτες στο τελευταίο λεπτό.

Αυτό έδειξε πως η ομάδα είχε μια τεράστια διάρκεια από την αρχή ως το τέλος, είχε συνεχείς κορυφώσεις.

Για το Ηλίας Πούλλος:

«Μπαίνοντας στο «Ηλίας Πούλλος» με το τρόπαιο αυτό που έζησα δεν ήταν απλοί πανηγυρισμοί του κόσμου, ήταν μια έκρηξη από τον κόσμο την οποία καταλάβαινα 100% γιατί ένας  δεν μπορεί να μείνει χωρίς τίτλο για 11 ολόκληρα χρόνια».

-Μια κουβέντα για τους ανθρώπους της Ομόνοιας, τον Χένινγκ Μπεργκ και τους συνεργάτες σας.

«Με τον Χένινγκ Μπεργκ είχαμε ένα απίστευτο δέσιμο από την αρχή, χωρίς να συμφωνούμε πάντα σε όλα, αλλά αυτό δείχνει και την υγεία μέσα σε μια συνεργασία. Λειτουργούσαμε για το καλό της ομάδας. Οι απόψεις μας και η φιλοσοφία μας ως προς την προσέγγιση του ποδοσφαίρου ταυτιζόταν και αυτό έβγαινε στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο συνέβαινε και μέσα στα αποδυτήρια και τον τρόπο που διαχειριζόμασταν τους ποδοσφαιριστές. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές όταν αυτοί έχουν και την πίεση μιας μεγάλης ομάδας ταυτόχρονα, η οποία αναζητά τις επιτυχίες. Αυτό γινόταν σε ένα πολύ ψηλό βαθμό.

Έχουμε και θα κρατήσουμε απίστευτη σχέση (εννοεί τον Χένινγκ Μπεργκ), είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ζήσει το υψηλότερο επίπεδου του ποδοσφαίρου κερδίζοντας τα πάντα ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής η μεγαλύτερη του επιτυχία ήταν με την Ομόνοια. Αυτό δημιούργησε ένα έξτρα δέσιμο το οποίο συμβαίνει και με τους άλλους ανθρώπους του σταφ. Και με τους νεότερους σε ηλικία. Με την μετάβαση της ομάδας και την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώς, στελεχώθηκε με νέα παιδιά τα οποία είχαν δίψα να προσφέρουν. Η προσέγγιση του Νίκου Χαραλαμπίδη ήταν αυτή, να φέρει ένα άνθρωπο που θα προσφέρει τεχνογνωσία για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να ευθυγραμμιστούν με τις ανάγκες της ομάδας και να φτιάξουμε μια πολύ καλή βάση ενός σταφ, ιατρικά και προπονητικά.

«Αισθάνομαι αρκετά συγκινημένος από όλη αυτή την αγάπη του κόσμου. Τα μηνύματα που λαμβάνω είναι άκρως συγκινητικά. Η ζωή συνεχίζεται, καλή συνέχεια στην Ομόνοια».

Autoremarketing

Bet on Alfa