ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΚαμία αναφορά της ΚΟΠ για την πιο πολυσυζητημένη φάση...

Καμία αναφορά της ΚΟΠ για την πιο πολυσυζητημένη φάση της αγωνιστικής

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ όπως κάθε εβδομάδα έτσι και σε αυτή, αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Bet on Alfa

Αυτό που ξενίζει είναι το γιατί η ΚΟΠ επέλεξε να μην ασχοληθεί με την πιο πολυσυζητημένη φάση της αγωνιστικής, το ακυρωθέν γκολ της Ομάδας μας στο παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα.

Ο κόσμος δεν πρέπει να γνωρίζει αν το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ θεωρεί σωστή ή λάθος την ακύρωση του τέρματος που πέτυχε ο Αλιούμ; Τι φοβάστε Κύριοι;

Πιο κάτω, η επεξήγηση φάσεων που προέκυψαν στη 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta. 

ΟΘΕΛΛΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 48
o λεπτό
ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
: Πέναλτι
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης διαιτητή
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ: Υπάρχει μια μικρή, ελαφρία, κανονική ποδοσφαιρική επαφή μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών. Ο VAR θα έπρεπε να είχε παρέμβει σε αυτή την περίπτωση, προτείνοντας στο διαιτητή να επανεξετάσει τη φάση.

VIDEO ΟΘΕΛΛΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 48ο λεπτό
ΑΕΚ- ΑΡΗΣ 34ο λεπτό
Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: 
Συνεχίζει τον αγώνα
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης διαιτητή
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ: Η μπάλα εξοστρακίζεται από το πόδι ενός αμυντικού και μετά αγγίζει το στο χέρι του, το οποίο βρίσκεται σε φυσική θέση κοντά στο σώμα του. Σωστή η απόφαση του διαιτητή να αφήσει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

VIDEO ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 34ο λεπτό
ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 53ο λεπτό
ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
: Πέναλτι
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης διαιτητή
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ: Ο αμυντικός ποδοσφαιριστής αποτυγχάνει στην προσπάθεια του να παίξει την μπάλα και λακτίζει αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Σωστή η απόφαση του διαιτητή να υποδείξει πέναλτι.

VIDEO ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 53ο λεπτό
ΑΕΚ- ΑΡΗΣ 55ο λεπτό
Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
: Συνεχίζει τον αγώνα
ΑΠΟΦΑΣΗ VAR: Επανάληψη του πέναλτι.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ VAR: Επανάληψη στην εκτέλεση του πέναλτι.
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ: Σύμφωνα με το άρθρο 14 των κανονισμών παιδιάς ποδοσφαίρου, την στιγμή στην οποία λακτίζεται η μπάλα κατά την εκτέλεση του πέναλτι, τουλάχιστον ένα μέρος του ποδιού του τερματοφύλακα πρέπει να αγγίζει τη γραμμή ή πίσω από τη γραμμή τέρματος. Έχοντας ξεκάθαρες αποδείξεις από το video ο VAR ενημέρωσε το διαιτητή ότι το πέναλτι πρέπει να επανεκτελεστεί.

VIDEO ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 55ο λεπτό
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ- ΟΜΟΝΟΙΑ 41ο λεπτό
ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
: Συνεχίζει τον αγώνα
VAR: Ελέγχει την πιθανότητα η μπάλα να πέρασε την γραμμή τέρματος και πιθανό offside.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ VAR: Offside
ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ: Μετά από σέντρα, ένας επιθετικός παίκτης κάνει κεφαλιά προς το τέρμα. Η μπάλα περνά καθαρά την γραμμή τέρματος. Το VAR ελέγχει την αρχική φάση, διαπιστώνοντας ότι ο επιθετικός ποδοσφαιριστής ο οποίος σημείωσε το τέρμα βρισκόταν σε θέση offside. To VAR σωστά ενημέρωσε το διαιτητή ότι ο ποδοσφαιριστής ο οποίος βρισκόταν σε θέση offside παρενέβη στο παιχνίδι και ο διαιτητής σωστά υπέδειξε ελεύθερο λάκτισμα για την αντίπαλη ομάδα. 

VIDEO ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ 41ο λεπτό
ΑΕΛ- ΔΟΞΑ 26ο λεπτό
Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
: Συνεχίζει τον αγώνα
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης διαιτητή.
Επεξήγηση: Επιθετικός ποδοσφαιριστής παίζει την μπάλα μέσα στην περιοχή πέναλτι της αντίπαλης ομάδας, η οποία σε χέρι αμυντικού. Το χέρι του αμυντικού βρισκόταν σε φυσική θέση κοντά στο σώμα του και καμιά επιπλέον κίνηση του χεριού δεν έγινε, οπόταν ο διαιτητής σωστά άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

VIDEO ΑΕΛ – ΔΟΞΑ 26ο λεπτό

Autoremarketing

Bet on Alfa